Persberichten Heuvelrug, 13.30 uur

Utrecht, 28-05-2007

Scooterdiefstal

RHENEN Vrijdagmiddag 25 mei omstreeks 16.00 uur heeft de politie vier verdachten op de Prunuslaan aangehouden op verdenking van diefstal van een scooter die eerder bij het station in Rhenen gestolen was. Op basis van bekennende verklaringen bleken vier jongens bij de diefstal betrokken te zijn, allen van 13 jaar oud en afkomstig uit Rhenen. Alle vier zijn gehouden en op het politiebureau verhoord.

Onder invloed van alcohol

RENSWOUDE In de nacht van zaterdag 26 mei op zondag 27 mei heeft de politie omstreeks 02.30 uur een bestuurder op de Biesbosserweg gecontroleerd op rijden onder invloed van alcohol. De 27-jarige man uit Maarsbergen blies op het bureau 565 ug/l, tegen hem is proces-verbaal opgemaakt.

Ongeval onder invloed

VEENENDAAL Zaterdagavond omstreeks 18.30 uur vond op de Grote Beer een eenzijdig ongeval plaats waarbij een voertuig tegen een boom terecht kwam. De 23-jarige bestuurder van het voertuig, afkomstig uit Veenendaal, liep hierbij letsel op aan zijn gezicht. De ter plaatse gekomen agenten roken alcohol en hebben hierop de man aangehouden voor rijden onder invloed van alcohol. In verband met zijn verwondingen werd de man op een brancard gelegd en naar het ziekenhuis in Ede gebracht. Hij verzette zich eerst tegen de geboden hulp, maar is uiteindelijk toch meegegaan. De politie onderzoekt de toedracht van het ongeval.

Granaat gevonden

RENSWOUDE Vrijdagmiddag heeft de Explosieven Opruimings Dienst een granaat tot ontploffing gebracht die in een weiland aan de Hopseweg lag. Het betrof een 15-18 kilo Duitse Brisantgranaat uit 1936 en deze is om 14.45 uur gecontroleerd en succesvol tot ontploffing gebracht.