Grootste christelijke musicalproductie van Nederland


"Simson, de man van staal" van Maasbach

DEN HAAG, 20070328 -- In het Haagse World Forum Convention Centre (voormalig Nederlands Congrescentrum) vindt op 28 mei 2007, Tweede Pinksterdag, een bijzonder evenement plaats: de `Pinksterfamiliedag' van de stichting Johan Maasbach Wereldzending. Als hoogtepunt van de dag: de musical `Simson, de man van staal'. Een musicalproductie gebaseerd op het eeuwenoude bijbelverhaal. In de grote theaterzaal van het WFCC - waar maximaal zo'n 2.000 tot 2.500 mensen in passen - is deze "de grootste christelijke musicalproductie van Nederland" 's middags en 's avonds te bezichtigen voor alle belangstellenden. Er worden enkele duizenden mensen verwacht. De toegang is gratis.

De afgelopen jaren produceerde de stichting Johan Maasbach Wereldzending, vernoemd naar de bekende en reeds overleden evangelist Johan Maasbach, vijf andere musicals gebaseerd op bijbelverhalen. Koning David, Jozef, Esther, Mozes en Jona passeerden reeds de revue. Elk jaar zag de stichting de bezoekersaantallen groeien. Dit jaar is het voor het eerst noodzakelijk dat er zowel 's middags als 's avonds een voorstelling is, vanwege de grote belangstelling. De musicals worden altijd opgenomen en naderhand uitgegeven op DVD.

De geschiedenis van de Maasbach stichting

De stichting Johan Maasbach Wereldzending heeft haar bestaan sinds 1952 en kwam veelvuldig in de media door haar oprichter, evangelist Johan Maasbach. De grote opwekkings- en genezingscampagne op het Malieveld met de Amerikaanse evangelist T.L. Osborn en Maasbach als vertaler deed in Nederland veel stof opwaaien. Maasbach stierf in 1997, waarna zijn zoon David het zendingswerk overnam. De stichting is sindsdien, mede door het charisma van David Maasbach, uitgegroeid tot één van de meest toonaangevende christelijke zendingswerken in Nederland. De onderdelen van de stichting variëren van kerken tot kindertehuizen, van televisie-uitzendingen tot `mission trips' (zendingsreizen) en van multimediatoepassingen tot musicalproducties, dit alles ter verspreiding van het evangelie van Jezus Christus. Door zijn televisieprogramma, uitgezonden op verschillende lokale en digitale televisiezenders, staat de Haagse prediker David Maasbach tegenwoordig bekend als `de man met de boodschap'.

De musical over Simson is geschreven en geregisseerd door John T.L. (de jongste zoon van Johan Maasbach) en zijn vrouw Godelief Maasbach. De cast is samengesteld uit verschillende getalenteerde leden van kerken die auditie hebben gedaan. Enkele acteurs en actrices komen voort uit de Maasbach familie zelf.





Stichting Johan Maasbach Wereldzending