Politie Gelderland-Midden

Arnhem Veluwezoom

---

Arnhemmer verdacht van mishandeling ex-vriendin
Publicatiedatum: 28-5-2007 12:59:00

Arnhem - Een 36-jarige Arnhemmer is zaterdagmiddag aangehouden in de wijk Presikhaaf. Hij wordt verdacht bij een woning in die wijk zijn 20-jarige Arnhemse ex-vriendin te hebben mishandeld en goederen van haar te hebben gestolen.
Die middag kwam er bij de politie een melding van huiselijk geweld binnen. Agenten gingen ter plaatse en zagen nabij de woning een man lopen die voldeed aan het doorgegeven signalement van degene die de mishandeling had gepleegd. De man werd aangehouden. Hij zou die middag ruzie met zijn ex hebben gehad. Dit vond plaats bij de woning van een vriendin van de vrouw. De ruzie ging vermoedelijk over goederen. De Arnhemmer zou de vrouw in het gezicht hebben geslagen en tegen het lichaam hebben geslagen en geschopt. Tevens nam hij onder meer een spelcomputer van de vrouw mee. De vrouw stelt zich onder medische behandeling.
07-082511

voor nadere informatie:
centraal persloket communicatie
politie Gelderland-Midden
026 376 3053

---

Aanhoudingen in verband met vernielingen

Publicatiedatum: 28-5-2007 12:58:37

Arnhem - Een 19-jarige Arnhemmer is in de nacht van zaterdag op zondag aangehouden in zijn woonplaats. Hij wordt er van verdacht een ruit van een deur van een gebouw in Elden te hebben vernield. Dit was gezien door een getuige; deze persoon waarschuwde de politie. Agenten kwamen ter plaatse, troffen de Arnhemmer aan en hielden hem aan. De jongeman had bloed op handen en kleding zitten. Het is nog onduidelijk waarom de ruit werd vernield. Mogelijk was er drank in het spel. 07-082741
Arnhem - Een 22-jarige inwoner van Megen is in de nacht van zaterdag op zondag aangehouden. Hij wordt er van verdacht over twee auto's te hebben gelopen. Getuigen meldden zich die nacht bij agenten. Zij hadden in het Arnhemse centrum gezien dat een man over twee wagens was gelopen. Agenten zijn naar de auto's gegaan en zagen kras- en deukschade. Ter plaatse werden ze door een omstander aangesproken, die had gezien in welke woning de verdachte naar binnen was gestapt. De Megenaar werd in de woning aangetroffen en aangehouden. Hij zou onder invloed van alcohol hebben verkeerd.
07-082776
Arnhem - Een 25-jarige Arnhemmer is zaterdagavond aangehouden nabij zijn woning in Presikhaaf. Hij zou eerder die avond bij een buurtbewoner een ruit van een deur hebben ingetrapt. Hij zou dit hebben gedaan, omdat hij nog geld van de bewoner tegoed zou hebben. Een omstander probeerde de man tegen te houden, maar dit lukte niet. Na de vernieling vertrok de Arnhemmer. Politie werd gewaarschuwd en men kon aangeven naar welke woning de man was vetrokken. Agenten zijn naar dat huis gegaan en troffen er de man aan. Hij werd aangehouden en heeft een transactie gekregen met een dagvaarding. 07-082669
Arnhem - Een 44-jarige Arnhemse is maandagmorgen rond 06.00 uur aangehouden in een woning in Malburgen. Zij wordt er van verdacht een ruit aan de voorzijde van deze woning te hebben vernield. Agenten gingen na een melding ter plaatse en troffen in de woning de bewoner en de Arnhemse vrouw aan. Het is nog onduidelijk wat de relatie tussen de twee is en waarom de vernieling werd gepleegd. Bij fouillering van de Arnhemse werd een op een steekwapengelijkend voorwerp aangetroffen. Deze is in beslag genomen. De vrouw werd aangehouden en is ingesloten. 07-083133

voor nadere informatie:
centraal persloket communicatie
politie Gelderland-Midden
026 376 3053

---

Getuigen van straatroven gezocht

Publicatiedatum: 28-5-2007 12:58:13

Arnhem - De politie is op zoek naar getuigen van straatroven, die het afgelopen weekeinde hebben plaatsgevonden in Arnhem. Op de Velperbuitensingel werd in de nacht van zaterdag op zondag een 20-jarige vrouw uit Oosterhout beroofd. Rond 01.45 uur liep zij met een vriendin over het zebrapad van de Velperbuitensingel; zij kwamen uit de richting van de Steenstraat. Op het zebrapad trok iemand achter haar aan haar tas. Ze zag twee mannen. Die twee wisten de tas in handen te krijgen en renden weg, met de vrouw op hun hielen. De Velperbinnensingel werd overgestoken en men rende het park Lauwersgracht in. Een van de verdachten gaf de vrouw een duw, waardoor zij ten val kwam en de twee konden ontkomen. Van de mannen zijn signalementen bekend. Beiden zijn blank, ongeveer 1.80 meter lang, tussen de 20 en 30 jaar oud, hebben een breed postuur en hebben blond haar. De ene man had stekels en de ander droeg zijn haar achterovergekamd. Die nacht droegen beiden een zwarte trui. 07-082754

