RVD: werkbezoek minister-president in teken van integratie, wijkaanpak en veiligheid

RIJKSVOORLICHTINGSDIENST

Persbericht

25 mei 2007

WERKBEZOEK MINISTER-PRESIDENT IN TEKEN VAN INTEGRATIE, WIJKAANPAK EN VEILIGHEID

Op dinsdag 29 en woensdag 30 mei a.s. brengt de minister-president een werkbezoek aan Heerlen en Helmond. Het bezoek staat in het teken van integratie, wijkaanpak en veiligheid.

Op het stadhuis van Heerlen krijgt de minister-president uitleg over het project Operatie Hartslag, dat het beheersbaar maken van de overlastsituatie in de binnenstad tot doel heeft. Ook bezoekt de minister-president politiebureau Heerlen Noord waarna hij, samen met burgemeester Gresen en enkele medewerkers van politie, de wijk ingaat.

In Helmond wordt een bezoek gebracht aan het Jan van Brabant College, een openbare scholengemeenschap voor voortgezet onderwijs (VMBO-T, HAVO en VWO) waar verschillende levensovertuigingen en culturen samenkomen. Hier heeft de minister-president een gesprek met leerlingen. Aansluitend volgt een bezoek aan het Buitenlands Vrouwencentrum Merhaba waar ondermeer een rondleiding en een taalles op het programma staan. Bij Wijkhuis Brede School 'De Fonkel' heeft de minister-president onder andere een ontmoeting met jongeren en hun coaches die deelnemen aan een project van de Stichting Welzijn Helmond.

RVD, 25.05.07, 18.00 uur

Noot voor redacties (