Deutsche Telekom investeert in JAJAH - Signaal van .......... 29.05.2007 / 09:03 / Rubriek: Informatief / Organisatie: Jajah inc.

Jajah inc.

Deutsche Telekom investeert in JAJAH - Signaal van verandering in het telecommunicatielandschap

MOUNTAIN VIEW, Californië, May 29 /PRNewswire/ --
JAJAH maakte vandaag bekend dat T-Online Venture Fund - de investeringstak van Deutsche Telekom - in JAJAHs $20 miljoen Serie C investering zal participeren. Deze investering betekent een verandering in het wereldwijde communicatielandschap, omdat het de eerste keer in de geschiedenis is dat een vooraanstaand telecommunicatiebedrijf zich aansluit bij een VoIP (transport van spraak via internet) onderneming.

"Dit is een groots moment in de geschiedenis van de telefonie", aldus Roman Scharf, medeoprichter van JAJAH. "De implicaties zijn voor zowel de ondernemingen als voor de consument gigantisch. JAJAH biedt de wereldomvattende markt innovatieve oplossingen aan tegen lage kosten. Hier zullen de consumenten hun voordeel mee doen."

Het nieuws van vandaag komt na een aankondiging eerder deze maand van Intel Capital, de investeringsbank van Intel Corporation. Net als Deutsche Telekom heeft Intel strategische investeringen in JAJAH gedaan, waarmee Intel het bedrijf de middelen, de reikwijdte en de IP protectie verschaft, die het nodig heeft om wereldwijd telefoon per internet te kunnen blijven aanbieden.

Daniel Mattes, medeoprichter van JAJAH: "Het is ons droombeeld om de volgende generatie van communicatiebedrijven te ontwikkelen." Dat we zowel Intel als Deutsche Telekom als investeringspartners hebben, zal ons helpen deze droom te verwerkelijken."

Deutsche Telekom, ook bekend van zijn mobiele telefonie tak, T-Mobile, staat bekend om zijn technologische innovatie en service. De onderneming is al bezig om JAJAH in zijn eigen internet netwerk in te passen en verwacht in de toekomst consumenten en ondernemingen oplossingen, gebaseerd op de JAJAH technologie, te kunnen aanbieden.

"Het communicatielandschap evolueert snel", zei Andreas Kindt, voorzitter van het investeringscomité van het T-Online Venture Fonds en lid van T-Coms managementbestuur voor IT. "Door te investeren in bedrijven als JAJAH, kunnen we internetgebruikers de innovatieve oplossingen blijven aanbieden, waar ze naar op zoek zijn."

"JAJAH zet niet alleen stappen voorwaarts door te innoveren, maar ook door samen te werken met vooraanstaande leiders in de industrie, hetgeen de reikwijdte van JAJAH's markt enorm kan verbreden", aldus Will Stofega, analist van IDC. "Het is een slimme zet en JAJAH is doet het erg goed."

Over JAJAH

JAJAH (www.jajah.com) richt er zich op om internetgebruikers beduidend verbeterde telefonie te brengen voor een fractie van de traditionele kosten. JAJAH stelt consumenten in staat op gratis of voor een lage prijs lokaal of interlokaal via hun computer of hun mobile telefoon te bellen. Door het beste van internet te combineren met het beste van de al bestaande telefonie infrastructuur, verwijdert JAJAH de obstakels om te communiceren en maakt het de mensen, waar ook ter wereld, gemakkelijker om contacten te onderhouden. JAJAH maakt onlangs bekend dat het meer dan 2 miljoen gebruikers in 55 landen heeft. JAJAH werd in 2005 opgericht en heeft kantoren in Mountain View, Californië en in Luxemburg.

Over T-Online Venture Fonds

Het in 2001 opgerichte T-Online Venture Fonds heeft een investeringsvolume van 100 miljoen euro en wordt beheerd door T-Venture, de Venture Capital onderneming van Deutsche Telekom. Het is haar bedoeling om het strategische marktsegment van breedband en vaste netwerken van Deutsche Telekom bij de realisatie van haar doelstellingen te ondersteunen. Voor meer informatie over T-Venture en het T-Online Venture Fonds kunt u terecht op www.t-venture.de.

JAJAH Inc.
Contact:
Stephan Skrobar, Markus Rumler
press@jajah.com
Telefoon: +43-1-2345253

Contact:

JAJAH Inc., Contact: Stephan Skrobar, Markus Rumler, press@jajah.com, telefoon:
+43-1-2345253