Ingezonden persbericht


Dennis Swart meld zich bij de top 10 tijdens Pinksterraces

ZANDVOORT, 28 MEI 2007 - Dennis Swart heeft dit weekend tijdens de Pinksterraces op Circuit Park Zandvoort goede progressie getoond. Tijdens de openingsraces van de Northern European Cup Formule Renault 2.0 vocht hij in zijn oranje-zwarte bolide van Van Amersfoort Racing regelmatig mee in de top tien.

Na een gedegen voorbereiding stond Dennis Swart dit weekend op het Noord-Hollandse duinencircuit aan de start voor zijn tweede seizoen in het Noord-Europees Kampioenschap Formule Renault. Dat Swart in de wintermaanden veel vooruitgang had geboekt, werd al snel duidelijk. In zowel de kwalificaties als races meldde de jonge Amsterdammer zich regelmatig in de top tien. En dat was precies het doel wat hij zich vooraf gesteld had!

VRIJE TRAININGEN + KWALIFICATIES:
Nadat de vrije trainingen op vrijdag nog wat onwennig verliepen voor Swart, kon de coureur uit de stal van Frits van Amersfoort op zaterdag een mooie sprong voorwaarts maken. Na wat aanpassingen aan de rolbar, schokdempers en zijn pedalen gemaakt te hebben, scoorde Swart in de eerste kwalificatiesessie direct een verdienstelijke negende startplek. Ook in de tweede twintig minuten durende sessie leek het lange tijd erop dat Swart zich in de top tien zou plaatsen. Vele gele vlaggen ontnamen hem de echter de kans om in de slotminuten zijn tijd verder aan te scherpen, waardoor hij terugviel naar plaats dertien.

DENNIS SWART: "Over mijn kwalificaties ben ik best tevreden. We 'stoeien' nog wel wat teveel met de wagen, maar dat valt te verhelpen. Zeker gelet op vorig jaar heb ik mezelf flink verbeterd. Dat belooft dus nog wat voor de volgende races."

RACE 01 + 02:
Een goede start van de eerste race op maandagochtend brengt Swart direct twee posities winst. Maar naarmate de race vordert, krijgt de Amsterdammer steeds meer last van onderstuur. Hierdoor ziet Swart zich genoodzaakt zijn strategie om te zetten naar verdedigen in plaats van aanvallen. Omdat hij in de eindfase van de race twee keer wijd gaat in de Vodafone bocht, valt Swart terug naar de twaalfde plaats aan de meet.

Een onduidelijke startprocedure van de tweede race 's middags vergooit eigenlijk direct een mogelijke topklassering voor Swart. Na een ongeval in de opwarmronde moet het gehele veld rollend starten achter de safety-car, maar niet alle rijders hebben dat door. Swart volgt echter de reglementen en blijft achter zijn voorgangers hangen die rekenen op een stilstaande start. Ondanks dat diverse rijders hem al proberen in te halen voordat ze de startstreep gepasseerd zijn, behoudt Swart zijn dertiende positie. Op een half natte, half droge baan weet Swart van start tot finish snelle en constante tijden te noteren. Maar omdat de vreemde startprocedure een groot gat heeft geschept naar de rijders voor hem, moet Swart genoegen nemen met de twaalfde positie.

DENNIS SWART: "Twee keer als twaalfde eindigen is eigenlijk nog niet eens zo heel verkeerd, gelet het grote en internationale startveld. Toch had er vandaag meer ingezeten, want we hebben zeker de snelheid om in de top 10 mee te draaien. Jammer, maar dat moet ik de volgende keer dan maar rechtzetten. Ik ben in ieder geval positief gestemd!"

UITSLAG RACE 01 NEC FORMULE RENAULT 2.0 ZANDVOORT

01. Frank Kechele, Motopark Academy, 14 ronden
02. Fabio Onidi, Motorsport Arena, + 00.942s

03. Tobias Hegewald, Motorsport Arena, + 01.727s 12. DENNIS SWART, Van Amersfoort Racing, + 12.603s

UITSLAG RACE 02 NEC FORMULE RENAULT 2.0 ZANDVOORT

01. Frank Kechele, Motopark Academy, 12 ronden
02. Vallteri Bottas, Koiranen Bros., + 00.516s
03. Tobias Hegewald, Motorsport Arena, + 05.496s 12. DENNIS SWART, Van Amersfoort Racing, + 26.127s

NIEUWS en FOTO'S worden aangeboden door INSIGHT F1 MOTORSPORT REPORT. Bezoek voor meer informatie www.dennisswart.com of contacteer Roelof Oosterhuis (media@insightf1.com, +31 652 056 637).