Politie Hollands Midden

Datum: 25 mei 2007

UITNODIGING

Politie Hollands Midden 25 vrijwillige politieagenten rijker

Op dinsdag 29 mei worden 25 vrijwilligers beëdigd door korpschef Jan Stikvoort van Hollands Midden. Zij zijn onlangs gestart met de professionele opleiding van 3 jaar. Wij nodigen u van harte uit bij de beëdiging aanwezig te zijn.

Uitnodiging De ontvangst is om 19.30 uur. Het officiële gedeelte start om 20.00 uur. De beëdiging vindt plaats in de Amsterdamzaal van Holiday Inn te Leiden.

Belangrijke ondersteuning van de 'gewone' politie Bij de politie Hollands Midden zijn al 125 vrijwilligers werkzaam. En met succes. Ze zijn een belangrijke ondersteuning bij het dagelijkse werk van de politie. Ook bij veel evenementen zet het korps vrijwillige politie in. Denk bijvoorbeeld aan de Jaarmarkt in Alphen of bij het 3 oktoberfeest in Leiden. Reden voor Hollands Midden om vrijwilligers te blijven opleiden.

De opleiding Het betreft een avondopleiding van ongeveer 3 jaar. Hierbij wisselen werken in de praktijk en studeren elkaar af. Na de opleiding is het niveau van politiesurveillant bereikt. De vrijwilige politieman of -vrouw voert de volwaardige politiefunctie uit. Hij of zij beschikt dan ook over precies dezelfde bevoegdheden als een regulier politieman.

Eind 2007 start een nieuwe klas. Geïnteresseerden kunnen een mail sturen naar info@hollands-midden.politie.nl. Meer informatie is te vinden op www.politie.nl/hollands-midden. Onder de special: 'werving politievrijwilliger' vindt u verhalen van politievrijwilligers.

--- noot voor de redactie/