Time : 16:54:40
Date : 20 May 2007
Sender Name: Immeubles en fête asbl - Feest in het Gebouw vzw

DINSDAG 29 MEI 2007 : 5de editie van de Dag van de Buren

DINSDAG 29 MEI 2007
IN HEEL BELGIË EN EUROPA

Sinds zijn lancering in de Brusselse Regio mag de Dag van de Buren zijn 5de editie houden. Ter gelegenheid van de 50ste verjaardag van het Verdrag van Rome, geeft de Dag van de Buren de mogelijkheid aan alle Belgen en Europeanen een Europese identiteit te ontwikkelen gebaseerd op solidariteit en samenhorigheid. Door middel van interactie, sociaal contact en gedeelde ervaringen is dit evenement de perfecte manier om te bouwen aan een gemeenschappelijke, solidaire en menselijke Europa.

De doelstelling van deze 5de editie die plaatsvindt op dinsdag 29 mei 2007 is 250.000 buren in België en een totaal van 8.000.000 Europeanen te bereiken.

PRINCIPE

Het principe van het evenement is heel simpel: op een ludieke en originele manier de buren leren kennen, sociale contacten die gepaard gaan met het dagelijkse leven aangaan of nieuw leven inblazen, een verrijkende traditie starten of doen herleven. Dit alles bij een hapje en een drankje: een waar moment van gastvrijheid, vriendelijkheid en gezelligheid.

HOE DEELNEMEN ?

De organisatie is erg eenvoudig en makkelijk. Al wat je nodig hebt is ondernemingszin en de juiste ingesteldheid om dit eenvoudige moment van nabijheid en solidariteit met de buren te delen.

Stap 1 : de geschikte locatie vinden: een binnenplaats, de hal, de tuin, de stoep of op straat als je geen andere plaats ter beschikking hebt. De beste plek is een gemeenschappelijke plaats die makkelijk toegankelijk is en waar meerdere mensen gezellig kunnen samen zijn.

Stap 2 : Informeer je buren. Hier volstaat het om de affiches en deurhangers vanaf midden mei op te halen:


- Bij één van de 56 hypermarkten van Carrefour;
- Bij de deelnemende steden en gemeenten;

- Op onze website www.dagvandeburen.be. Je kan je inschrijven op onze interactieve gedeelte en je bestelling plaatsen of de affiches en deurhangers downloaden. Eenmaal we je inschrijving ontvangen hebben, nodigen we je uit om het materiaal op ons kantoor (E. Plaskylaan 102, 1000 Brussel) te komen ophalen.

Stap 3 : Hang de affiche in de hal of voor het raam en vergeet niet de deurhangers aan de deuren van je buren te hangen. Hierop vermeld je je naam, het uur en de plaats van het feest, doorgaans tussen 19u en 22u.

Stap 4 : Probeer je vrienden, buren, conciërge, syndicus, eigenaars,... te sensibiliseren en samen te brengen.

Stap 5 : Dinsdag 29 mei 2007 : iedereen draagt zijn steentje bij (een gerecht, snacks of drankjes) en dan kan het feest beginnen...

PARTNERS 2007

Door middel van subsidies ondersteunen de Nationale Loterij, de Federale overheid, het Waalse en Brussels-Hoofdstedelijk Gewest, de Waalse Gemeenschap, de Vlaamse Gemeenschapscommissie en de stad Brussel de vzw Dag van de buren en de organisatie van het project op 29 mei 2007.

Naast de institutionele partners zijn er nog vele privé-sponsor die zich aan het initiatief verbonden hebben. Zij verspreiden de informatie naar de burger en de organisatoren kunnen bij hen hun deurhangers en handleiding van het evenement ophalen.

EUROPESE DAG VAN DE BUREN

Dag van de Buren is ondertussen een vaste waarde in 26 landen. Landen zoals Frankrijk, Duitsland, Zwitserland, Spanje, Ierland, Finland, Italië, Luxemburg, Nederland, Portugal, het Verenigd Koninkrijk, Noorwegen, Malta en zelfs Québec vieren dit jaar opnieuw de Dag van de Buren. Daarbovenop tellen we nieuwe leden bij aan onze lijst van deelnemende landen uit Centraal en Oost Europa. Zo vernieuwen Kroatië, Slowakije, Letland, Litouwen, Turkije, Oekraïne, Roemenië, Estland, Slovenië, Polen en Albanië en bewijzen ons dat de wil om een betere samenleving grenzeloos is.

CONTACT PERS :

Voor Dag van de Buren, Aurore Côte
Gsm : 0475/223 444 - aurore.cote@skynet.be

Voor Dag van de Buren, Aleksandra Vidanovski
Gsm: 0495/69 85 60 - vidanovskialeks@gmail.com

URL: http://www.lafetedesvoisins.be