Ingezonden persbericht


PERSBERICHT
Nijmegen, 24 mei 2007

Femke Halsema ontvangt eerste hiphonest white band

Jonge modeontwerpers vragen aandacht voor eerlijke kleding

Op dinsdag 29 mei om 13.30 uur neemt Femke Halsema in Den Haag de eerste 'hiphonest white band' in ontvangst van aankomende modeontwerpers. De duurzaam geproduceerde polsband is onderdeel van een duurzame kledinglijn waarmee Amsterdamse Design studenten laten zien dat stijl en bewust consumeren heel goed samen gaan. Samen met Femke Halsema ontvangen de overige kamerleden en het kabinet eveneens een exemplaar uit handen van de modeontwerpers, Nico Roozen, initiatiefnemer van MADE-BY, en Sharon Hesp van Move Your World.

De polsband
De hiphonest white band is gemaakt van katoen en is volgens de normen van MADE-BY en de Fair Wear Foundation door de fabrikanten van DutchSpirit geproduceerd. Studenten van het Amsterdam Fashion Institute (AMFI) ontwierpen de polsband. De ontwerpers vinden het belangrijk dat de drager geen les wordt geleerd, maar dat iedereen op een eigen wijze een bijdrage kan leveren aan een betere wereld en zo de millenniumdoelen mede helpt realiseren. In iedere polsband is een zogeheten MADE-BY track&trace nummer te vinden. Met dit nummer kan men via de website van MADE-BY zien waar en door wie het product is gemaakt.

De polsband is op 24 juni tijdens Parkpop voor ¤ 1,- te koop. Daarnaast is de polsband te bestellen via de website van DutchSpirit.

Make a Difference. Move your World! kledinglijn
De polsband is onderdeel van de Make a Difference. Move your World! kledinglijn: 25 studenten van het AMFI hebben negen kledingstukken ontworpen van traceerbare biologische katoen. De kledingstukken zijn dit najaar in verschillende winkels te koop in Nederland onder de noemer 'DutchSpirit styled by (naam ontwerper)'. Tijdens een wervelende catwalkshow is de kledinglijn een aantal maal te bewonderen:
* Op Duurzaam Amsterdam op 2 en 3 juni in de Posthoornkerk te Amsterdam
* Op Het Nieuwe Ondernemen in Nieuwegein op 6 juni
* Op Parkpop in Den Haag op 24 juni

Samenwerking
Ook in Nederland kunnen mensen een steentje bijdragen aan een eerlijkere wereld. En dat met stijl, want het geitenwollensokken tijdperk zijn we allang voorbij! 'Make a Difference. Move your World' is dan ook de slogan van vijf partners die gezamenlijk zichtbaar maken dat door duurzame, biologische en eerlijke producten te kopen je directe invloed hebt op leefomstandigheden aan de andere kant van de wereld. Het project is een samenwerkingsverband tussen de volgende partners:
* Move Your World (www.moveyourworld.nl/events);
* DutchSpirit (www.dutchspiritfashion.com);

* AMFI (www.amfi.hva.nl);

* MADE-BY (www.made-by.nl);

* Goede Waar & Co (www.goedewaar.nl).