Politie Midden- en West Brabant

Politieberichten district Oosterhout (28/05)

OOSTERHOUT NB, 28 mei 2007

Koeienmelken in Veen verloopt rustig

GEMEENTE WIJK EN AALBURG: Het traditionele koeienmelken, in de nacht van 1^e op 2^e Pinksterdag, is relatief erg rustig verlopen. De traditie, die bestaat uit het in brand steken van autobanden en autowrakken, zorgde in de afgelopen jaren vooral in de dorpskern Veen voor de nodige overlast. De politie was daarom met extra agenten en duidelijk zichtbaar aanwezig. Er deden zich geen ongeregeldheden voor en er zijn dan ook geen arrestaties verricht.

Rond 03.30 uur zijn op de kruising Mussentiend met de Hardenberg ongeveer tien autobanden in brand gestoken. Daarbij is de heg van de Gereformeerde Gemeente deels verbrand en raakte een brievenbus beschadigd. Het vuur zorgde voor rookontwikkeling en is uiteindelijk vanzelf uit gegaan.

Vrouw moet nog 16 dagen uitzitten

WASPIK: In de nacht van zondag 27 mei op maandag 28 mei controleerde de politie de parkeerplaats Het Vaerland (langs de A-59) op prostitutie activiteiten. In de directe omgeving (Polanenweg) trof de politie een 42-jarige Duitse vrouw aan, zonder vaste woon- of verblijfplaats. Bij controle van haar persoonsgegevens bleek dat zij nog gevangenisstraf had openstaan. Het ging om 16 dagen celstraf. De vrouw moest mee naar het politiebureau, werd ingesloten en overgedragen aan het openbaar Ministerie voor de tenuitvoerlegging van de straf.

Man opgepakt vanwege baldadig gedrag

OOSTERHOUT: Zondagavond 27 mei kreeg de politie rond 22.15 een melding overbaldadige personen. Een beveiligingsbeambte zag hoe een groep van circa zeven personen vernielingen pleegde op een nieuwbouwlocatie aan Leijsenhoek. Op basis van het opgegeven signalement kon de politie een persoon achterhalen. De 29-jarige man uit Dussen werd gearresteerd en overgebracht naar het politiebureau. Hij had bij de bushalte een paal uit de grond getrokken. De man gaf het feit tijdens het verhoor volledig toen. Tegen hem is proces-verbaal opgemaakt wegens het plegen van baldadigheid.

Ex-vriend dreigt met mes

DONGEN: Een 38-jarige vrouw uit Dongen waarschuwde zondagavond 27 mei rond 19.00 uur de politie. Haar ex-vriend zou haar bedreigd hebben in bijzijn van haar 12-jarige zoon. In haar woning had de man vernielingen aangericht in een poging haar te beletten om de politie te bellen. Eenmaal buiten de woning had de verdachte een mes getrokken om zijn bedreigingen kracht bij te zetten. De dader was er daarna vandoor gegaan. Het betreft een 42-jarige inwoner van Maastricht. De vrouw deed aangifte bij de politie. Op basis van het signalement konden agenten de verdachte in de loop van de avond traceren in een Dongense horecagelegeheid. De man is aangehouden en ingesloten. Daarbij bleek dat hij ook nog een gevangenisstraf van 70 dagen had openstaan. Voorlopig zit de man vast.

Auteur: Jeroen Steenmeijer