Persberichten Rijn & Venen, 14.50 uur

Utrecht, 28-05-2007

Oproep getuigen: insluiping

WOERDEN Op zaterdagmiddag 26 mei vond er in een woning op de Oudelandseweg een insluiping plaats.

Omstreeks 13.55 uur kreeg de politie een melding dat er zojuist een insluiping was gepleegd door een Oost-Europees uitziende vrouw tussen de 30 en 40 jaar oud, klein van postuur, zwart/grijs lang haar en in het donker gekleed. De vrouw was de woning ingeslopen en sprak de bewoner aan met een smoes. Toen aan de voordeur werd gebeld, sloeg de vrouw op de vlucht. De politie zocht in de omgeving naar de verdachte en zette hierbij ook o.a. de Politie Luchtvaart Dienst en politiehonden in. Helaas werd de verdachte niet aangetroffen. De politie is op zoek naar eventuele getuigen van de insluiping. Zij worden verzocht contact op te nemen met de politie van district Rijn & Venen, via 0900-8844.

Valse identiteitsgegevens

MAARSSEN Op de Kaatsbaan heeft de politie in de nacht van vrijdag 25 op zaterdagochtend 26 mei een man aangehouden.

Surveillerende agenten zagen zaterdagochtend rond 03.00 uur een fietser al slingerend zonder licht op de Kaatsbaan fietsen. Agenten waarschuwden de man dat hij moest gaan lopen of zijn licht aan moest doen. Dit negeerde hij, waarna hij werd staande gehouden op de Diependaalsedijk en naar zijn identiteitsbewijs werd gevraagd en verteld werd dat hij een proces-verbaal kreeg voor het niet hebben van verlichting. De man gaf aan niets bij zich te hebben, waarna agenten hem onderwierpen aan een identiteitsfouillering. Al snel bleek dat hij wel een rijbewijs/identiteitsbewijs bij zich had. De fietser was zeer vervelend en wilde uiteindelijk ook zijn adres niet opgeven. Toen hij na vijf keer gevraagd te hebben, kwam met een vals adres werd hij aangehouden voor het opgeven van valse identiteitsgegevens. De 40-jarige man uit Maarssen werd met twee bekeuringen heengezonden.

Diefstal

MAARSSEN - In de nacht van zondag 27 mei op maandag 28 mei heeft de politie omstreeks 00.15 uur drie jongens aangehouden op verdenking van diefstal van een portemonnee uit een jas in een horecagelegenheid aan de Schippersgracht.

Diverse getuigen hadden gezien dat de jongens zich verdacht bij de jassen ophielden en dat een van hen later buiten een portemonnee weggooide. Deze bleek uit een van de jassen te zijn gehaald. De jongens, allen van 17 jaar en uit Maarssen afkomstig, zijn hierop aangehouden en voor verhoor meegenomen naar het politiebureau.