Politie Twente

Persberichten Politie Twente 26, 27 en 28 mei 2007

Nancy Hanterink en Gerdien Rotgers: 053-4555588

Dronken bestuurder moet rijbewijs inleveren

Hengelo

Op zaterdag 26 mei hield de politie omstreeks 04.00 uur op de Enschedesestraat in Hengelo een 28-jarige dronken automobilist uit Enschede aan.

Surveillerende agenten zagen op genoemd tijdstip een automobilist met hoge snelheid over de Kuipersdijk in Hengelo rijden in de richting van Enschede. Op de Enschedesestraat lieten agenten de bestuurder middels een stopteken stoppen. Voordat de agenten bij de auto van de 28-jarige waren, vluchtte de bestuurder in de bosjes. Met behulp van een politiehond werd de man achterhaald.
De dronken bestuurder bekende alcohol en drugs te hebben gebruikt.
Hierop werd hij door de politie aangehouden en meegenomen naar het bureau, waar uit de ademanalysetest een promillage van 1,27 bleek. Het rijbewijs van de 28-jarige, die vaker onder invloed had gereden, werd ingevorderd. Proces-verbaal wordt door de politie opgemaakt.
(07-068485)

Aanrijding met letsel

Goor

Op de kruising Molenstraat met de D.J. Bunschotenstraat in Goor vond op zaterdag 26 mei omstreeks 00.30 uur een aanrijding plaats tussen een 20-jarige automobilist uit Haaksbergen en een 22-jarige automobiliste uit Goor. De politie heeft het rijbewijs van de Haaksbergenaar ingevorderd.

De 20-jarige automobilist reed op de D.J. Bunschotenstraat in Goor uit de richting van de Laarstraat. Op het kruispunt met de Molenstraat verleende hij geen voorrang aan de van links komende 22-jarige automobiliste. Er ontstond een aanrijding waarbij de 22-jarige en haar inzittende, een 25-jarige man uit Hengelo, met onbekend letsel naar het ziekenhuis in Almelo gebracht moesten worden. Een 34-jarige vrouw uit Goor, die naast de 20-jarige automobilist zat, raakte ook gewond en moest met onbekend lestel naar het ziekenhuis in Enschede gebracht worden.
Bij de 20-jarige, die ongedeerd bleef, roken de agenten een alcohollucht. Hij werd door de politie aangehouden en meegenomen naar het bureau voor een ademanalyse. Hier blies de 20-jarige 1,71 promille. Tegen hem wordt proces-verbaal opgemaakt.
(07-068431)

Drietal aangehouden na winkeldiefstal

Almelo

De politie hield op zaterdag 26 mei om 15.45 uur een 42- en een 17-jarige vrouw en een 42-jarige man uit Almelo aan na diefstal uit een winkel aan de Grotestraat in Almelo.

Een winkelmedewerkster merkte omstreeks 15.30 uur dat zij een artikel kwijt was en zag even daarvoor twee verdachte vrouwen de winkel uit lopen.Toen zij de winkelstraat in liep, zag ze de vrouwen met, het van diefstal afkomstige artikel, bij een scooter staan. Zij hield hierop het tweetal staande in afwachting van de komst van de politie. De 42-jarige man, die bij de scooter op de vrouwen had gewacht, ging er ineens met het gestolen artikel op de scooter vandoor.
Agenten hielden de twee vrouwen aan en namen hen mee naar het bureau. De 42-jarige werd even later door agenten op de Vriezenveenseweg in Almelo aangehouden. Allen zijn voor verder onderzoek in verzekering gesteld.
(07-068707)

Bromfietser onder invloed raakt rijbewijs kwijt

Almelo

De politie vorderde op zondag 27 mei het rijbewijs van een 37-jarige bromfietser in, nadat agenten de man aanhielden op de Hof van Gulick in Almelo voor het rijden onder invloed.

