29.05.2007 / 09:32 / Rubriek: Informatief / Organisatie: Dairyplaza

Dairyplaza

DairyPlaza.eu speelt in op stijgende vraag naar melkpoeder en boter

LOCHEM, Nederland, May 29 /PRNewswire/ --
Zowel op de markt voor melkpoeder als op die voor boter is de huidige vraag veel groter dan het aanbod. De gunstige prijsontwikkeling beweegt steeds meer bulkleveranciers in de Europese zuivelhandel voor optimaal rendement naar het onlangs gestarte webportal van www.dairyplaza.eu.

Dé oplossing

Als eerste interactieve en onafhankelijke, elektronische handelsplaats voor zuivelproductie in Europa faciliteert DairyPlaza transparant en efficiënt in directe aan- en verkoop. Door deze vereenvoudiging van de internationale handel - met uitschakeling van de tussenhandel en tevens verruiming van de marges - ontdekt een sterk groeiend aantal gebruikers DairyPlaza als dé oplossing om af te rekenen met de zuiveltekorten op de Europese markt. Om aan de actuele ontwikkeling tegemoet te kunnen komen, heeft de organisatie van DairyPlaza met ingang van 1 mei het management aangepast en de hoofdzetel verplaatst naar Lochem. Gezien de omvang van de activiteiten is DairyPlaza bovendien op zoek naar een trader.

Dé elektronische marktplaats voor zuivel

DairyPlaza is het initiatief van een groep specialisten in de zuivel en in de IT. Het onafhankelijke internetplatform brengt producent en eindverbruiker direct met elkaar in contact. Efficiënt, veilig, betrouwbaar, transparant én met uitschakeling van de tussenhandel. Hierdoor bespaart DairyPlaza zowel kopers als verkopers veel tijd en geld. Eind 2006 ging DairyPlaza van start als elektronische bemiddelaar tussen vraag en aanbod op de Europese markt voor melkpoeder, kaas, boter en boterolie. Zowel kopers als verkopers kunnen zich aanmelden als lid om via een persoonlijke inlogcode toegang te krijgen tot een af..geschermd handelsgedeelte van de beveiligde site. Hier komt alle beschikbare zuivel van Europa direct in beeld, met alle specificaties, klaar om zonder tussenhandel van producent naar eindgebruiker te gaan. Snel, simpel en veilig. Bovendien verschaft de webportal actuele gegevens over de zuivelmarkt, benchmarking en valuta. Daarnaast kunnen afnemers via DairyPlaza binnen 24 uur concurrerende offertes ontvangen van transporteurs op elke gevraagde route binnen Europa.

Contact:


Noot voor de redactie,