Politie Drenthe
Tweede Pinksterdag

Hoogeveen, 28-05-2007

Motorrijder licht gewond
DE SCHIPHORST - Op de Schiphorsterweg in De Schiphorst raakte zondagavond een 31 jr. motorrijder uit Assen licht gewond. Waarschijnlijk door een inschattingsfout kwam de man in een bocht naast de weg en raakte een boom. Met lichte verwondingen is hij per ambulance overgebracht naar het ziekenhuis in Meppel. (07-144201)

Alcohol in het verkeer
COEVORDEN - Zondagavond hield de politie op de Friesestraat in Coevorden een dronken 47 jr. brom- of snorfietser uit die plaats aan. De man reed met een kratje met lege bierflesjes tussen zijn benen. Gelet op de uitkomst van de ademanalyse is de kans groot dat de inhoud van de flesjes in zijn maag is verdwenen. Er werd maar liefst en alcoholgehalte van 2,15 promille gemeten. Na te zij gehoord is de man in vrijheid gesteld, echter pas nadat zijn bromfietscertificaat was ingevorderd. Zijn vervoermiddel wordt nog technisch onderzocht o.a. omdat niet duidelijk is of het een brom- c.q. snorfiets is. De politie maakt proces-verbaal op. (07-144190)

ANNEN - Een 39 jr. man uit Annerveensche Kanaal is voorlopig zijn rijbewijs kwijt. De man reed in de nacht van zondag op maandag in een auto over de N34 bij Annen. Bij een politiecontrole bleek dat hij gedronken had (1,4 promille). Het rijbewijs van de man is ingevorderd en de politie maakt proces-verbaal op. (07-144270)

Rijbewijzen ingevorderd
Ook i.v.m. forse snelheidsovertredingen vorderde de politie zondag een aantal rijbewijzen in.

NIEUW WEERDINGE - Op de N391 reed een 35 jr. taxichauffeur uit Emmen met een snelheid van 137 km/uur. Hier is 80 km.uur toegestaan. Op de Oude Weerdingerdijk (ook 80 km-weg) reed een 23 jr. automobilist uit Nieuw Weerdinge 52 km te hard.

WESTDORP - Op de N374 bij Westdorp reed een 35 jr. automobilist uit Amersfoort 132 km/uur terwijl ook daar maar 80 is toegestaan.

HOOGHALEN - Op de A28 bij Hooghalen kwam in de nacht van zondag op maandag een einde aan een snelle autorit van een 43 jr. inwoner van Assen. De man reed lange tijd met een snelheid van 169 km/uur. Dit niet alleen op het gedeelte waar 120 de max. snelheid is, maar ook waar i.v.m. een nieuwe asfaltlaag maar 90 mag worden gereden.

Inbraak
HOOGEVEEN - Zondagavond is ingebroken in de kantine van korfbalvereniging Triantha aan de Terpweg in Hoogeveen. Men kwam binnen door een raam te vernielen. Uit het gebouw zijn kleingeld en snoep verdwenen. (07-144220)

Politie onderzoekt geweldplegingen
BEILEN - In een discotheek in Beilen hielden portiers in de nacht van zondag op maandag een 20 jr. inwoner van Assen aan. De jongeman had in de discotheek, samen met een vriend een 22 jr. inwoner van Emmen mishandeld. De portiers grepen in en hielden de verdachte aan. Zijn vriend, een eveneens 20 jr. inwoner van Assen werd even later door de politie aangehouden. Het slachtoffer deed aangifte. De beide verdachten zijn voor nader onderzoek ingesloten. (07-144263)

KLAZIENAVEEN - Ook in de nacht van zondag op maandag hielden agenten in zijn woning een 24 jr. man uit Klazienaveen aan. De man wordt verdacht van het samen met anderen mishandelen van een 19 jr. inwoner van Klazienaveen en een 21 jr. inwoner van Zwartemeer. Dit gebeurde eerder in de nacht in een horecagelegenheid aan de Langestraat in Klazienaveen. De twee slachtoffers deden aangifte. De verdachte is voor nader onderzoek ingesloten. Meer aanhoudingen worden verwacht. (07-144267)

Naakte man rond verzorgingstehuis
VRIES - Een naakte man zorgde in de nacht van zondag op maandag voor enige afwisseling voor het personeel en een aantal bewoners van verzorgingstehuis Kornoeljehof aan de Tynaarlosestraat in Vries. De zwaar beschonken man liep rond het gebouw en bonsde op de ramen. Eerst nog gekleed in een boxershirt, even later helemaal naakt. De gewaarschuwde politie vond de 23 jr. man uit Groningen slapend en nog steeds naakt in een bijgebouw. De rest van zijn kleding werd rond het verzorgingstehuis teruggevonden. Hij mocht de rest van de nacht doorbrengen in ene politiecel. Maandagmorgen is van hem een verklaring opgenomen. Hij kon zich echter niets meer herinneren. Justitie 'beloonde' zijn ongewenst gedrag met een transactievoorstel van - 130,-. Als hij deze betaalt kan hij verdere strafvervolging voorkomen. (07-144269)

Lichtgewonde bij aanrijding
PESSE - Bij een aanrijding tussen een rijdende auto en een geparkeerde auto raakte maandagmiddag een 12 jr. jongen uit Lopik licht gewond. Hij zat in de auto van zijn 44 jr. vader. De auto stond stil op de Dorpsstraat in Pesse bij de T-kruising met de N375, en wel aan de uiterste rechterzijde van de weg. De bestuurder was even uitgestapt. Vanaf de N375 sloeg een auto linksaf de Dorpsstraat op. De auto werd bestuurd door een 47 jr. inwoner van Pesse. Deze automobilist botste daarbij tegen de achterzijde van de stilstaande auto. De jongen is met nekklachten per ambulance overgebracht naar het ziekenhuis in Hoogeveen. (07-144314)

Dirk Neef verzorgt vandaag de voorlichting voor politie Drenthe. Voor informatie over deze berichten of om met hem in contact te komen kunt u bellen met 0592 - 451280.Laatst gewijzigd 28-05-2007 16:28 | © Politie Drenthe