Gemeente Zevenaar


Week 22, 28 mei tot 4 juni 2007


SPELEN IN ZEVENAAR

De gemeente plaatst nieuwe speeltoestellen. Als het weer goed blijft, dan staan ze er deze week allemaal. De speeltoestellen aan de Karel van Gelrestraat worden geplaatst nadat de aannemer zijn werkzaamheden heeft afgerond. Naar verwachting is dat vrijdag 8 juni.

FIETSEN KIJKEN BIJ POLITIEDISTRICT RIVIERENLAND

Elke 1e donderdag van de maand kunnen mensen op het politiebureau van Zevenaar komen kijken of de fiets die ze zijn kwijtgeraakt soms ergens in de Liemers is aangetroffen en mogelijk bij deze gevonden fietsen staat. De fietsen zijn afkomstig uit de gehele Liemers, te weten de gemeenten Duiven, Rijnwaarden, Westervoort en Zevenaar. De eerstkomende fietskijkavond is op DONDERDAG 7 juni 2007 van 18:00 TOT 19:30 UUR. Het politiebureau is gevestigd aan de Zonegge 24-04 te Zevenaar

RIOLERINGSWWERKZAAMHEDEN IN GIESBEEK

In de periode juni - oktober wordt nog diverse wegverharding van het riool afgekoppeld. Het regenwater wordt met een nieuw aan te leggen rioolleiding ingezameld en vervolgens geloosd op de greppel langs de Rivierweg of op de watergang de Zwalm.

Landelijk zijn afspraken gemaakt over het terugbrengen van de vuiluitworp uit de bestaande rioolstelsels.
Voor Giesbeek is gekozen de reductie te realiseren door verhard oppervlak af te koppelen van het riool. Een aantal gebouwen langs de Kerkstraat zijn al afgekoppeld evenals een gedeelte van het wegoppervlak. De werkzaamheden zijn opgedragen aan De Liemers Wegenbouw b.v. uit Duiven.

De volgende wegen worden in de aangegeven periode afgekoppeld van het riool:

* Sluis, Barenbroekstraat (gedeeltelijk), Weth. R.A. Wieggersstraat (gedeeltelijk): juni tot
medio juli

* Sporthal Panoven inclusief weg: begin augustus tot eind augustus
* De Gemeint, Narcisstraat, Leleistraat, Dahliastraat (gedeeltelijk), Prins Clauslaan
(gedeeltelijk): medio augustus tot begin oktober

INFORMATIEAVOND WATERBERGING DUIVENSE BROEK.

Waterschap Rijn en IJssel organiseert in samenwerking met de gemeenten Duiven en Zevenaar op woensdag 6 juni a.s. een informatieavond in Zaal Gieling, Dorpstraat 29 te Groessen. Tijdens deze avond informeren wij u over de stand van zaken met betrekking tot de waterberging in de Duivense Broek.

De provincie heeft in de Streekplanuitwerking Waterberging (december 2006) de waterberging Duivense Broek opgenomen. Het waterschap heeft in samenwerking met de gemeenten Duiven en Zevenaar de wateropgave en een aantal alternatieve maatregelen in een beeld gebracht. De hoofdkeuze ligt nu voor.
Op 13 juni worden 2 mogelijkheden aan de Raadscommissie Ruimte voorgelegd. Wanneer gekozen is voor een bepaalde oplossingsrichting kan deze verder worden uitgewerkt.

Tijdens de informatiebijeenkomst zullen het waterschap en de gemeenten u informeren over de aanpak, de verschillende mogelijkheden en de verdere procedure. Ook kunt u vragen stellen over dit onderwerp en/of uw mening kenbaar maken. De informatiebijeenkomst begint op 20.00 uur en duurt tot ca. 21.30 uur.

WORKSHOP VRIJWILLIGE INZET, VET COOL!

In het kader van het UEFA EK Voetbal voor spelers onder de 21 jaar organiseert de Gelderse Sport Federatie de EK Voetbalkaravaan in de gemeente Zevenaar. Van 4 juni tot en met 8 juni worden er diverse voetbalactiviteiten voor de jeugd georganiseerd. Naast deze activiteiten wordt er op maandag 4 juni van 20.00 tot +/- 21.30 uur voor het (jeugd)kader van alle sportverenigingen in Zevenaar de workshop `Vrijwillige inzet? VET COOL!' georganiseerd. De workshop vindt plaats bij stichting JJZ in Zevenaar.

Het thema bij de workshop is Vrijwillige inzet? VET COOL! Deze interactieve workshop, welke ook wordt ingezet vanuit de campagne Move2Support, gaat in op het benaderen van jongeren als een aparte doelgroep om als vrijwilliger in te zetten. Daarnaast krijgt de (jeugd)bestuurder waardevolle tips mee om vrijwillige inzet voor jongeren aantrekkelijk(er) te maken! Kortom een leuke en interactieve workshop voor sportverenigingen die jongeren meer willen betrekken bij vrijwilligerswerk.

De workshop, niet alleen voor voetbalverenigingen maar juist voor alle sportverenigingen in Zevenaar, vindt plaats bij stichting JJZ aan de Engeveldweg 4 in Zevenaar.

Deze workshop is geheel kosteloos en wordt verzorgd door een verenigingsadviseur van de Gelderse Sport Federatie. Inschrijven dient u vóór 30 mei a.s. te voldoen. Dit kan via de website

www.gelderland-sport.nl door het inschrijfformulier in te vullen bij de activiteiten van de gemeente Zevenaar. U kunt zich ook telefonisch aanmelden via Merlin te Wilt, telefoonnummer: 026-3540377.

GESLAAGDE SPORTINSTUIF!

Tijdens één van de sportinstuiven van de BOS-Impuls aan de Bizetstraat in Zevenaar, heeft Basketbalvereniging de Basketiers`71 de kans gegrepen om hun vereniging en dus de basketbalsport te promoten. De middag was geslaagd en Elles de Heer van de Basketiers denkt wat nieuwe gezichten tijdens de volgende training te kunnen verwachten.

Tijdens de sportinstuiven komen kinderen van 4 tot en met 12 jaar waarvan sommige al wel sporten maar vele nog niet. Als je kinderen vraagt waarom zij niet sporten; vertellen ze dat ze wel iets willen, maar dat ze de stap naar de vereniging niet snel zetten. Vaak weten de kinderen niet wanneer ze een kijkje kunnen nemen. Enkele ouders zitten hun kinderen achter de broek, maar weten zelf de weg naar een vereniging niet te vinden.

Voor kinderen is een sportinstuif de ideale manier om kennis te maken met verschillende sporten. Daarom probeert Susanne van Rooijen (sportconsulent BOS-Impuls) verenigingen bij de sportinstuif te betrekken, zodat ze de kinderen informatie kunnen geven over hun sport en de trainingen. Tijdens de basketbalinstuif bleek dat er jongens en meiden rond liepen die nog niet lid zijn van de vereniging, maar wisten toch de basket goed te vinden!

De sportinstuiven zijn iedere maandagmiddag ( m.u.v. de schoolvakanties) van 15.30 tot 16.30 uur. De instuif word gegeven op en om het schoolplein van de Carrousel aan de Bizetstraat. De instuiven worden gemiddeld door zo'n 20 à 30 kinderen uit de buurt bezocht.

Wil uw vereniging zichzelf ook promoten tijdens de sportinstuif?

Klik hier voor meer informatie over de sportinstuif of over de BOS-Impuls Zevenaar