Ministerie van Defensie

28-05-2007 21:07

SEDOC EN SOM TOP OP FBK GAMES

Hordenatleet Sergeant Gregory Sedoc heeft zich tijdens de Fanny Blankers-Koen Games in Hengelo geplaatst voor de wereldkampioenschappen atletiek.

Zijn prestatie, een tweede plaats in 13.37 op de 110 meter, was tevens goed voor een nominatie voor de Olympische Spelen in Peking volgend jaar.

Ook 800 meterspecialist sergeant Bram Som kwalificeerde zich met een tijd van 1.45.61 en een vierde plaats voor de WK.

Sedoc verbaasde zichzelf nog het meest. "Ik had dit nooit gedacht, nu al zo snel. Ik heb nog niet eens de absolute vorm...". Met zijn tijd van 13.37 was Sedoc 14 honderdste seconde sneller dan zijn al enige jaren oude record van 13.51 en is hij ook de aanvoerder van de Europese ranglijst.

Landmachtcollega Som was na afloop van zijn 800 meter wel tevreden al had hij naar eigen zeggen tactisch weer wat geleerd. "Het voelt goed, maar ik ben nog niet scherp genoeg".

Caimin Douglas, een ander lid van de topsportselectie van Defensie liep zijn eerste honderd meter na een ingrijpende liesspieroperatie. Hij deed dat, gezien zijn voorgeschiedenis, in een goede tijd van 10.38, waarmee hij zevende werd.

Sedoc neemt nu eerst een week verlof om zich vervolgens weer te laten zien op de Papendal Games, die op 13 juni plaats vinden. Hierbij komen ook Som en Douglas in actie.