Surveillerende agenten zagen omstreeks 04.00 uur de 37-jarige Almeloër, al slingerend, rijden op de Hof van Gulick. Na de bromfietser gestopt te hebben, roken de agenten een alcohollucht bij de man. Agenten hielden de bromfietser aan en namen hem mee naar het bureau, waar hij 1,43 promille blies op de ademanalyse. Het rijbewijs van de Almeloër is door de politie ingenomen en tegen hem wordt proces-verbaal opgemaakt.
(07-068909)

Mishandeling in café

Enschede

Op maandag 28 mei is omstreeks 02.30 uur een 60-jarige Enschedeër mishandeld in een café aan de Bolwerkstraat in Enschede. De politie hield de 26-jarige verdachte uit Enschede aan en heeft hem in verzekering gesteld.

De politie kreeg de melding dat er ruzie zou zijn in een café aan de Bolwerkstraat en dat de verdachte inmiddels het pand had verlaten. In het café had een 26-jarige Enschedeër ruzie gezocht met de 60-jarige. Toen de 26-jarige ineens om zich heen begon te slaan, raakte hij niet alleen de 60-jarige maar ook een 23-jarige omstander. Agenten konden de man achterhalen en hielden hem op de Wenninkgaarde in Enschede aan. De 23-jarige Enschedese moest zich aan haar verwondingen in het ziekenhuis laten behandelen. De politie heeft een aangifte van mishandeling opgenomen.
(07-069195)

Man rijdt onder invloed en raakt rijbewijs kwijt

Saasveld

De politie heeft op maandag 28 mei om 15.30 uur een 24-jarige man uit Overijsse (België) aangehouden voor het rijden onder invloed en zijn rijbewijs ingevorderd.

Surveillerende agenten gaven de 24-jarige automobilist een stopteken op de Saterlostraat in Saasveld. Toen zij de man aanspraken roken zij een alcohollucht bij de bestuurder. De 24-jarige Belg werd hierop door de politie aangehouden en overgebracht naar het bureau voor een ademanalyse. Tijdens de test blies de man 1,5 promille. Proces-verbaal wordt door de politie opgemaakt.
(07-069221)

Man belemmert en beledigt agent

Almelo

Aan de Morsweg in Rijssen hield de politie op zondag 27 mei om 04.00 uur een 18-jarige man uit Rijssen aan voor het bedreigen en beledigen van een agent en vanwege ambtsbelemmering.

De 18-jarige bemoeide zich met een bekeuring die agenten aan zijn vriend gaven. Na een waarschuwing om zich niet met de bekeuring te bemoeien en weg te gaan beledigde de 18-jarige meerdere keren de agenten. Toen hij met de politie op de vuist wilde gaan, werd hij aangehouden. Tijdens zijn aanhouding verzette de Rijssenaar zich hevig en bedreigde hij een agent. Op het bureau is de 18-jarige Rijssenaar door de politie voor verder onderzoek in verzekering gesteld.
(07-068915)

Automobilist van de weg na rijden onder invloed

Almelo

Op zondag 27 mei hield de politie een dronken automobilist aan op de parallelweg van de Van Rechteren Limpurgsingel in Almelo.

Omstreeks 19.30 uur kreeg de politie een melding dat aan de Hospitaalweg in Almelo een auto van de weg zou zijn geraakt en tegen een vangrail aan stond.
Toen de politie ter plaatse kwam zagen zij de bestuurder, een 42-jarige man uit Westerhaar-Vriezenveensewijk, met zijn auto keren op de Hospitaalweg. Op de parallelweg van de Van Rechteren Limpurgsingel werd de automobilist door agenten gestopt. Tijdens het gesprek roken de agenten bij de bestuurder een alcohollucht, waarop de 42-jarige door de politie werd aangehouden en meegenomen naar het bureau. Daar blies hij 1,34 promille tijdens de ademanalyse. De 34-jarige kon het bureau weer verlaten nadat de politie zijn rijbewijs had ingevorderd. Proces-verbaal wordt door de politie opgemaakt.
(07-069098)

---- --