Persberichten Binnensticht, 13.45 uur

Utrecht, 28-05-2007

Bedreiging in het verkeer

DE BILT Zaterdagavond 26 mei omstreeks 23.55 uur werd een bestuurder vanuit Bunnik gevolgd door een agressieve bestuurder, vermoedelijk omdat deze het niet eens was met het rijgedrag van de eerste bestuurder. Op de Utrechtseweg stopten beide voertuigen en gooide de agressieve bestuurder een schroevendraaier naar de ander. Agenten zagen dit en hielden de 27-jarige man uit Amsterdam aan in verband met bedreiging. Hij is voor verhoor meegenomen naar het politiebureau.

Autoinbrekers

ZEIST Vrijdagavond 25 mei heeft de politie twee mannen op verdenking van inbraak in een auto op de Wilhelminalaan aangehouden. Omstreeks 18.45 uur kreeg de politie de melding binnen. Ter plaatse gekomen bleek een getuige twee verdachten achterna te zijn gereden die op de fiets waren weggevlucht. De politie kon op basis van de opgegeven signalementen de twee verdachten in de wijk Kerkebosch aanhouden. Beide jongens van 15 jaar en afkomstig uit Zeist zijn voor verhoor meegenomen naar het politiebureau.

Bedreiging en poging doodslag

ZEIST Vrijdagmiddag 25 mei omstreeks 14.30 uur vond op de Graaf Lodewijklaan en de Hoog Kanje een conflict plaats waarbij een man een ander geprobeerd heeft omver te rijden en waarbij de veiligheid van omstanders in het gevaar kwam.

Volgens verklaringen bleek een 32-jarige man uit Zeist in een auto een andere man uit Zeist op de fiets (34 jaar) op de Hoog Kanje tegen te komen. De mannen zijn bekenden van elkaar. Om privéredenen ontstond een conflict en reed de 32-jarige man met zijn auto op de 34-jarige man in waardoor deze van zijn fiets viel. Tevens bedreigde hij de ander mondeling. De 24-jarige Zeistenaar is vervolgens te voet weggevlucht. De verdachte stapte vervolgens weer in zijn auto en reed met hoge snelheid door de wijk, onder andere door groepen kinderen die bij de scholen aan de Graaf Lodewijklaan stonden. De kinderen zijn door de leerkrachten snel op het schoolplein in veiligheid gebracht. De politie kon uiteindelijk de bestuurder op de Hoog Kanje klemrijden en aanhouden en heeft hem in de boeien meegenomen naar het politiebureau.