Persberichten Eemland zuid, 13.30 uur

Utrecht, 28-05-2007

Onder invloed

AMERSFOORT Vrijdagmiddag 25 mei omstreeks 15.00 uur heeft de politie op de Waterdreef een man aangehouden in verband met rijden onder invloed van alcohol. De politie kreeg een melding binnen in verband met het rijgedrag van de bestuurder. De man is direct aangehouden en bleek uit de ademanalyse op het bureau 805 ug/l in zijn lichaam te hebben. Het rijbewijs van de 50-jarige man uit Amersfoort is ingevorderd en hij mag zich voor de rechter verantwoorden.

Verkeerscontrole Emmalaan

AMERSFOORT Vrijdagmiddag 25 mei heeft de politie een verkeerscontrole op de Emmalaan gehouden waarbij 788 voertuigen werden gemeten. Hiervan overschreden 116 voertuigen de maximaal toegestane snelheid van 50 km/u. De hoogst gemeten snelheid bedroeg 78 km/u.

Wildplasser verzet zich

LEUSDEN Vrijdagavond 25 mei rond 19.30 uur zag een politiebiker een man wildplassen op de Hamersveldseweg. Toen de agent hem wilde bekeuren, liep de man weg in de richting van t Erf en weigerde gehoor te geven aan de agent. Deze heeft de man in een winkel aan t Erf samen met een behulpzame medewerker kunnen vastgrijpen. De 41-jarige man uit Leusden is vervolgens geboeid naar het politiebureau gebracht.

Heler van vleeswaren aangehouden

AMERSFOORT Zaterdagmiddag 26 mei heeft de politie omstreeks 17.00 uur een man aangehouden op de Hogeweg op verdenking van heling van vleeswaren. Omdat de 31-jarige man uit Krimpen a/d IJssel een grote boodschappentas droeg en bij de politie een bekende winkeldief is, werd hij door agenten gecontroleerd. Zijn tas zat vol vleeswaren en volgens verklaring van de man had hij deze van een andere man gekocht voor een lagere prijs dan de waarde. De man is hierop op verdenking van heling aangehouden en meegenomen naar het politiebureau. Uit onderzoek bleek het vlees gestolen te zijn uit een winkel aan de Hellestraat. De politie onderzoekt de diefstal en de verklaring van de man.

Dealer softdrugs

AMERSFOORT Zaterdagavond 25 mei omstreeks 21.00 uur heeft de politie een verdachte op de kermis aan de Rubensstraat aangehouden op verdenking van handel in softdrugs. Bij de aanhouding van de 17-jarige jongen uit Amersfoort, bleek hij in het bezit te zijn van meerdere zakjes weed. De jongen is meegenomen naar het politiebureau voor verhoor.

Vandalen aangehouden

AMERSFOORT In de nacht van zaterdag op zondag 27 mei heeft de politie vier mannen aangehouden in verband met vernieling van een winkelruit op de Mozartweg. Omstreeks 02.15 uur kreeg de politie de melding binnen van de vernieling en kon op basis van opgegeven signalement vier verdachten aanhouden op de Grote Sint Janstraat. De vier mannen in de leeftijd van 21, 22, 23 en 24 jaar en allen afkomstig uit Amersfoort, zijn voor verhoor meegenomen naar het politiebureau. Een van hen bekende direct zijn betrokkenheid bij de vernieling.

Recidivist

AMERSFOORT Zondagavond 27 mei zagen agenten omstreeks 23.30 uur een auto hard rijden op de Stadsring. De bestuurder gaf geen richting aan en reed slingerend waarop de agenten hem volgden en op de Burg. de Widtstraat staande hielden. De bestuurder stapte uit zijn auto en ging er snel vandoor waarop de agenten hem inhaalden en onderuit haalden. De 32-jarige man uit Amersfoort bleek onder invloed van alcohol te zijn. Op het politiebureau blies hij 580 ug/l en bleek hij diverse keren eerder voor rijden onder invloed van alcohol te zijn aangehouden. Hij heeft een proces-verbaal ontvangen.

Twee maal onder invloed

AMERSFOORT Zondagavond 27 mei heeft de politie omstreeks 23.20 uur een man op het Julianaplein aangehouden in verband met rijden onder invloed, hij blies 870 ug/l. Zijn rijbewijs werd ingevorderd en hij kreeg een rijverbod van 10 uur opgelegd. In diezelfde nacht op maandag 28 mei omstreeks 04.00 uur controleerde de politie de man wederom, dit keer reed de 49-jarige man uit Amersfoort op een bromfiets op het Smallepad. Hij blies 800 ug/l en kreeg wederom een proces-verbaal uitgereikt.