Gemeente Hilversum

Start herinrichting Veerstraat

23 mei 2007
Op dinsdag 29 mei begint de aannemer in opdracht van de gemeente met de herinrichting van de Veerstraat. De werkzaamheden worden in twee fasen uitgevoerd. Dat houdt verband met Hilversum Alive en Hilversum On-Air. Tijdens die evenementen is op de Groest de toegang tot de Herenstraat afgesloten en wordt de Veerstraat gebruikt voor de bevoorrading van Hilvertshof en als omleidingsroute voor de bus. Tot Hilversum Alive (eind juni) wordt vanaf de Groest gewerkt tot aan de inrit van de parkeergarage van het appartementencomplex Veerstraat 25 t/m 33A. Daarna ligt het werk stil tot na Hilversum On-Air (begin september).

De werkzaamheden
In de Veerstraat moet het riool over de hele lengte worden vervangen. Daarna wordt van gevel tot gevel nieuwe bestrating aangebracht. De rijbaan wordt uitgevoerd in standaard binnenstadsklinkers; de stoepen krijgen dezelfde tegels als in de Herenstraat. Er komen 15 parkeervakken in zwarte klinkers, één meer dan eerder aangekondigd. Daartegenover staat dat van de beoogde acht tot elf bomen er slechts drie kunnen worden aangeplant. De grote hoeveelheden kabels en leidingen in de Veerstraat staan de aanplant van meer bomen niet toe.

Eenrichtingsverkeer
Na de herinrichting wordt in de Veerstraat eenrichtingsverkeer ingevoerd vanaf de Herenstraat in de richting van de Groest. In de straat geldt dan een 30-kilometerregime.