Politie Midden- en West Brabant

Persberichten politiedistrict Breda

BREDA, 28 mei 2007

Tweede bericht
Politie zoekt getuigen van aanrijding met letsel

BREDA: Zaterdagavond berichtte de politie over een aanrijding die rond 17:00 uur die dag plaats had gevonden op een kruising op de Teteringsedijk. Daarbij botsten twee personenautos op elkaar en raakte met name één bestuurster ernstig gewond aan haar arm. Om het onderzoek tot een goed einde te brengen, zoekt de politie nog meer getuigen van de aanrijding. Die kunnen zich melden via het nummer 0900 8844.

Een 29-jarige automobiliste uit Nijmegen reed die middag over de genoemde weg richting de Hogesteenweg te Breda. Een 56-jarige Bredase reed in haar auto over de Kapittelweg in de richting van de Beverweg. Vermoedelijk reed deze laatste op de kruising met de voorzijde van haar auto tegen de rechter flank van de andere betrokkene aan. Hierdoor sloeg de Nijmeegse met haar wagen diverse malen over de kop en kwam uiteindelijk op de linkerzijde van haar voertuig tot stilstand. Zij raakte ernstig gewond aan haar arm en ligt nog steeds in het ziekenhuis. De Bredase bestuurster kon na controle in het ziekenhuis weer naar huis. Zij heeft verschillende blauwe plekken en gekneusde ribben aan het ongeval overgehouden.

De politie heeft inmiddels verschillende getuigen van het ongeval verhoord. Daaruit ontstond in eerste instantie bij de politie de indruk dat beide mogelijk vrouwen door rood waren gereden. Nader onderzoek door verkeersongevalanalisten van de politie heeft dit echter niet kunnen bevestigen. Ook zijn de getuigenverklaringen niet sluitend. De slachtoffers zijn nog niet gehoord. De politie wil nu op termijn mogelijk reconstructie doen van het ongeval. Hiervoor zijn meer getuigenverklaringen nodig, die vanuit hun respectievelijke gezichtpunt aangeven wat zij hebben gezien. Mensen die iets van het ongeval hebben gezien wordt verzocht zich te melden via 0900 - 8844.

Politie onderzoekt straatroof

ETTEN-LEUR: De politie heeft maandagmiddag aangifte opgenomen van een 60-jarige inwoonster van Etten-Leur. De vrouw werd maandagmiddag even voor 12:45 uur op de Concordialaan slachtoffer van straatroof. Ze fietste over eerder genoemde straat uit de richting Platijnlaan. Ongeveer ter hoogte van de Baai kwam een bromfietser links vlak naast haar rijden. De bromfietser greep naar de fietstas van de vrouw en viste daar het tasje van de vrouw uit. Hierdoor kwam de vrouw ten val. De bromfietser reed hard weg met de tas, waarin onder andere de portemonnee van de vrouw was. De politie heeft enkele getuigen gehoord en onderzoekt de zaak.

Stappen in Breda

BREDA: Er was veel publiek in het centrum tijdens de stapavond van zondag op maandag, mede als uitloop van het dance-event op het Chasseveld. Het merendeel van het publiek had veel alcohol genuttigd en de indruk van de politie is dat veel personen ook drugs hadden gebruikt. Dit leidde tot, wat de politie betreft, een onvoorspelbare en soms ronduit onvriendelijke sfeer. Door snel op situaties in te spelen - mede op aangeven van de cameraman - en waar nodig vlotte aanhoudingen te verrichten, bleven grote incidenten achterwege.

De politie heeft in totaal tien stappers aangehouden. Twee wegens daarvan waren wegens verstoring van de openbare orde en twee wegens belediging van agenten. Een 26-jarige inwoner van Veere werd aangehouden nadat hij in de Visserstraat een portier bedreigde. Een 26-jarige Bredanaar werd in de Potkansteeg aangehouden omdat hij zijn vriendin had geslagen. Een 24-jarige Bredanaar werd in de in de Torenstraat op heterdaad betrapt nadat hij in een horecagelegenheid van een bezoeker een mobiele telefoon had gestolen.

Een 24-jarige inwoner van Breda werd rond 01:00 uur op de Haven aangehouden wegens het bezit van harddrugs. Agenten hadden gezien dat de man op een terras uitgebreid een joint zat te bouwen. Op tafel lagen twee gripzakjes met softdrugs. Hierop werd de man staande gehouden en gefouilleerd op grond van de opiumwet. Daaruit bleek dat de man een andere gripzak bij zich had met in totaal 27 xtc-pillen. Op het bureau bleek de man ook nog een mes op zak te hebben. De verdachte is in de loop van de maandag verhoord en in vrijheid gesteld. Tegen hem zal proces-verbaal worden opgemaakt.

Rond 01:15 uur werd voor de ingang van een horecagelegenheid op het Kerkplein een 19-jarige man uit Oosterhout aangehouden. Dit gebeurde nadat de man even daarvoor binnen een 27-jarige vrouw uit dezelfde woonplaats zou hebben mishandeld. Hij zou de vrouw op haar schouder hebben geslagen waardoor het slachtoffer op de grond viel. Dit gebeurde nadat de vrouw de man aansprak omdat zij vond dat hij zich vervelend gedroeg. De verdachte verklaard dat hij dit niet gedaan heeft. Hij is na verhoor weer op vrije voeten gesteld. De politie onderzoekt de zaak nog.

