Persberichten Heuvelrug, 09.55 uur

Utrecht, 29-05-2007

Inbraak in sporthal

DRIEBERGEN-RIJSENBURG - Op maandagmiddag 28 mei is er in een sporthal op de Weidestraat door een groep jongeren ingebroken en werden er in de gymzaal diverse vernielingen verricht. De politie hield in de omgeving twee verdachten aan.

De politie kreeg omstreeks 16.50 uur de melding dat er personen via een dakraam de kleedruimte van een sporthal binnengingen. Ter plekke hoorden agenten de personen in de sporthal en zagen dat er vernielingen werden aangericht. Vervolgens vluchtten de personen vanaf de sporthal weg in de richting van de Doctor Hermansstraat. Eén verdachte, een 19-jarige man uit Leersum, kon door agenten worden aangehouden. Nabij de Secretarislaan kon nog een andere verdachte, een 18-jarige man uit Driebergen-Rijsenburg worden aangehouden. De mannen werden overgebracht naar het politiebureau in Zeist voor verhoor.

Rijden onder invloed

AMERONGEN - Op de Koningin Wilhelminaweg heeft de politie dinsdagochtend om 00.45 uur een 44-jarige bestuurder uit Leersum aangehouden die teveel had gedronken.

Agenten constateerden dat de adem van de man riekte naar het inwendige gebruik van een alcoholhoudende drank. De ademtest met een daartoe aangewezen apparaat gaf na beëindiging van de test een indicatie van F (meer dan 650 ug/l). Hierop werd de man aangehouden en meegenomen naar het bureau voor verhoor. Op het bureau was de uitslag van de ademademanalyse 665 ug/l. De man kreeg proces-verbaal, zijn rijbewijs werd ingevorderd en tevens kreeg de man een rijverbod van 7 uur.