Gemeente Barneveld


Afsluiting Thorbeckelaan ter hoogte van Sportpark 't Nieuwe Oost

Afbeelding bij bericht

Van dinsdag 29 mei 2007 tot en met vrijdag 22 juni 2007 wordt de Thorbeckelaan in Barneveld, ter hoogte van sportpark 't Nieuwe Oost afgesloten. In deze periode wordt een nieuwe aansluiting van het sportpark op de Thorbeckelaan gerealiseerd en wordt een nieuwe fundering onder het wegdek aangebracht.

De Thorbeckelaan is een belangrijke invalsweg voor de gemeente Barneveld. De tijdelijke afsluiting heeft daarom grote gevolgen voor de bereikbaarheid van aanwonenden, maar ook van Barneveld-Centrum.

Waarom is de afsluiting nodig?
De reconstructie van de aansluiting van het sportpark op de Thorbeckelaan is nodig om de verkeersveiligheid voor, met name, fietsers en andere weggebruikers te verhogen. In de Thorbeckelaan worden daarom twee middengeleiders en twee fietsoversteekplaatsen aangebracht. Omdat de fundering onder dit gedeelte van de Thorbeckelaan van slechte kwaliteit is, wordt deze fundering, samen met het asfalt, ook vervangen.

Omleidingsroutes
Tijdens de werkzaamheden moet het doorgaande autoverkeer over de Thorbeckelaan gebruik maken van een omleiding. De omleidingen worden tijdig en duidelijk aangegeven door middel van borden. Fietsers en bromfietsers kunnen gewoon gebruik blijven maken van de aanliggende (brom)-fietspaden.

U kunt hier een kaart in PDF-formaat (2MB) downloaden, waarop de omleidingsroutes staan aangegeven. Bij de balie in het gemeentehuis liggen kopieën van de omleidingsroute.

Welke omleidingen worden ingesteld?


1. Verkeer komend vanuit de richting Ede over de A30 met bestemming Barneveld Centrum en de Thorbeckelaan wordt omgeleid via de afslag Barneveld Zuid over de Plantagelaan.


2. Verkeer komend vanuit de richting Amersfoort over de A30 met bestemming Thorbeckelaan en Barneveld Centrum kan óf via de A1 over de Harselaar richting Barneveld Centrum rijden of wordt omgeleid via afslag Barneveld Zuid richting de Plantagelaan.


3. Vanaf de A30 bij afslag 5 (Barneveld Centrum - Harselaar) is de Thorbeckelaan bereikbaar t/m huisnummer 103. De overige huisnummers op de Thorbeckelaan zijn te bereiken via de bovenstaande omleidingen.

Meer informatie
Voor meer informatie over de afsluiting en de omleidingsroutes kunt u contact opnemen met de dagelijks toezichthouder van de gemeente Barneveld, de heer A.S. Hagen, telefoonnummer 06-51252496.

Barneveld, 16 mei 2007

Persbericht 07056
Mutatiedatum 16/05/2007