Politie Zaanstreek-waterland

Nieuwsberichten maandag 28 mei 2007

Zaanstreek-Waterland, 28-05-2007 o Relatief rustige luilaknacht

Aanhoudingen wegens graffiti
Purmerend, vrijdag 25 mei 2007, 15:31 uur
De politie heeft vrijdagmiddag twee Purmerenders van 15 en 16 jaar aangehouden voor het spuiten van graffiti onder het viaduct van het Koogpad. Hoewel de jongens kort na de melding alweer verdwenen waren, konden zij op basis van het door een getuige opgegeven signalement in de omgeving van het viaduct worden aangehouden. De politie bracht de jongens voor verhoor over naar het politiebureau en nam een zestal spuitbussen in beslag. De verdere afhandeling van de strafzaak werd overgedragen aan bureau HALT.
Zaterdagmiddag meldde een getuige dat een groep jongeren een muur van de school aan de Gangeslaan aan het bekladden was. De politie hield in de omgeving van de school vier Purmerenders van rond de 13 jaar aan. Ook zij werden voor verhoor overgebracht naar het bureau.

Relatief rustige luilaknacht
Hele regio, zaterdag 26 mei 2007
Mede doordat er voldoende politiemensen waren ingezet en er in de hele regio voor de jeugd van alles werd georganiseerd, is het relatief rustig gebleven tijdens de luilaknacht. Een groepje jongeren die in Landsmeer werd betrapt bij het met eieren besmeuren van woningen, kon direct beginnen met het schoonmaken van een van de woningen. Afgesproken werd dat de jongeren de volgende dag, mét hun vrienden die ervandoor waren gegaan, naar de overige woningen zouden gaan om hun schoonmaakdiensten aan te bieden. In Jisp werden twee meisjes van 13 en 15 aangehouden omdat zij een woning en een auto hadden beklad met teer. In Zaandam werden twee jongens van 14 en 15 jaar betrapt toen zij eieren door een openstaand raam een woning in gooiden. Een 37-jarige inwoner van Assendelft werd door de politie aangehouden nadat hij een 14-jarig meisje een klap had gegeven omdat zij boter tegen zijn woning had gegooid. Verder zou hij een even oud meisje uit de groep tegen de grond hebben gewerkt.
Een 44-jarige Purmerender, die naar eigen zeggen elk jaar met Luilak de pineut is, hield 's nachts de wacht bij zijn woning en betrapte twee 16-jarige plaatsgenoten die eieren tegen zijn woning gooiden. Hij droeg het duo over aan de politie.
Bij de politie kwam een twintigtal meldingen binnen van kleine brandjes in onder meer kliko's en papiercontainers.

Aanhouding na verkeersruzie
Zaandam, zondag 27 mei 2007, 01:51
De politie heeft een 26-jarige Zaandammer in zijn woning aangehouden na een melding van bedreiging. Het slachtoffer, een 26-jarige man uit Assendelft, reed tot woede van de Zaandammer in een auto waarvan onder andere de verlichting defect was. In de Dr. H. G. Scholtenstraat reed de Zaandammer het voertuig klem en bedreigde de man uit Assendelft en de bestuurder van de auto, een 22-jarige Zaandammer. Daarbij zou een vuurwapen zijn gezien. Nadat de verdachte de man uit Assendelft een kopstoot had gegeven, reed hij weg. De politie doorzocht de auto en de woning van de man, maar er werd geen vuurwapen aangetroffen. De verdachte verklaarde te hebben gedreigd met een mes. Dat mes werd wel aangetroffen en in beslag genomen. De Zaandammer werd ingesloten op het politiebureau.

