Ingezonden persbericht


PERSBERICHT- 4 maart 2007

Relaties met rooms-katholieke kerk nader bekeken

Driebergen - Van 29 tot en met 31 mei komt de Europese Evangelische Alliantie (EEA) in Italië bijeen voor een overleg over de relatie tussen de EEA en de rooms-katholieke kerk als instituut. Afgevaardigden vanuit 19 landen zullen aan de hand van bestaande, overheersende denkbeelden vaststellen wat bepalend en richtinggevend is voor de bestaande visie en de relaties tussen de kerken. Vanuit Nederland zal Arnold van Heusden (directeur van de Evangelische Alliantie) vertegenwoordigd zijn.

Gordon Showell Rogers, General Secretary van de EEA, levert belangrijke input op het gebied van interkerkelijke relaties in Europa. Petro Bolognesi, president van de Italiaanse IFED (Istituto di Formazione Evangelica e Documentazione) gaat dieper in op de historische relatie tussen de WEA en de rooms-katholieke kerk. Leonardo de Chirico, vicepresident van de Italiaanse EA en Tony Lane, professor aan de Londen School of Theology, belichten de toekomstige relatie vanuit twee perspectieven.

Het doel van het overleg is om overeenstemming te bereiken over richtlijnen voor de verhoudingen tussen de EEA en de rooms-katholieke kerk die vervolgens uitmonden in een aanbeveling voor de nationale allianties in Europa.

Het overleg is een vervolg op de presentatie van 'Kerk, evangelisatie en de band van Koinonia', een rapport over het internationale overleg van de WEA met de rooms-katholieke kerk (2005).

EINDE PERSBERICHT www.ea.nl

Voor meer informatie kunt u contact opnemen met Arnold van Heusden, tel. 0343-513693 of arnold@ea.nl.

---- --