Gemeente Roermond

MilieuOntmoetingsProgramma(MOP)van start

Van dinsdag 29 mei t/m vrijdag 8 juni 2007 staat de gemeente Roermond in het teken van het MilieuOntmoetingsProgramma (MOP). De deelnemers aan MOP gaan op pad om hun directe leefomgeving te ontdekken en in contact te komen met bedrijven, instellingen en verenigingen die zich bezighouden met natuur en milieu.

MOP is een natuur- en milieueducatief project met als doel de bewustwording van de deelnemers op het gebied van natuur en milieu in hun eigen omgeving te vergroten. Tijdens de MOP-periode gaan ruim 2500 leerlingen en enkele volwassenen, verdeeld in 112 groepen, samen 114 keer op milieuontmoeting bij 32 bedrijven, verenigingen en organisaties!

Officiële opening MOP 2007 De officiële opening vindt plaats op dinsdag 29 mei om 09.00 uur bij de ECI Waterkrachtcentrale aan de Molenweg te Roermond. Na een korte toespraak door wethouder Gerard IJff wordt door enkele leerlingen van Openbare basisschool De Brink de MOP vlag gehesen. Na de officiële opening verzorgen enkele VVV-stadsgidsen een excursie door en rondom de waterkrachtcentrale. De leerlingen komen op deze manier alles te weten over energie opwekken met waterkracht.

Volop activiteiten tijdens MOP Het aanbod aan activiteiten is zeer gevarieerd. Wat dacht u van uitleg krijgen over het werk van een imker of schaapsherder? Of een kijkje nemen op een boerderij(camping), kinderboerderij of een milieuvriendelijk autoschadeherstelbedrijf? Ook kunnen leerlingen deelnemen aan een kinderraadsvergadering en alles te weten komen over isolatie, watereducatie en het maken van papier. Dit is slechts een kleine greep uit de vele activiteiten die in het kader van het MOP plaatsvinden.

Klik hier om de uitgebreide MOP kalender in te zien. Publicatiedatum: 24.05.2007 Bijgewerkt: 24.05.2007