Politie Haaglanden

persberichten 28 mei

Haaglanden, 28-05-2007

Inbreker struikelt over stoepje
Den Haag Een getuige belde zondag 27 mei om 05.50 uur de politie dat iemand een deur ingetrapte in de Tholensestraat. In de woning troffen de agenten niemand aan, zij hoorden wel geschreeuw in de achtertuin. In de tuin troffen zij een 33- jarige man uit Den Haag aan die verklaarde over een stoepje te zijn gestruikeld. De Hagenaar is aangehouden en met een gebroken voet naar het ziekenhuis gebracht. De politie onderzoekt de zaak.

Jongen slaat ruit in
Den Haag - Door een oplettende getuige die een goed signalement kon geven, konden agenten 25 mei om 21.00 uur een jongen aanhouden die een even daarvoor een ruit vernielde op de Fahrenheitstraat. De getuige zag de jongen met een koevoet een ruit in slaan en belde politie. De 15-jarige jongen uit Den Haag bekende onmiddellijk en is met toestemming van zijn ouders met een Halt verwijzing op zak naar huis gegaan.

Met gestolen auto naar Amsterdam
Den Haag - Politieagenten controleerden zaterdag 26 mei om 14.30 uur op de Zeestraat een automobilist, die zonder gordel reed. Tijdens deze controle bleek de auto gestolen te zijn. De 30-jarige verdachte uit Den Haag verklaarde de auto de nacht ervoor gestolen te hebben en er mee naar Amsterdam te zijn gereden. De Hagenaar moet 29 mei voor de rechter verschijnen.

Hoezo vrije tijd
Den Haag - Een politie agent in zijn vrije tijd fietste 26 mei rond 18.00 uur op het Spui toen hij een twee mannen, waarvan één een voor hem bekende winkelier is, in een deuropening zag worstelen. De agent maakte zich bekend als politie ambtenaar en probeerde de mannen uit elkaar te halen. Met hulp van een beveiliger van een andere winkel en omstanders slaagde de politieman erin de winkelier te bevrijden en de andere man aan te houden. Het bleek te gaan om een ruzie over een klus die volgens de 33-jarige aangehouden man uit Den Haag te weinig opleverde. Hij besloot het ontbrekende geld zelf te pakken hetgeen de winkelier probeerde te verhinderen.

Dievengilde opgerold
Den Haag De politie hield zondag 27 mei omstreeks 19.30 uur vier vrouwen van respectievelijk 34, 44, 46 en 67 jaar en een jongetje van 11 jaar aan als verdacht van diverse winkeldiefstallen in de Palacepromenade. De aangehouden verdachten komen uit Den Haag en Alpen a/d Rijn. Het winkelpersoneel had al langere tijd het vermoeden dat de verdachten winkeldiefstallen pleegden en was extra alert toen een van hen in de winkel rondliep. Op het moment dat een van de vrouwen een zakjes elastiekjes zonder te betalen meenam, werd zij aangehouden. In de tassen van de verdachten werden diverse goederen aangetroffen waarvan de alarmlabels waren verwijderd.

Dure inhaalmanoeuvre
Den Haag Het inhalen bij een doorgetrokken streep op de Houtrustweg kwam een 31-jarige Haagse automobilist op zondag 27 mei omstreeks 22.15 uur duur te staan. De man werd staande gehouden en bleek ook nog eens alcohol gedronken te hebben. Na ademanalyse blies de man 840 ug/l. Zijn rijbewijs werd ingevorderd en tegen hem is proces-verbaal opgemaakt.

Aangehouden voor lopen over autos
Den Haag Na een melding op zondag 27 mei omstreeks 21.35 uur dat jongeren op de Zuiderparklaan over de daken van geparkeerde autos liepen, heeft de politie zes Haagse jongens tussen de 12 en 16 jaar aangehouden. Drie geparkeerde autos liepen schade op. Nadat zij overgebracht waren naar het bureau vond een gesprek plaats met de ouders van de aangehouden verdachten. Zij gaven toestemming voor een Haltprocedure.

