Cap Gemini Nederland


PERSBERICHT

Utrecht, 22 mei 2007

SISO en Capgemini maken zich hard voor IT-educatie en verlichten computertekort Afrika

Met de organisatie van een seminar op 29 mei aanstaande geeft SISO Computers, specialist in ICT-migratietrajecten, het startschot voor de campagne 'Bridging the Digital Gap between Europe and Africa'. Met deze campagne wil SISO het Nederlandse bedrijfsleven motiveren om afgeschreven PC's op verantwoorde wijze te doneren aan landen in Afrika en als zodanig het schrijnende computertekort in Afrika terugdringen. IT-dienstverlener Capgemini zal als eerste bedrijf een substantiële bijdrage aan dit project leveren.

Het Afrikaanse onderwijs luidt al jaren de noodklok vanwege het tekort aan goed werkende computers. Het Nederlandse bedrijfsleven verwijdert ondertussen jaarlijks honderdduizenden afgeschreven computers. Bedrijven vragen zich daarbij zelden af of deze PC's nog een goede bestemming kunnen krijgen. Volgens Capgemini en SISO bieden donatieprojecten in dit soort situaties een goed alternatief. Computers krijgen een tweede leven en het IT-onderwijs in Afrika een nieuwe impuls.

Het sec transporteren van PC's is echter niet voldoende. Verantwoord doneren staat in de campagne centraal. Te vaak wordt IT-apparatuur op een onverantwoorde wijze afgevoerd, aldus SISO. Bedrijven onderschatten de logistieke kant van een donatietraject; men werkt zonder gedegen logistieke partner in Afrika. Ook is te vaak niet bekend of de afgeschreven PC's nog daadwerkelijk bruikbaar zijn. Gevolg is dat slechts een klein deel van de gedoneerde PC's op de Afrikaanse scholen aankomt. De rest van de computers wordt gedumpt, dikwijls midden in woonwijken. Met alle gevolgen van dien; bergen PC-afval worden verbrand om plaats te maken voor nieuw afval en bij die verbranding komen regelmatig kankerverwekkende stoffen vrij.

SISO wil dergelijke problemen voortaan voorkomen door middel van goede voorlichting. Tijdens het seminar, waarbij Capgemini als gastheer optreedt, komen alle aspecten van het "op de juiste wijze" doneren van PC's aan Afrikaanse landen aan bod. De donatie van 800 desktops aan diverse scholen in Kenia door Capgemini wordt tijdens het seminar als best practice aangehaald. Op het seminar komen de volgende sprekers aan het woord:

Henk Vermaas - CEO Capgemini
Alex Beishuizen - Hoofdredacteur Computable Ed Alting Siberg - Directeur SISO
Annelies Hermens - MVO Manager Capgemini
Henk Lamers - Education Program Manager Microsoft Millicent Odongo - Director Computers for Development Jac Stienen - Directeur IICD

Meer informatie over de campagne en het seminar is te vinden op www.bridgingthedigitalgap.com.

Over Capgemini
Capgemini levert aantoonbaar toegevoegde waarde aan de prestaties van zijn klanten in een groot aantal branches. Dit gebeurt met een compleet en innovatief aanbod van consulting-, technology- en outsourcingdiensten. Daarbij werkt de onderneming op een onderscheidende manier samen met haar klanten aan het behalen van snellere, betere en meer duurzame resultaten: de Collaborative Business Experience. Deze innovatieve samenwerking krijgt vorm door een sterk netwerk van technologiepartners, bewezen methoden en hulpmiddelen en een sterk op samenwerking gerichte mentaliteit in de dagelijkse praktijk. Hiermee helpt Capgemini organisaties om nieuwe groeistrategieën te ontwikkelen en de mogelijkheden van technologie optimaal te benutten. Capgemini heeft wereldwijd ongeveer 68.000 medewerkers in dienst. De organisatie realiseerde in 2006 een omzet van 7,7 miljard euro. Meer informatie over afzonderlijke disciplines, vestigingen en onderzoek is te vinden op www.nl.capgemini.com.

Over SISO Computers
Al meer dan 10 jaar is SISO Computers BV (www.SISO.nl) marktleider in Nederland op het gebied van de fysieke, commerciële en administratieve verwerking van ICT-apparatuur die het einde van haar eerste levenscyclus heeft bereikt. Deze gespecialiseerde dienstverlening stelt bedrijven in staat meer rendement te verkrijgen uit ICT-activa. Afgeschreven ICT-hardware verkrijgt een tweede levenscyclus. Haar klantenportfolio bestaat grotendeels uit grote multinationals, overheids-instellingen, banken en bedrijven uit de industriële sector. SISO Computers zorgt voor de afvoer, inventarisatie, activaregistratie, dataverwijdering en inruil van de afgeschreven ICT-systemen en kan dankzij haar grondige kennis van de internationale handelsmarkt voor opdrachtgevers hoge restwaarden realiseren.

EINDE PERSBERICHT