Een 33-jarige Arnhemmer moest zaterdagochtend rond 03.15 uur zijn mobiele telefoon afgeven. Hij liep over de Ketelstraat, komende vanaf de Jansplaats, toen vier mannen hem tegenhielden. De man moest zijn gsm afgeven en mocht toen weer verder lopen. Van één van de vier personen is een signalement bekend. Het gaat om een man met een licht getinte huidskleur, tussen de 1.75 en 1.80 meter lang, tussen de 19 en 22 jaar oud, mager postuur en zwart, krullend haar. Die ochtend droeg hij een zwarte jas met een capuchon.
07-082439

Mogelijk zijn er mensen die informatie over de berovingen en/of de daders hebben. Hen wordt gevraagd contact met de politie op te nemen via 0900-8844.

De politie maakt korte metten met straatrovers. Het in kaart brengen van verdachten en hen aanhouden heeft topprioriteit. Het onlangs opgerichte straatroofteam van de politie in het district Arnhem Veluwezoom onderzoekt ook deze zaak zorgvuldig. Het team zoekt naar eventuele overeenkomsten met eerder gepleegde straatroven en brengt alle beschikbare informatie in kaart. Door de verscherpte aandacht zijn al successen geboekt. De afgelopen maanden werden diverse verdachten aangehouden die verdacht worden van het plegen van meerdere straatroven.

voor nadere informatie:
centraal persloket communicatie
politie Gelderland-Midden
026 376 3053

---

Hennepkwekerij ontruimd

Publicatiedatum: 28-5-2007 12:57:49

Arnhem - Een hennepkwekerij in een woning in Presikhaaf is maandagmorgen ontruimd. De politie kwam de kwekerij op het spoor naar aanleiding van een melding over geluidsoverlast. Agenten gingen ter plaatse en hoorden dat de televisie hard aan stond. Op aanbellen en kloppen werd niet gereageerd. Agenten namen toen een kijkje en troffen een hennepkwekerij aan (bestaande uit ruim 300 planten). In de woning was niemand aanwezig. De televisie was aangesloten op een timer. Tevens bleek dat elektriciteit illegaal werd afgenomen. De kwekerij is ontmanteld en wordt vernietigd.
07-083110

voor nadere informatie:
centraal persloket communicatie
politie Gelderland-Midden
026 376 3053

---

Slapende man aangetroffen in gestolen auto

Publicatiedatum: 28-5-2007 12:57:27

Arnhem - Een 35-jarige man zonder vaste woon- of verblijfplaats is zondagochtend aangehouden. Hij werd die ochtend slapend aangetroffen in een auto, welke geparkeerd stond op de P. Callandweg in Arnhem. De wagen bleek als gestolen gesignaleerd te staan. De auto was vrijdagavond gestolen in Presikhaaf. De verdachte heeft inmiddels een bekennende verklaring afgelegd. Bij de verdachte werd wiet aangetroffen; de drugs zijn in beslag genomen. De man krijgt proces-verbaal.
07-082829

voor nadere informatie:
centraal persloket communicatie
politie Gelderland-Midden
026 376 3053

---

Rijbewijzen ingevorderd in Rheden

Publicatiedatum: 28-5-2007 12:57:03

Rheden - Het rijbewijs van een 51-jarige automobiliste uit Rheden is vrijdagavond ingevorderd. De politie kreeg een melding dat de vrouw mogelijk onder invloed achter het stuur was gekropen. Agenten keken naar de vrouw uit en kwamen haar op een gegeven moment nabij haar woning tegen. De automobiliste moest een blaastest afleggen en deze gaf aan dat de vrouw inderdaad onder invloed verkeerde (ongeveer 3,04 promille). Hierop werd zij aangehouden, haar rijbewijs ingevorderd en kreeg zij een rijverbod van zeventien uur opgelegd. De vrouw heeft bekend alcohol te hebben gedronken.
07-082146
Rheden - Ook het rijbewijs van een 36-jarige Rhedenaar werd ingevorderd. Agenten zagen in de nacht van vrijdag op zaterdag een man zonder helm op een motorscooter rijden. Hij werd op de Arnhemseweg gecontroleerd. Een blaastest wees uit dat de man onder invloed verkeerde (1,93 promille). Hierop werd ook hij aangehouden, zijn rijbewijs ingevorderd en kreeg hij een rijverbod van tien uur opgelegd.
07-082272

voor nadere informatie:
centraal persloket communicatie
politie Gelderland-Midden
026 376 3053