Aangehouden voor asociaal rijgedrag
Den Haag Surveillerende agenten volgden zondag 27 mei omstreeks 22.00 uur op de A13 een 24-jarige Amsterdamse automobilist omdat hij met hoge snelheid in de richting van Amsterdam reed. Nadat hij diverse malen andere weggebruikers de weg afsneed een bestuurder raakte hierdoor bijna de vangrail - en rechts inhaalde, hielden zij hem op de A13 aan voor het in gevaar brengen van andere weggebruikers. In overleg met de officier van justitie werd zijn rijbewijs ingevorderd en de auto in beslag genomen.

Theoriecertificaat niet genoeg
Den Haag Een 19-jarige Delftenaar wist niet dat voor het besturen van een auto een rijbewijs echt noodzakelijk was. De man werd op 27 mei omstreeks 21.00 uur op de Lekstraat staande gehouden voor een verkeerscontrole. De bestuurder kon geen rijbewijs tonen. Hij verklaarde wel een theoriecertificaat te hebben, maar wist niet dat een rijbewijs daadwerkelijk nodig was. De man kreeg proces-verbaal.

Dronken slapen op dak van auto
Den Haag - Getuigen belden 27 mei om 07.20 uur de politie dat een man op de Uilebomen op het dak van een auto zou staan. Agenten troffen even later een slapende man aan op het dak van een auto. De man bleek behoorlijk wat alcohol te hebben gedronken en op het dak in slaap gevallen te zijn. De 27-jarige man uit Delft is aangehouden voor vernieling.

Politie zoekt getuigen aanrijding
Den Haag Een 35- jarige vrouw uit Den Haag raakte zondagmiddag 27 mei om 14.45 uur op de Laan van Meerdervoort gewond toen zij vlak bij de Valkenboskade linksaf wilde slaan en van achteren geraakt werd door een voertuig. Het slachtoffer viel en raakte gewond aan haar hoofd en been. In het ziekenhuis constateerde men een zware hersenschudding en meerdere schaafwonden. De vrouw heeft een voertuig weg zien rijden mogelijk blauw van kleur. Heeft u iets gezien of weet meer van deze aanrijding bel dan met de Bureau Segbroek via 0900-8844 of Meldt Misdaad anoniem via 0800-7000.

Preventief fouilleeractie in Den Haag
Den Haag In het gebied rondom om het Hollands Spoor hield Politie Haaglanden vrijdag 25 mei 2007 een preventief fouilleeractie. Tijdens de actie van 18.00 tot 22.30 uur werden deze keer de inzittenden van de tramlijnen 8, 9,11,12 buiten de trams en de op de platforms aanwezige reizigers gecontroleerd op de aanwezigheid van verboden wapens.
In totaal werden 1506 mensen gecontroleerd, waarvan 17 verdachten zijn aangehouden. Er zijn 9 messen, 2 steekvoorwerpen, één busje peperspray, 430 gram hasj en een gebruikershoeveelheid cocaïne in beslaggenomen. Twee verdachten werden aangehouden ter zake belediging en het niet voldoen aan bevel of vordering. Naast de in beslag genomen wapens werd eveneens van 10 messen vrijwillig afstand gedaan. Ten slotte werden enkele gestolen goederen en 15 illegale sloffen sigaretten aangetroffen.

Snelheidsduivel van de weg gehaald
Leidschendam Agenten volgden op zondag 27 mei omstreeks 23.35 uur een 31-jarige Amsterdammer, die met een snelheid van 180 km/u over de A4 in de richting van Amsterdam reed. Bij Zoeterwoude hielden zij staande. Op het traject is de maximum toegestane snelheid 100 km/u. Tegen de man is proces-verbaal opgemaakt en zijn rijbewijs werd ingevorderd.

Beginnend bestuurder in de fout
Voorburg - Surveillerende agenten hielden op zaterdag 26 mei omstreeks 04.00 uur op de Mgr. Van Steelaan een 26-jarige automobilist uit Voorschoten staande. Bij ademanalyse blies de man 505 ugl. De bestuurder die al eerder betrapt was op het rijden onder invloed is beginnend bestuurder en moest zijn rijbewijs inleveren. De alcohollimiet ligt op 220 ugl (= 0,5 promille). Voor beginnend bestuurders geldt strengere regelgeving, voor hen ligt de limiet op 88 ugl (= 0,2 promille).

