Topadvocaat doet beroepsboekje open


25.05.2007 / 12:42 / Rubriek: Binnenland / Organisatie: Roc van amsterdam

Roc van amsterdam

Gerard Spong geeft ROCvA-leerlingen geruchtmakende masterclass

Trendwatcher Adjiedj Bakas, schoenontwerper Floris van Bommel, topkok Joop Braakhekke op een haar na, talent scout Henkjan Smits. Het rijtje kopstukken dat het ROC van Amsterdam (ROCvA) voor zijn masterclasses weet te strikken, wordt met de maand imposanter. Op dinsdag 29 mei vertelt Gerard Spong aan honderdvijftig ROCvA-leerlingen over zijn ervaringen als strafpleiter. Zoals je van een man als Spong mag verwachten, doet hij dat in uiterst spannende juridische couleur locale.

Doel van de masterclass van Gerard Spong is om leerlingen van het ROC van Amsterdam op dusdanige wijze te inspireren, dat ze hun talent ten volle benutten. Want als je dat doet, dan kun je heel ver komen in het werkende leven, zo luidt de onderwijsfilosofie van de grootste mbo-onderwijsinstelling van Nederland. Vanaf 1973 is Gerard Spong advocaat. Drie jaar later specialiseerde hij zich in strafzaken. Hij verdiende zijn sporen in vele, geruchtmakende zaken. Door collega-strafpleiters is Spong maar liefst zeven maal op rij uitgeroepen tot beste strafpleiter van Nederland. Zijn devies: hard werken, hard studeren en goed ontspannen. Met een dergelijke levensinstelling zal de advocaat veel ROCvA-studenten aan zich weten te binden.

Ruimte voor talent
De masterclasses van het ROC van Amsterdam zijn een onderdeel in het speciale jubileumprogramma van de onderwijsinstelling. Edo de Jaeger, voorzitter van het College van Bestuur, is enthousiast: 'Het ROC van Amsterdam bestaat dit jaar tien jaar. Het motto dat we daaraan hebben verbonden, is 'Tien jaar ruimte voor Talent'. Voor al onze leerlingen vind ik het belangrijk dat zij kunnen kennismaken met inspirerende toptalenten, want dat daagt uit om je talent te ontwikkelen. Gerard Spong is zeker een inspirator, en ik ben er dan ook trots op dat we hem volgende week voor de klas hebben staan.

Noot van de redactie (