Een 24-jarige vrouw uit Dongen werd rond 03:15 uur in de Reigerstraat door de politie aangehouden wegens zware mishandeling. Dit gebeurde nadat de vrouw even daarvoor een 21-jarige medewerker van een horecagelegenheid in die straat met een glas zou hebben mishandeld. De vrouw was binnen op het podium en veroorzaakte daar kennelijk problemen. Zij werd door de medewerker aangesproken en begeleid naar de uitgang. Plotseling pakte zij een glas en sloeg dat kapot. Met dat kapotte glas sloeg ze vervolgens in het gezicht van de medewerker. Hierdoor ontstond een diepe snee in het gezicht van de man. Dit is in het ziekenhuis met zes hechtingen gedicht. De vrouw is overgebracht naar het bureau en gedurende het onderzoek van de politie in verzekering gesteld.

Uitgaan in Breda
Uitgaan in het centrum van Breda is veilig en gezellig; politie, gemeente en horecaondernemers willen dat ook graag zo houden en rekenen op de steun van het uitgaanspubliek. Daarvoor gelden wel enkele spelregels voor elke bezoeker van het horecagebied. Wie komt voor de gezelligheid, is van harte welkom. Wie Breda bezoekt met andere, minder goede bedoelingen, zoals het verstoren van de openbare orde, provocerend gedrag, discriminatie, drugs- en overmatig alcoholgebruik, zal dat merken. Bij zulke overlast komen agenten direct in actie, al dan niet op basis van camerabeelden die het hele gebied overzien. Dus: de politie in het horecatoezicht is vriendelijk als het kan en streng en doortastend als het moet. Zo blijft stappen in de binnenstad van Breda nu en in de toekomst veilig in karaktervol.

Aangehouden na huiselijk geweld

SPRUNDEL: De politie heeft zondagavond rond 21:00 uur in een woning in Sprundel een 43-jarige vrouw uit Sprundel aangehouden wegens huiselijk geweld. De vrouw had eerder op de avond in een boze bui de inboedel van de woning vernield en haar zoon en vriend klappen gegeven. De vrouw is overgebracht naar het bureau en in verzekering gesteld. De politie onderzoekt de zaak nog.

Aangehouden na overlast

ETTEN-LEUR: De politie heeft zondagmiddag in een woning in de Hof van den Houte rond 17:15 uur een 30-jarige man uit Etten-Leur aangehouden. Dit gebeurde nadat een feestje bij hem thuis uit de hand liep. Daarbij werden een schemerlamp en een fust met bier over het balkon naar beneden op straat gegooid. De man uit Etten-Leur nam de schuld op zich, daar het zijn woning betrof. Tegen hem zal proces-verbaal worden opgemaakt. Na verhoor op het bureau werd de man weer op vrije voeten gesteld.

Fransman gepakt met drugs

BREDA: De politie heeft zondagmiddag rond 16:00 uur bij Hazeldonk West een 29-jarige Franse automobilist aangehouden wegens het bezit en vervoer van harddrugs. In de auto troffen agenten drie in krimpfolie verpakte pakketten. Bij onderzoek bleek dat de inhoud van de pakketten bestond uit 25 gram hennep; 100 gram mengstof; 10 gram cocaine en 25 gram heroine. De verdachte bekende dat hij al deze drugs had gekocht in een onbekend drugspand in Rotterdam voor totaal 1500 euro en hij wilde de drugs meenemen naar Frankrijk. Na overleg met de officier van justitie werd besloten dat de politie proces-verbaal zal opmaken en dat de Fransman vervolgd zal worden door de Franse autoriteiten.

Aanhoudingen bij Dancetour

BREDA: Wat de politie betreft is Dancetour 2007 op de zondag rustig en positief verlopen. De brandweer schatte het aantal bezoekers op ongeveer 13.000. Medewerkers van het Rode Kruis hebben ongeveer twintig mensen behandeld die geëxperimenteerd hadden met XTC. De politie heeft vijf bezoekers aan moeten houden, waaronder twee wegens verstoring van de openbare orde.

Een 18-jarige inwoonster van Gorinchem werd rond 16:30 uur door de beveiligers van het evenement aan de politie overgedragen, nadat duidelijk werd dat zij een busje traangas bij zich had. het busje traangas is in beslag genomen en de verdachte is omstreeks 17.15 uur in vrijheid gesteld. Zij was niet in de gelegenheid om de boete van 220 euro te betalen, daarom kreeg zij een dagvaarding mee naar huis. Een 29-jarige inwoonster van Breda werd bij de ingang tegengehouden toen bleek dat zij een busje pepper spray bij zich had. Zij werd overgedragen aan de politie en na verhoor weer op vrije voeten gesteld. Zij kreeg een transactievoorstel aangeboden.

Een 52-jarige Bredase automobilist werd aangehouden wegens belediging. De man ging tekeer tegen een agent die bezig was twee personen te bekeuren die zonder helm op een brommer reden. De verdachte reed meerdere keren voorbij de agent en zijn verwensingen richting de agent werden steeds groffer en luider. Toen de agent klaar was met het uitschrijven van de bekeuring, bleef de Bredanaar doorgaan. Hierop was wat de agent betreft de maat vol en de automobilist werd klemgereden en aangehouden. Tegen de man zal proces-verbaal worden opgemaakt.

Auteur: Manfredi Mauro