Ministerie van Defensie

29-05-2007 09:44

LANDMACHT RACETEAM SLAAT SLAG IN ZANDVOORT

Pitstop voor het winnende KL-raceteam
klik voor vergroting
Met een pole-positie, twee zeges en tweemaal de snelste ronde heeft de damesequipe van de Koninklijke Landmacht afgelopen weekend de maximaal haalbare score behaald. Sheila Verschuur en Sandra van der Sloot lieten op het circuit van Zandvoort geen spaan heel van de concurrentie. De eeuwige concurrenten Ronald Morien en Ferry Duivenvoorde finishten als tweede.

Er was de afgelopen weken hard gewerkt aan de, in dessert camouflagekleuren gespoten, Seat Cupra Diesel van Sheila Verschuur en Sandra van der Sloot. Omdat er steeds onverklaarbare technische storingen optraden werd besloten dan maar alles wat met de elektriciteit te maken had te vervangen. Het bleek de sleutel tot succes want de Seat liep als nooit tevoren en kwam als eerste over de streep bij de 2-uurs race.

Dit leverde tevens de beste startpositie op voor de 40 minuten race op pinkstermaandag. De gehele race lag de Landmacht-auto ruimschoots op kop, zonder ook maar één moment bedreigd te worden.

Eerste plaats voor Van der Sloot (l.) en Verschuur klik voor vergroting
De beide andere Koninklijke Landmacht equipes waren wat minder succesvol. Ronald Sarink en Jeroen den Boer hadden met hun auto last van een motor die bij tijd en wijle in de noodloop sprong, waarop die eerst opnieuw moest worden gestart om de computer te resetten. Ze wisten de auto op de zevende startplek te kwalificeren maar vanaf dat moment werd de wagen steeds minder.

Pauline Zwart deelde de derde Koninklijke Landmacht-Seat met Daan Stots. Zij behaalden in de 2-uurs en sprintrace een vijfde en zesde plaats.