Deelgemeente IJsselmonde Rotterdam

Informatiebijeenkomst bedrijventerrein Hordijk

Op dinsdag 29 mei organiseert de deelgemeente een informatiebijeenkomst voor bewoners en belanghebbenden over het Masterplan bedrijventerrein Hordijk.

De avond wordt gehouden in de raadzaal van de deelgemeente aan de Groene tuin 317 en begint om 19.30 uur.

Masterplan Hordijk
Het Masterplan heeft als doel het bedrijventerrein Hordijk een modernere uitstraling te geven en beter te laten functioneren. Ook de verbetering van de openbare ruimte is een belangrijk onderdeel van dit plan. Het Masterplan dient als basis voor een nieuw op te stellen bestemmingsplan, voor de goede ruimtelijke onderbouwing van nieuwbouwplannen en voor het inrichtingsplan van de buitenruimte.

Ontwikkelingen op en rondom het bedrijventerrein Op het bedrijventerrein liggen diverse locaties die ontwikkeld kunnen worden. Hierdoor is de komst van nieuwe bedrijven mogelijk, maar ook de huidige bedrijven op het bedrijventerrein krijgen hierdoor de mogelijkheid tot uitbreiding. Door de komst van het Medisch Centrum Rijnmond Zuid ten noorden van Hordijk oost is een nieuwe ontsluiting noodzakelijk. Naast de bestaande hoofdontsluiting van de Bergambachtstraat op de IJsselmondse Randweg (en de Pascalweg) komt meer noordelijk een volledige ontsluiting die voor zowel het MCRZ als voor de bedrijven aan de Stolwijkstraat en de Gouderakstraat een entree wordt. De bestaande ontsluitingen van Hordijk west op de Pascalweg (Bergambachtstraat en Berkenwoudestraat) blijven bestaan maar door het afsluiten van de Pascalweg voor vrachtverkeer zullen deze minder intensief worden gebruikt.

Inspraak
Het Masterplan Hordijk ligt van 31 mei tot en met 28 juni ter inzage bij het informatiecentrum van de deelgemeente aan de Groene tuin 317. Tijdens deze periode kunnen belanghebbenden zienswijzen indienen die meewegen bij de uiteindelijke vaststelling van het Masterplan door de deelraad van IJsselmonde.