Persberichten Lekstroom, 13.00 uur

Utrecht, 28-05-2007

Autovernieler aangehouden

LOPIK In de nacht van zaterdag 26 mei op zondag 27 mei heeft de politie omstreeks 01.00 uur een man aangehouden in verband met opzettelijke beschadiging van een taxi.

De man wilde op de 3e Industrieweg een taxi instappen waar al klanten inzaten. De inzittenden werkten hem de auto uit waarop hij een ster in de ruit van de taxi sloeg en de ruitenwisser brak. De politie hield hem hierop aan en de 21-jarige verdachte uit Hazerswoude Dorp uitte hierbij diverse beledigingen. Hij was behoorlijk onder invloed van alcohol en is het op het politiebureau in Nieuwegein ingsloten.

Drugsbezit

NIEUWEGEIN - Zaterdagavond 26 mei omstreeks 20.30 uur controleerde politie een bestuurder op de Briljantdrift. De 27-jarige bestuurder uit Amsterdam bleek te rijden met een ongeldig verklaard rijbewijs en had ook een geldboete openstaan. Hierop werd hij aangehouden en bij de fouillering op het politiebureau bleek hij in het bezit van een wikkel cocaïne te zijn. Dit is in beslag genomen.

Verkeerscontrole

NIEUWEGEIN Vrijdagmiddag heeft de politie een verkeerscontrole gehouden op de Veldwade. Diverse bekeuringen werden uitgeschreven voor apk (1), niet dragen van gordels (6), niet tonen van rijbewijs (3), en niet-tonen van een kentekenbewijs (1) en het niet dragen van een helm (1).

Drugsbezit

VIANEN Zondagavond 27 mei hield de politie een man aan in verband met het bezit van diverse soorten hard- en softdrugs. De man werd omstreeks 20.30 uur aangehouden op de Edisonweg nadat hij met een ander op het dag van een bedrijfspand liep. Hij werd verdacht van inbraak, dit werd echter niet bewezen. Bij de insluiting op het bureau bleek de 28-jarige man uit Benschop echter diverse hoeveelheden harddrugs in zijn bezit te hebben (waaronder XTC). Bij doorzoeking van zijn auto werd nog meer harddrugs aangetroffen. De man zit op het politiebureau ingesloten.

Groep pleegt vernieling

HOUTEN Zondagavond 27 mei omstreeks 23.45 uur heeft de politie drie jongens aangehouden in verband met het vernielen van glazen en een ruit van een horecagelegenheid aan het Plein. De jongens beledigden andere klanten en vielen hen lastig. De jongens van 22 en 24 jaar en afkomstig uit Rijen, Lelystad en Zevenhuizen zijn voor verhoor meegenomen naar het politiebureau.