Persberichten Rijn & Venen, 10.10 uur

Utrecht, 29-05-2007

Alcoholcontrole

WOERDEN Op maandagavond 28 mei werd laat op de avond op de Europabaan een alcoholcontrole gehouden. Eén automobilist ging ervandoor.

Rond 23.50 uur kreeg een automobilist een stopteken. Hij stopte niet, maar reed door. Direct gingen twee politiemensen achter hem aan. Zij zagen dat hij op de Europabaan door rood licht reed. Vervolgens raakten de agenten kort het zicht op de auto kwijt, maar zij zagen de auto weer op de Guldendreef. De verlichting brandde en de radio stond nog aan, maar de bestuurder was verdwenen. In de auto lag een halfvol flesje bier.

Op de Schillingdreef troffen de agenten de verdachte, een 38-jarige man uit Nieuwegein, liggend tussen enkele autos aan. Vlak naast hem werden zijn autosleutels aangetroffen. De man moest een blaastest afleggen, maar dat lukte hem tot driemaal toe niet. Omdat hij naar alcohol rook en bloeddoorlopen ogen had, werd hij aangehouden en naar het politiebureau overgebracht.

In het politiebureau gaf hij aanvankelijk een valse naam op. Hij weigerde aan de ademanalyse mee te werken, ook nadat dit van hem was gevorderd. Tevens bleek dat zijn auto niet was verzekerd, de apk was verlopen en hij een ontzegging voor de rijbevoegdheid had tot september 2007. Tegen de verdachte is proces-verbaal opgemaakt.

Vechtpartij

MIJDRECHT Op maandagavond 28 mei gingen twee groepjes met elkaar op de vuist.

Rond 21.50 uur reed een groepje jongelui met een limousine over een parkeerterrein aan de Oosterlandweg. Op een gegeven moment opende één van de inzittenden een portier, dat tegen de kentekenplaat en de voorbumper van een andere auto aankwam, waardoor lichte schade ontstond. Vervolgens reed de limousine weg en de andere auto reed daar achteraan.

Kort daarna kwam het tot een conflict tussen de inzittenden van beide autos, waarbij over en weer klappen vielen. De beveiliging seinde de politie in, waarbij door de politie drie politiehonden, enkele ruiters en meerdere agenten inzette. Het bleek dat de meeste betrokkenen redelijk in de olie waren. Nadat de partijen waren gescheiden, keerde de rust weer. Er werden geen aanhoudingen verricht. De bestuurders van de beide autos kwamen overeen de schade onderling te regelen.

Mishandeling

MIJDRECHT Op maandagavond 28 mei werden twee mannen aangehouden op verdenking van mishandeling.

Rond 20.00 uur gedroeg een 21-jarige Mijdrechter zich vervelend in een feesttent aan het Molenland. Hij werd aangesproken door een beveiliger en werd verzocht de tent te verlaten. Hij weigerde dat echter, verzette zich, waarna de verdachte door twee beveiligers tegen de grond werd gewerkt om hem onder controle te krijgen. Daarbij bedreigde de verdachte hen verbaal met de dood. Een 31-jarige Mijdrechter bemoeide zich met de zaak en probeerde de andere verdachte te ontzetten. Vervolgens kwam de politie ter plaatse en beide verdachten werden aangehouden. Zij zijn naar het politiebureau overgebracht en voor verhoor ingesloten.

Diefstal lammetjes

HARMELEN Tussen zondagmiddag 27 en maandagochtend 28 mei werden meerdere lammetjes gestolen.

Op zondagmiddag voerde een 76-jarige boer uit Harmelen zijn schapen en lammeren in een weiland aan de Parallelweg-noord. Hij ging rond 15.00 uur weg en toen stonden de vijfentwintig dieren nog in het weiland.

De volgende ochtend om 09.30 uur kwam de boer terug bij het weiland. Hij zag dat het toegangshek was geforceerd en dat er tien lammetjes waren gestolen. Hij deed aangifte van de diefstal. De boer verklaarde dat zijn hond op zondagavond rond 22.00 uur was aangeslagen, mogelijk dat dit met de diefstal te maken had.

Aan getuigen die tussen zondagmiddag en maandagochtend iets verdachts op of in de omgeving van de Parallelweg-noord hebben gezien, wordt verzocht contact op te nemen met de politie van district Rijn & Venen op telefoonnummer 0900-8844.

Ook diefstal in Lopikerkapel

In hetzelfde weekend, tussen zaterdagavond 26 mei 18.00 uur en maandagochtend 28 mei 09.30 uur, werden uit een weiland aan de Lekdijk Oost in Lopikerkapel in totaal 29 schapen en lammetjes gestolen. De politie sluit niet uit dat beide zaken met elkaar verband houden.

Brand

MIJDRECHT In de vroege ochtend van maandag 28 mei ging een schilderskeet in vlammen op.

Rond 05.45 uur kwam bij de politie en brandweer de melding binnen van een brand op de Lepelaar. Ter plaatse bleek een keet van een schildersbedrijf in de brand te staan. De brandweer had het vuur snel onder controle.

Daar brandstichting niet wordt uitgesloten, wordt aan getuigen die voor, tijdens of na de brand iets verdachten hebben gezien op of in de omgeving van de Lepelaar contact op te nemen met de politie van district Rijn & Venen op telefoonnummer 0900-8844.