Persberichten Stad Utrecht, 13.50 uur

Utrecht, 28-05-2007

Vervalsing

UTRECHT Op vrijdagochtend 25 mei hield de politie een vrouw aan op de Arthur van Schendelstraat. Zij bleek in het bezit te zijn van een vals paspoort.

Een medewerker van de afdeling Burgerzaken van de gemeente meldde omstreeks 11.00 uur dat er iemand met een vals paspoort aan de balie zou staan. De vrouw wilde zich inschrijven op een bepaald adres en overhandigde vervolgens een paspoort. De baliemedewerker zag dat de foto op het paspoort totaal niet gelijkend was en dat het laminaat onder de foto los was, waarna hij de politie inschakelde. Agenten hebben de verdachte, een 22-jarige vrouw uit Utrecht, aangehouden en overgebracht naar het politiebureau voor verhoor.

Verkeerscontrole

UTRECHT Op vrijdag 25 mei heeft de politie tussen 10.00 uur en 11.30 uur een verkeerscontrole gehouden op de Burgemeester Norbruislaan.

Het verkeer werd vanuit de richting van de J.M. de Muinck Keizerlaan in de richting van Maarssen gecontroleerd op snelheid. In totaal werden 31 bekeuringen geschreven voor het niet dragen van de autogordel (13), het overschrijden van de maximum snelheid (17) en het niet handenvrij bellen van een bestuurder (1).

Diefstal fiets

UTRECHT Op de Herenweg is vrijdagmiddag 25 mei een man aangehouden die met een fiets aan het lopen was die nog op slot was.

De politie kreeg de melding van een buurtbewoner die de situatie niet vertrouwde. Op de Harpstraat troffen agenten de verdachte met de fiets aan. De verdachte, een 55-jarige man uit Utrecht, werd aangehouden en meegenomen naar het politiebureau voor verhoor. Hier verklaarde de man de fiets op straat te hebben gekocht. Hij kreeg een fietssleutel maar deze bleek op geen van de sloten te passen, waarna de man besloot de fiets op te tillen en op deze wijze naar huis te vervoeren. De man kreeg proces-verbaal terzake heling.

Verkeerscontrole

UTRECHT - Op het Smakkelaarsveld controleerde de politie vrijdagmiddag 25 mei van 13.00 uur tot 14.00 uur het verkeer. In totaal zijn er 19 bekeuringen geschreven voor het rijden door het rode verkeerslicht.

Inbreker aangehouden

UTRECHT Op de Noordzeestraat heeft de politie vrijdagmiddag 25 mei rond 17.00 uur een woninginbreker aangehouden.

De politie kreeg de melding van een woninginbraak en stelde een onderzoek in. Uit de achterzijde van een nabijgelegen leegstaande woning zagen agenten een man uit het raam hangen die kennelijk probeerde te vluchten. Toen andere agenten aan de voorzijde van de woning aanbelden, werd er door de zenuwachtige man opengedaan. De agenten vertrouwden het niet en troffen op de eerste verdieping diverse vermoedelijk gestolen spullen aan. Hierop werd de verdachte, een 39-jarige man uit Utrecht, aangehouden en meegenomen naar het bureau voor verhoor. De aangetroffen goederen zijn in beslag genomen.

Politie verricht vier aanhoudingen

UTRECHT Op vrijdagavond 25 mei verrichte de politie vier aanhoudingen voor openlijke geweldpleging op de Korfoedreef.

Agenten zagen in Park De Watertoren aan de kant van de Moezeldreef een tweetal scooters rijden. Deze scooters reden bij een groep jongens. Bij het zien van de agenten sprong één van de bestuurders van de scooter af en nam zijn passagier het stuur over. Hierop spraken agenten de jongen aan. Hij kon geen rijbewijs tonen, waarop de 15-jarige Utrechter een bekeuring kreeg en de agenten vervolgens met vervolg gingen. Toen even later andere agenten de groep passeerden, werden de agenten beledigd, waarna getracht werd deze persoon aan te houden. Dit werd echter belemmerd door de overige jongens uit de groep. Tijdens de aanhouding werden agenten met stenen en stokken bekogeld. Uiteindelijk verrichte de politie vier aanhoudingen. De verdachten, twee 16-jarige Utrechters en twee 15-jarige Utrechters, werden overgebracht naar het politiebureau. Allen zitten nog vast.