---

Verdachten van aanrandingen aangehouden

Publicatiedatum: 28-5-2007 12:56:36

Arnhem - Een 28-jarige Arnhemmer is in de nacht van vrijdag op zaterdag op het Nieuwe Plein aangehouden op verdenking van aanranding. Hij zou in het Arnhemse centrum een 24-jarige vrouw uit Huizen stevig hebben vastgepakt. Hierbij werd een borst ontbloot. De Arnhemmer zou vervolgens geprobeerd hebben de borst vast te pakken. Doordat omstanders zich er mee bemoeiden, wist de vrouw te ontkomen en lukte het de man niet om de borst vast te pakken. Vervolgens werd de politie er bijgehaald en agenten hielden de man aan. De Arnhemmer en de vrouw uit Huizen zouden geen bekenden van elkaar zijn. 07-082346
Dieren - Een 25-jarige Arnhemmer is zaterdagmorgen aangehouden in Dieren. Ook hij wordt verdacht van aanranding. Hij zou in de trein op het station van Dieren een 18-jarige Arnhemse hebben lastiggevallen en betast. De vrouw verliet de trein. De Arnhemmer verliet ook de trein, maar werd door een medewerker van de spoorwegen vastgehouden op de kruising Prins Bernardlaan/Koningin Julianalaan. De man werd overgedragen aan de gewaarschuwde politie.
07-082371

voor nadere informatie:
centraal persloket communicatie
politie Gelderland-Midden
026 376 3053

---

Rivierenland

---

Man verdacht van bedreiging

Publicatiedatum: 28-5-2007 13:00:46

Lathum - Een 37-jarige man zonder vaste woon- of verblijfplaats is zondagmiddag aangehouden in de winkel van een pompstation in Lathum. Hij zou daar de pompbediende woordelijk hebben bedreigd. Hij zou in de winkel beltegoed hebben gekocht, maar deze werkte niet op zijn telefoon en daarom eiste hij zijn geld terug en zou hij zich agressief hebben gedragen. De politie werd gewaarschuwd en kwam ter plaatse. De man was toen nog in de winkel en werd daar aangehouden. 07-082920

voor nadere informatie:
centraal persloket communicatie
politie Gelderland-Midden
026 376 3053

---

`Taxiklant' vernielt politieauto

Publicatiedatum: 28-5-2007 13:00:25

Zevenaar - Een 32-jarige Didammer is in de nacht van zaterdag op zondag aangehouden op de Markt in Zevenaar. Surveillerende agenten werden die nacht aangesproken door een taxichauffeur. Die verklaarde vier mensen in zijn taxi te hebben, die wilden dat hij hen zou rijden. Hij was echter besteld door iemand anders en gaf dit aan, maar de groep wilde de taxi niet verlaten. De agenten vroegen de personen de taxi te verlaten. Dit deed men. Onder hen bevond zich de Didammer, die zich recalcitrant gedroeg. Hij schold de agenten uit. Hierop werd hij gevorderd te vertrekken. De man liep weg, maar pakte een terrasstoel en gooide deze richting een agent. Op datzelfde moment kwam er vanaf de Nieuwe Doelenstraat een politieauto aangereden. De Didammer stapte met een been op de motorkap en kwam ten val. Hij lag op het dak van de wagen en de voorruit van de auto werd door de val ingedeukt. Vervolgens werd de man van het dak gehaald en aangehouden. Bij de aanhouding verzette de man zich en bleef hij schelden. Ook zag hij - eenmaal in de politieauto - kans om een portier te ontzetten, door er tegen aan te trappen.
07-082764

voor nadere informatie:
centraal persloket communicatie
politie Gelderland-Midden
026 376 3053

---

Jongen verdacht van mishandeling familie

Publicatiedatum: 28-5-2007 13:00:03

Lingewaard - Een 18-jarige inwoner van de gemeente Lingewaard is zondagavond in zijn woonplaats aangehouden. Hij wordt verdacht van mishandeling van zijn familie. De jongen zou in het ouderlijk huis een conflict met zijn vader hebben gehad. Hierbij zou over en weer een klap zijn uitgedeeld. Vervolgens zou de jongeman ook zijn moeder, zijn zus en de vriend van zijn zus hebben geslagen. Hierna verliet hij de woning. De politie werd gewaarschuwd en inmiddels was ook bekend waar de jongeman naar toe was gegaan; dit was een woning elders in zijn woonplaats. Agenten gingen naar het doorgegeven adres en troffen daar de jongen aan. Hij werd aangehouden. De oorzaak van het conflict is nog onbekend. De verdachte zou onder invloed hebben verkeerd. 07-082980

voor nadere informatie:
centraal persloket communicatie
politie Gelderland-Midden
026 376 3053

---

Krat bier gestolen uit horecagelegenheid

Publicatiedatum: 28-5-2007 12:59:29

Huissen - Uit een horecagelegenheid in Huissen is in de nacht van zaterdag op zondag een krat bier gestolen. Een medewerker van de gelegenheid bemerkte dat vier jongens het krat meenamen uit een openstaande schuur. Hij ging achter de groep aan. Onderweg trof hij het krat aan en iets verderop twee van de vier jongens. Deze twee - een 19-jarige Arnhemmer en een 18-jarige Bemmelnaar - zijn door het personeelslid verzocht om mee terug te gaan. De twee gingen mee en zijn in de horecagelegenheid aangehouden door de gewaarschuwde politie. Er is nog uitgekeken naar de andere twee jongens. De politie heeft de zaak in onderzoek.
07-082777

voor nadere informatie:
centraal persloket communicatie
politie Gelderland-Midden
026 376 3053