Drie man aangehouden voor doorrijden na aanrijding
Purmerend, zondag 27 mei 2007, 04:28 uur
Na een melding door een voorbij fietsende getuige, heeft de politie een 20-jarige Zaandammer en twee Purmerenders van 20 en 22 jaar aangehouden voor doorrijden na een aanrijding. De melder zag de auto tegen de trap van het postkantoor aan de Gedempte Where botsen. De bestuurder reed vervolgens door naar het parkeerterrein van het stadhuis, maar liet een wieldop op de plaats van de aanrijding achter. Op het parkeerterrein troffen de agenten de beschadigde auto en drie mannen aan. Omdat op dat moment niet duidelijk werd wie het voertuig had bestuurd, werden zij alle drie aangehouden en voor verhoor overgebracht naar het politiebureau.

Jonge brandstichters aangehouden
Oosthuizen, zondag 27 mei 2007, 17:35
De conciërge van een school aan het Tunnelpad heeft een brand in het gebouw kunnen voorkomen. De man betrapte tijdens zijn controleronde een groepje jongens die bezig was een vlonder die tegen de school aan stond in brand te steken. De conciërge wist twee van hen in de kraag te vatten en droeg hen over aan de politie. De politie hield vervolgens nog drie jongens aan. De verdachten, jongens uit Oosthuizen in de leeftijd van 12 tot 15 jaar, werden na verhoor overgedragen aan hun ouders. De zaak zal verder worden afgehandeld door bureau HALT.

Inbrekers aangehouden
Purmerend, maandag 28 mei 2007, 01:14 uur
Op aanwijzing van een oplettende buurtbewoner heeft de politie in de nacht van zondag op maandag drie mannen aangehouden op verdenking van inbraak. De bewoner zag een auto de Cairostraat inrijden en twee mannen uitstappen. Hij belde de politie toen hij zag dat een van de mannen een schroevendraaier in z'n hand had en dat het tweetal veel interesse toonde voor de geparkeerde auto's en woningen in de straat. De politie zette de auto van de mannen, waarmee ze inmiddels weer waren weggereden, aan de kant op de Jaagweg. In het voertuig werden schroevendraaiers, gsm's en autosleutels aangetroffen en in beslag genomen. Verder onderzoek wees uit dat de mannen al eerder met Justitie in aanraking zijn geweest voor inbraken. De mannen werden ingesloten. De politie onderzoekt de zaak.

Inbrekers aangehouden (2)
Purmerend, maandag 28 mei 2007, 01:49 uur
De politie heeft in de nacht van zondag op maandag drie Amsterdammers aangehouden van 20, 22 en 28 jaar op verdenking van inbraak in een bedrijf aan de Van IJsendijkstraat. De politie werd gewaarschuwd door een beveiliger die nog net een auto met gedoofde lichten het bedrijfsterrein zag afrijden. Op basis van het doorgegeven kenteken kon de politie de auto op de A10 aan de kant zetten. In het voertuig troffen de agenten een aantal velgen met banden, wieldoppen, wielmoeren en gereedschap aan. Deze goederen en de auto werden in beslag genomen. Het drietal werd overgebracht naar het politiebureau en ingesloten.

Aanhoudingen na vechtpartij
Purmerend, maandag 28 mei 2007, 04:28 uur
Na een vechtpartij op de Purmersteenweg heeft de politie twee Purmerenders van 20 en 22 jaar aangehouden. Het slachtoffer, een 25-jarige Purmerender, kreeg in een horecagelegenheid ruzie met een aantal mannen. Toen dat escaleerde in duw- en trekwerk, werd de hele groep door de portiers uit de zaak gezet. Buiten ontaarde de ruzie in een vechtpartij, waarbij de 25-jarige man werd geschopt en geslagen. Hij werd met een gebroken oogkas en jukbeen per ambulance naar het ziekenhuis overgebracht. De 22-jarige Purmerender bleek een vriend van het slachtoffer. Hij zou de belager van zijn vriend hebben verwond in een poging hem aan te houden. De politie heeft de zaak in onderzoek.

Laatst gewijzigd 28-05-2007 16:07 | © Politie Zaanstreek-Waterland |