Politie Midden- en West Brabant

Persberichten politiedistrict Bergen op Zoom

BERGEN OP ZOOM, 28 mei 2007

Politie controleert snelheid

OUD GASTEL: De politie heeft maandagochtend tussen 09:00 uur en 12:00 uur een snelheidscontrole gehouden op de Provincialeweg Noord. Op dat traject geldt een maximumsnelheid van 80 km/u. 812 automobilisten passeerden de controle. Vijftien van hen deden dat te snel. De hoogst gemeten snelheid bedroeg 98 km/u.

Aangehouden na verstoring van de openbare orde

ROOSENDAAL: Op de Bloemenmarkt werd rond 03:15 uur een 20-jarige man uit Oudenbosch aangehouden wegens verstoring van de openbare orde. De man wilde een eetgelegenheid ingaan, terwijl de eetgelegenheid bezig was te sluiten. Een agent maakte de stapper erop attent dat hij niet naar binnen kon. De stapper verklaarde dit niet interessant te vinden en ging naar binnen. Na verschillende vorderingen om naar buiten te gaan, werd de man aangehouden. Tegen hem zal proces-verbaal worden opgemaakt.

Aangehouden na verstoring van de openbare orde

ROOSENDAAL: Op de Panneboeter werd rond 02:10 uur een 36-jarige vrouw uit Sint Maartensdijk aangehouden wegens verstoring van de openbare orde. De vrouw stond ruzie te maken met een man op het parkeerterrein van het Emile van Loonpark. Dit dreigde uit te hand te lopen, waarop agenten bemiddelden. De vrouw bleef zich echter verbaal agressief gedragen tegen de man en ook tegen de agenten. Hierop werd de vrouw gevorderd het centrum van de stad te verlaten. De vrouw liep weg maar ging via een andere route regelrecht terug naar het centrum. Na nog meer verzoeken van de politie om nu echt weg te gaan, werd de weigerachtige vrouw aangehouden. Na verhoor werd de vrouw weer op vrije voeten gesteld.

Aangehouden voor nepwapen

HOOGERHEIDE: De politie heeft zondagavond rond 21:45 uur op de Plesmanlaan twee jongens (17, 15 jaar) uit Hoogerheide aangehouden. Dit gebeurde nadat een getuige had gezien dat een van de jongens met een wapen stond te zwaaien. De politie ging op de melding af en trof de jongens aan, die aan het opgegeven signalement voldeden. In eerste instantie ontkenden de twee iets van een wapen te weten. Na doorvragen bleek dat ze een nep-wapen, wat voor echt zou kunnen doorgaan, hadden verstopt op het dak van een schuur. Hierop werden de twee aangehouden en overgebracht naar het bureau. Na verhoor werden ze weer aan hun ouders overgedragen. Het wapen is in beslag genomen. Welke straf de twee boven het hoofd hangt is nog niet duidelijk.

Aangehouden wegens huiselijk geweld

OUDENBOSCH: De politie heeft zondagavond rond 19:00 uur in een woning een 48-jarige man uit Roosendaal aangehouden wegens huiselijk geweld. De man was in de woning van zijn 37-jarige vriendin en vernielde daar het servies en bedreigde de vrouw met de dood. Hierop werd de politie ingeschakeld. Die heeft de man mee naar het bureau genomen. Na verhoor werd hij in de loop van de maandag op vrije voeten gesteld. Tegen de man zal proces-verbaal worden opgemaakt.

Aangehouden na valse melding

HALSTEREN: De politie heeft zondagavond in de Hoofdlaan een 36-jarige man uit Middelburg aangehouden wegens het doen van een valse melding bij de Gemeenschappelijke Meldkamer van de hulpdiensten in Tilburg. De man belde rond 17:15 uur met de mededeling dat er iemand in de bossen nabij Halsteren met een pistool een eind wilde maken aan zijn leven. Verschillende eenheden spoedden zich naar de genoemde plaats. Na een paar minuten rees bij medewerkers van de meldkamer het vermoeden dat dit weleens een valse melding zou kunnen zijn van de later aangehouden man. Die had namelijk vrijdag een soortgelijke melding gedaan. Agenten troffen inderdaad de Middelburger aan. Na aandringen verklaarde hij de melding te hebben gedaan. Dit om aandacht te trekken om zodoende opgenomen te worden in een psychiatrische inrichting, waar hij nu nog niet voor in aanmerking komt. De man werd overgebracht naar het bureau. Het lukte niet om de man te verhoren omdat hij in zijn cel onwel werd en overgebracht moest worden naar het ziekenhuis. Na een korte behandeling verliet de man het ziekenhuis weer. In samenspraak met justitie wordt bekeken hoe de zaak nu zal worden opgepakt.

Auteur: Manfredi Mauro