Openlijk geweld

UTRECHT Op de Breedstraat heeft de politie in de nacht van zaterdag 26 op zondag 27 mei twee personen aangehouden voor openlijke geweldpleging.

Agenten kregen om 05.22 uur de melding van de centralist van de Gemeenschappelijke Meldkamer Utrecht, om te gaan naar de Hardebollenstraat. Daar zou namelijk iemand in elkaar geslagen worden. Terwijl de agenten onderweg waren, kregen zij via de meldkamer te horen dat de verdachten op de Lange Lauwerstraat zouden lopen. Ter plekke troffen agenten een slachtoffer aan. Hij gaf aan dat hij op de Breedstraat liep, toen twee personen hem tegemoet kwamen lopen. Met deze twee personen ontstond een woordenwisseling, waarna er een vechtpartij ontstond, waarbij een van hen op het slachtoffer begon in te slaan met een riem en een ketting. Allen hadden erg veel gedronken. De politie besloot (d.m.v. getuigen) beide verdachten aan te houden voor het plegen van openlijk geweld. Beide verdachten, een 28-jarige Utrechter en een 31-jarige Utrechter, werden overgebracht naar het politiebureau voor verhoor. De 31-jarige werd na verhoor heengezonden. De 28-jarige zit nog vast. De politie heeft de zaak in onderzoek.

Vernieling

UTRECHT - Op de Stadhuisbrug werden in de nacht van zaterdag op zondag 27 mei vier personen aangehouden voor het plegen van vernielingen.

Rond 04.00 uur werd door Cameratoezichtmedewerkers gezien dat twee personen twee fietsen in de gracht hadden gegooid, terwijl de andere twee zaten toe te kijken. De vier verdachten, drie 20-jarigen en een 19-jarige allen uit Houten, konden op de Oudegracht door agenten worden aangehouden. Ze werden overgebracht naar het politiebureau voor verhoor. Twee verdachten hadden geen aandeel in het incident. De twee andere verdachten bekenden fietsen in de gracht te hebben gegooid. Zij kregen een proces-verbaal.

Kentekenplaten gestolen

DE MEERN - Op de Mereveldlaan heeft de politie zaterdagavond 26 mei twee verdachten aangehouden die vermoedelijk kentekenplaten hadden gestolen.

Surveillerende agenten zagen omstreeks 00.10 uur over de Merendijk ter hoogte van het tweede parkeerterrein van het AC restaurant twee personen in een auto die voldeden aan een eerder bij diefstal van kentekenplaten gegeven signalement. De agenten troffen verder in de omgeving gestolen kentekenplaten aan. Hierop werden de verdachten, een 19-jarige Nieuwegeiner en een 20-jarige man uit Uithoorn, aangehouden en overgebracht naar het politiebureau voor verhoor. De mannen zijn inverzekering gesteld, maar werden maandag in vrijheid gesteld. Zij kregen proces-verbaal. Het dossier zal worden opgestuurd naar Justitie.

Diefstal koperdraad

UTRECHT De politie heeft vrijdagavond twee mannen aangehouden op de Carel Willinkstraat die verdacht worden van het stelen van koper.

Een getuige meldde vrijdagavond 25 mei rond 22.30 uur dat twee mannen met een auto nabij het bouwterrein tussen het oude en het nieuwe stuk van de Utrechtseweg zich tussen de containers verdacht ophielden. Ter plaatse werden de mannen door agenten staande gehouden. Uit onderzoek bleek dat één container was opengebroken en dat er een haspel met koperdraad was weggenomen. Hierop werden beide verdachten, een 27-jarige man uit De Meern en een 32-jarige man uit Nootdorp, aangehouden en overgebracht naar het politiebureau voor verhoor. De politie heeft de zaak in onderzoek.