Beschonken scooterrijder te water
Wassenaar - Na een melding op zaterdag 26 mei omstreeks 22.15 uur dat een man op de Rijkstraatweg thv. hectometerpaal 24.0 op de grond zou liggen, troffen agenten een onderkoelde 39-jarige scooterrijder uit Voorschoten aan. Het kroos in zijn haar verraadde dat hij in de sloot had gelegen. De man was er op eigen kracht uitgekomen. Omdat de agenten vermoedden dat de onfortuinlijke scooterrijder had gedronken, moest hij een blaastest ondergaan. Bij ademanalyse blies de man 715 ugl. De alcohollimiet ligt op 220 ugl (= 0,5 promille). Tegen hem is proces-verbaal opgemaakt en zijn rijbewijs werd ingevorderd. Aan het bureau kreeg de verdachte een warme wollen deken en droge kleding.

Verdachte verzet zich
Rijswijk Nadat agenten op zondag 27 mei omstreeks 19.45 uur op de Treublaan hoorden dat de inzittenden van een personenauto diverse beledigenden opmerkingen maakten, hielden zij na een korte achtervolging de 33-jarige Rijswijkse bestuurder staande. Bij ademanalyse blies de man 475 ugl. De alcohollimiet ligt op 220 ugl (= 0,5 promille). Tegen hem is proces-verbaal opgemaakt. De 20-jarige bijrijder verzette zich tegen de controle en kon tevens geen legitimatiebewijs tonen. De man werd hierop aangehouden, maar pleegde verzet. Hiervoor kreeg hij proces-verbaal.

Laptop mee, man aangehouden
Rijswijk De beveiliging van een elektronicawinkel aan de Prins Willem Alexander Promenade hield 26 mei om 15.40 uur een man aan die met een laptop onder zijn arm de winkel uit liep zonder deze te betalen. De 39-jarige man, een bekende van de politie, zonder vaste woon of verblijfplaats, moet dinsdag voor de rechter verschijnen.

Auto terug door sms-alert
Poeldijk - Vijf minuten nadat aan de deelnemers van sms-alert in het Westland een bericht was gestuurd dat in Poeldijk een auto was gestolen, meldde een oplettende inwoner dat de auto stond geparkeerd in de Dahliastraat. Het middel sms-alert wordt sinds kort als pilot door Politie Haaglanden in de verzorgingsgebieden van de politiebureaus Westland, Zoetermeer en Loosduinen ingezet met als doel de burger snel te informeren over de incidenten die zich in deze verzorgingsgebieden afspelen.

Onder invloed op de bromfiets
Naaldwijk - Op zaterdag 26 mei omstreeks 01.30 uur hielden agenten op de Tiendweg een 38-jarige bromfietser uit Naaldwijk staande voor een alcoholcontrole. Bij ademanalyse blies de man 465 ugl. De alcohollimiet ligt op 220 ugl (= 0,5 promille). De man kreeg een rijverbod opgelegd en tegen hem is proces-verbaal opgemaakt.

Geen helm, wel boete
Maasdijk - Surveillerende agenten hielden op zaterdag 26 mei omstreeks
01.45 uur op de De Hoogst Maasdijk een 20-jarige man uit Maasdijk staande omdat hij zonder helm op zijn bromfiets reed. Bij ademanalyse blies de man 515 ugl. De alcohollimiet ligt op 220 ugl (= 0,5 promille). Bij controle bleek ook dat de bromfiets niet verzekerd was. Tegen de man is proces-verbaal opgemaakt

Levensgevaarlijke volle bak
Delft - Zes paar kinderoogjes volgende een politiemotorrijder toen hij tijdens zijn surveillance op zondag 27 mei omstreeks 15.20 uur op de Vrijenbanselaan een auto inhaalde. De agent besloot de 29-jarige bestuurster uit Dordrecht staande te houden en moest tot zijn schrik constateren dat er achterin de auto zes kinderen in de leeftijd van 1 tot 7 jaar los op de achterbank zaten. Hiervoor kreeg zij proces-verbaal. Bij controle bleek de auto ook niet verzekerd te zijn.

