Gemeente Echt-Susteren


vragen

Leerlingen basisscholen op milieuontmoeting!

Op 29 mei start in onze gemeente het MilieuOntmoetingsProgramma, kortweg MOP. Het MOP brengt basisscholen en bedrijfsleven met elkaar in contact en heeft in 1999, 2001, 2003 en 2005 al zeer succesvol in onze gemeente plaatsgehad.

Ook dit jaar is weer een groot aantal bedrijven en verenigingen bereid om leerlingen in hun bedrijf te ontvangen. Zo geven zij leerlingen de kans om allerlei initiatieven in de gemeente in verband met natuur en milieu te leren kennen en hun leefomgeving te ontdekken. En de deelnemende bedrijven wordt de kans geboden om hun activiteiten op milieugebied aan de leerlingen te laten zien.

Het MOP wordt in Midden-Limburg door vijf gemeenten uitgevoerd. Naast het samenwerkingsverband natuur- en milieu-communicatie (NMC) tussen de gemeenten Echt-Susteren, Maasgouw en Roerdalen doen ook de gemeenten Roermond en Helden-Panningen mee met MOP. In Zuid-Limburg gaan de gemeenten Heerlen, Margraten en Meerssen MOPpen. Er gaan dus echt duizenden Limburgse kinderen op bezoek bij personen, verenigingen en bedrijven die iets met natuur en milieu doen.

Het MOP werd dit jaar in onze gemeente opnieuw enthousiast ontvangen door scholen en schakels: alle veertien basisscholen in Echt-Susteren met in totaal 85 groepen nemen deel aan het MOP en gaan één of meerdere keren op milieu-ontmoeting. In totaal zijn dit ruim 2.050 kinderen die op bezoek gaan bij zo'n achtttien `schakels'.

De volgende schakels hebben hun deuren opengesteld om leerlingen te ontvangen:


- Stichting Het Limburgs Landschap


- Vereniging Natuurmonumenten


- Van Gansewinkel


- Vogelwerkgroep de Haeselaar


- Waterschap Roer en Overmaas


- Agrarisch Bedrijf Houben


- Zuiveringsschap


- Stichting Kringloopbeheer BIS-BIS


- Gitstappermolen


- Stichting Prins Bernhardmolen


- Educatieschip de watervlo


- Rundveebedrijf Timmermans


- Rundveebedrijf Cloudt


- Stichting Milieu Voorlichting Limburg (SMVL)


- Stichting Ark


- Gemeente Echt-Susteren met programma's zwerfvuil, bomenles en `Sarah op School'

De komende weken wordt het milieu volop gepromoot in onze gemeente. Dus mocht u posters en vlaggen tegenkomen met het MOP-logo dan weet u: zij doen mee aan MOP!