Gemeente Elburg


Aankondiging woningmarktonderzoek

In de week van 29 mei krijgen 1.080 huishoudens in de gemeente Elburg een aankondiging van het woningmarktonderzoek. De gemeente trekt hiervoor op 26 mei een streekproef uit de gemeentelijke basisadministratie.

In juni worden deze 1.080 huishoudens telefonisch benaderd door Van Diggele Onderzoek. Ontvangt u een aankondiging en wordt u gebeld door een enquêteur van Van Diggele Onderzoek, dan hopen wij op uw medewerking te mogen rekenen.

De uitkomst van het onderzoek gebruikt de gemeente om het woonbeleid af te stemmen op uw woonwensen. De enquête gaat in op de huidige woonsituatie, kwaliteit van de woning en woonomgeving, uw woonwensen en eventuele verhuiswensen. Verder gaat de enquête ook in op specifieke wensen van inwonende kinderen en 65-plussers.

De komende maanden worden gebruikt om te spreken met diverse partijen die de woningmarkt in Elburg belangrijk vinden. Gestart wordt onder andere met gesprekken met de makelaars, de wijkcomités en de gemeenteraad. De gemeente gaat inventariseren welke partijen nog meer betrokken moeten worden. Gedacht wordt aan de seniorenraad, de huurdersvereniging, de verzorg

ingsinstellingen en dergelijke. Wilt u of uw organisatie ook betrokken worden bij het totstandkomen van het woonbeleid, dan vragen wij u dit doorgeven aan liesbeth.engelsman@elburg.nl.