Persberichten Eemland noord, 13.30 uur

Utrecht, 28-05-2007

Reanimatie door burgers

BAARN - Vrijdagochtend 25 mei werd omstreeks 10.45 uur een 84-jarige man onwel op de Spoorstraat. Twee getuigen verleenden de man direct eerste hulp waarna hij met de ambulance naar het ziekenhuis in Hilversum kon worden gebracht. Mede dankzij het snelle optreden van de twee omstanders, was de toestand van de man redelijk gestabiliseerd.

Verkeersongeval met paard

SOEST - Zondagochtend 27 mei vond omstreeks 10.45 uur een ongeval plaats op de Beckeringhstraat waarbij een vrouw letsel opliep. Ter plaatse gekomen zagen agenten een vrouw met haar fiets liggen. De vrouw had letsel aan haar hoofd en hand. Op basis van getuigenverklaring bleek een ruiter met paard bij het ongeval betrokken te zijn en is de politie op onderzoek uitgegaan. Op basis hiervan kon een 69-jarige man uit 's-Graveland worden aangehouden. De man verklaarde dat zijn paard van de fietser schrok en op hol sloeg, hierdoor is de vrouw vermoedelijk ten val gekomen. Hij verklaarde dat hij niet van zijn paard kon stappen en dat omstanders een ambulance belden. Het 93-jarige slachtoffer uit Soest is met een hoofdbloeding naar het ziekenhuis in Amersfoort gebracht. De politie onderzoekt het ongeval.

Verzet bij aanhouding

BUNSCHOTEN-SPAKENBURG - Zaterdagmiddag 26 mei omstreeks 17.30 uur ontstond rumoer na afloop van de voetbalwedstrijd toen agenten een man wilden aanhouden in verband met belediging van agenten. Dit gebeurde op de Westdijk bij de begeleiding van voetbalsupporters in de richting van de bussen. De verdachte riep beledigende teksten naar agenten te paard. Hij weigerde met de aanhouding mee te werken en werd daarbij geholpen door de andere supporters in de bus. De agenten hebben de 36-jarige man uit Rijnsburg uiteindelijk met behulp van gepast geweld aangehouden en meegenomen naar het politiebureau.

Bromfietser onder invloed

SOEST - In de nacht van vrijdag op zaterdag 26 mei heeft de politie omstreeks 01.30 uur een bromfietser op de Stadhouderslaan aangehouden in verband met rijden onder invloed van alcohol. De 18-jarige bestuurder uit Soest droeg tevens geen helm. Uit de ademanalyse op het politiebureau bleek hij 655 ug/l in zijn lichaam te hebben. Tegen hem is proces-verbaal opgemaakt.

Snelheidscontrole Vredehofstraat

SOEST - Vrijdagochtend 25 mei heeft de politie van 07.30 tot 09.00 uur een snelheidscontrole gehouden bij de oversteekplaatsen van scholieren op de Vredehofstraat. Hierbij zijn 265 voertuigen gecontroleerd en werden 10 bekeuringen uitgedeeld.Laatst gewijzigd 28-05-2007 13:25 | © Politie Utrecht