Gemeente Schiedam


Mei

De gemeenteraad verwelkomt u op Het Stadserf

25 mei 2007

Programma dinsdag 29 mei 2007

Voorzitter in de Aleidazaal is dhr. E.M. Gloudi. Voorzitter in de vergaderruimte op de 2^e etage is dhr. H. v.d. Hoeven

Voor het gedeelte van 20.00 uur tot 21.00 uur in de Aleidazaal hebben zich tot nu toe aangemeld:

|> dhr. M. Grandia over de trambrug over de Schie, deze levert naar zijn mening een probleem op voor de watersporters. Hij heeft dit al eerder aan de orde gesteld in de commissie Binnenstad en Schieveste.

|> dhr. P. Bestebroer over het ophalen van huisvuil. De ophaaldag voor zijn straat is gewijzigd, maar hij heeft daarover geen brief ontvangen. Waar hij zijn problemen met het ophalen van huisvuil ook aankaart, hij krijgt geen reactie.

|> dhr. A. Rose over enkele onderwerpen met betrekking tot de binnenstad, te weten:

* de Kameelmolen

* bouwplan Korte Dam (Stadscafé met woningen)
* ondergrondse afvalcontainers

|> dhr. R. van Klaarwater over de stijging Onroerende Zaakbelasting (OZB).

Insprekers krijgen maximaal vijf minuten spreektijd.

Het programma vanaf 21.00 uur ziet er als volgt uit:

Aleidazaal

21.00 uur:
|> Presentatie Aanwijzingsprocedure Rotterdam Airport door ministerie van Verkeer en Waterstaat. De Luchtvaartwet bepaalt dat de minister van Verkeer en Waterstaat en de minister van Volkshuisvesting, Ruimtelijke Ordening en Milieubeheer een ontwerp-besluit over de aanwijzing van Rotterdam Airport als luchtvaartterrein vaststellen na overleg met o.a. de betrokken gemeenteraden, de Schiedamse raad is daar één van. Zon besluit heeft o.a. betrekking op omvang, ligging van banen, geluidszones en -contouren; er ligt een Milieueffectrapportage aan ten grondslag. Over die MER heeft o.a. Schiedam nog wel vragen ingediend. Na de presentatie kunnen toelichtende vragen worden gesteld. Om door de gemeenteraad een standpunt over de aanwijzing te laten innemen, zal naar verwachting aan het college worden gevraagd een voorstel voor te bereiden. De behandeling in Het Stadserf is een eerste oriëntatie.

21.45 uur pauze

22.00 uur:
|> Presentatie over de Uitvoeringsagenda Regionaal Verkeers- en Vervoersplan (RVVP) door de Stadsregio Rotterdam. Het gemeentebestuur kan op de uitvoeringsagenda reageren. Dit document bevat de regionale plannen op het gebied van verkeer en vervoer en is ook voor Schiedam van groot belang. De presentatie in het Het Stadserf is een mogelijkheid om te peilen hoe de reactie van het gemeentebestuur zal moeten worden.

Vergaderruimte 2^e etage Stadskantoor

21.00 uur:
|> In het MeerjarenOntwikkelingsProgramma 2005-2009 zijn voor de fysieke, sociale en economische pijlers prestatieafspraken gemaakt. Om te kunnen volgen of die prestatieafspraken worden nagekomen heeft de afdeling Onderzoek en Statistiek een monitor ontwikkeld. De resultaten daarvan worden gepresenteerd.