Politie Limburg-Zuid
Internet www.politie.nl
E-mail communicatie@limburg-zuid.politie.nl
Telefoon 043 400 6616

1. Limburg Zuid
2. Stafbureau Communicatie

Afkomstig van ( Chris Timmermans
Onderwerp ( Persberichten
Datum ( maandag 28 mei 2007
Opmerkingen ( geen

Maastricht; Man beroofd van broek en schoenen

Een 23-jarige man is gistermiddag op de Parallelweg in Maastricht door twee mannen beroofd van zijn broek en schoenen. Daarbij werd het slachtoffer bedreigd met een mes.

Op aanwijzingen van het slachtoffer kon de politie even later in een woning aan de Parallelweg een 40-jarige man aanhouden. Deze bleek in het bezit te zijn van de broek van de man. Later vonden agenten op een terrein aan de Parallelweg de twee schoenen, die van het slachtoffer afkomstig bleken te zijn. De politie onderzoekt de straatroof, waarbij onder meer nog gezocht wordt naar de identiteit van de tweede verdachte.
Kerkrade; Drie jongeren aangehouden voor inbraak school

De politie heeft gistermiddag een 16-jarige jongen en twee 14-jarige meisjes aangehouden, omdat zij hadden ingebroken in een school aan de Richerstraat in Kerkrade.

Een getuige had de drie gezien toen zij door een gat in de omheining van de sporthal van de school waren gekropen. Vervolgens waren ze vermoedelijk via een raam in het schoolgebouw terechtgekomen. Politieagenten troffen de drie later aan op de Onze Lieve Vrouwenstraat in Kerkrade. Zij gaven alledrie toe dat zij in het schoolgebouw waren geweest, waarop zij werden aangehouden. De drie zijn inmiddels door de politie gehoord.

Born; Twee gewonden bij ongeval taxi

Vanmiddag zijn in Born twee mensen gewond geraakt toen de taxi waarin zij zaten, op de Langereweg over kop was geslagen, nadat deze in een greppel terecht was gekomen.

De chauffeuse van de taxi moest door de brandweer uit haar auto worden bevrijd en is met onbekend letsel overgebracht naar het ziekenhuis. Haar passagier hield aan het ongeval vermoedelijk een spierscheuring over. Waarschijnlijk was de chauffeuse de macht over het stuur verloren, omdat zij was geschrokken van een dier op de weg.

Limburg: Gezamenlijke controle op Maas en Julianakanaal

Bij een controle op de eerste Pinksterdag op de Maas en het Julianakanaal zijn in de provincie Limburg twee vaarverboden opgelegd. Tegen een 37-jarige Duitse vrouw op een jetski is proces-verbaal opgemaakt voor het varen onder invloed van alcoholhoudende drank. Het andere vaarverbod werd preventief opgelegd.

In totaal zijn 71 waterrecreanten gecontroleerd met vier vaartuigen van Rijkswaterstaat, politie Limburg Noord en Limburg Zuid, provinciale toezichthouder De Groene brigade en de Waterpolitie van het Korps landelijke politiediensten. De controles werden uitgevoerd tussen 14.30 en 20.00 uur. Naast de twee vaarverboden en de bekeuring voor het varen onder invloed, werden vier personen aangetroffen zonder vaarbewijs. Twee watersporters voeren zonder de vereiste dodemansknop. Hiervoor werd eveneens proces-verbaal opgemaakt.

De controles vonden plaats aan het begin van het seizoen en zijn een duidelijk signaal dat watersportrecreatie ook aan regels is gebonden om ongevallen te voorkomen. In de loop van het seizoen zullen deze controles worden herhaald.

---- --