Fietsendieven op heterdaad betrapt
Delft Op maandag 28 mei omstreeks 00.45 uur werden surveillerende agenten door een aantal jongeren werden aangesproken dat twee jongens net een fiets hadden gestolen. Kort hierop zagen de agenten op de Jaffalaan de fiets liggen. Even later hielden zij in de Landsbergstraat twee 19-jarige Haagse jongens aan als verdacht van diefstal van de fiets. Beiden zijn voor verhoor overgebracht naar het bureau.

Autospiegels vernield, dader aangehouden
Delft Alerte buurtbewoners hielden afgelopen zaterdag 26 mei om 23.00 uur een jongen aan die even tevoren meerdere autos vernielde. De 14-jarige jongen die zich zeer recalcitrant gedroeg schopte vier spiegels van autos af omdat hij kwaad was weggelopen bij een feestje. De jongen is na verhoor met een proces-verbaal naar huis gegaan.

Proces-verbaal voor alcohol in het verkeer
Zoetermeer - Bij een controle op zaterdag 26 mei omstreeks 05.15 uur op de Van der Hagestraat hield de politie een 40-jarige automobilist uit Gouda staande. Bij ademanalyse blies de man 590 ugl. De alcohollimiet ligt op 220 ugl (= 0,5 promille). Voor beginnend bestuurders geldt strengere regelgeving, voor hen ligt de limiet op 88 ugl (= 0,2 promille). Tegen de man is proces-verbaal opgemaakt en hij kreeg een rijverbod van 6 uur opgelegd.

Val verraad alcohol gebruik
Zoetermeer - Agenten de voet zagen op zondag 27 mei omstreeks 01.40 uur op de Zuidwaarts Zoetermeer dat een 18-jarige Zoetermeerder met zijn bromfiets bij het wegrijden ten val kwam. Hierom besloten zij hem staande te houden. Bij ademanalyse blies de man 340 ugl. De alcohollimiet ligt op 220 ugl (= 0,5 promille).Tegen hem is proces-verbaal opgemaakt.

Met snorfiets door Stadshart
Zoetermeer - Op zondag 27 mei omstreeks 01.45 uur hielden surveillerende agenten een 20-jarige Zoetermeerder staande omdat hij met zijn snorfiets door het Stadhart reed (Zuidwaarts). Bij ademanalyse blies de man 285 ugl. De man werd overgebracht naar het bureau. Daar bleek dat hij niet in het bezit was van een rijbewijs of bromfietscertificaat. Ook hiervoor kreeg hij proces-verbaal.

Aangehouden met vuurwapen
Zoetermeer Politie agenten hielden 26 mei om 04.50 uur op de van der Hagenstraat een 29- jarige man uit Den Haag aan omdat hij een vuurwapen bij zich zou hebben. Naar aanleiding van een telefoontje van een getuige controleerden de agenten het voertuig waar de man in reed en troffen onder een stoel het wapen aan. De Hagenaar moet zich dinsdag voor de rechter verantwoorden.

Beginnend bestuurder rijdt bussluis in
Zoetermeer - Tijdens een voetsurveillance op zaterdag 26 mei omstreeks 03.40 uur zagen agenten in de Bordeauxstraat een 19-jarige automobilist uit Benthuizen een bussluis inrijden. Bij ademanalyse blies de bestuurder 120 ugl. Omdat de verdachte beginnend bestuurder is, kreeg hij proces-verbaal en een rijverbod van 1 uur. De alcohollimiet ligt op 220 ugl (= 0,5 promille). Voor beginnend bestuurders geldt strengere regelgeving, voor hen ligt de limiet op 88 ugl (= 0,2 promille).Tevens kreeg hij proces-verbaal voor het niet kunnen tonen van zijn rijbewijs en het rijden op de busbaan.