Politie Gelderland-Midden

West-Veluwe Vallei

---

Mannen aangehouden na verdachte situatie

Publicatiedatum: 29-5-2007 10:19:58

HOEVELAKEN - Twee mannen van 25 en 30 jaar uit Amsterdam zijn in de nacht van maandag op dinsdag door de politie aangehouden na een verdachte situatie op industrieterrein de Harselaar te Barneveld. Na controle bleek het stel inbrekersgereedschap bij zich te hebben, wat volgens de plaatselijke verordening verboden is. Omstreeks half twee merkte een beveiligingsmedewerker de mannen op bij een pand op het industrieterrein. Toen hij de mannen wilde benaderen, stapten zij in een auto en gingen er vandoor. De beveiligingsmedewerker reed achter de Amsterdammers aan en belde ondertussen de politie. Agenten hebben het voertuig van de mannen op de A1 bij Hoevelaken aan de kant van de weg kunnen zetten om een controle uit te voeren. Hierbij vonden zij verschillende inbrekerswerktuigen waarop de mannen zijn aangehouden. Ze zijn meegenomen naar het bureau waar ze nog vast zitten. De politie onderzoekt de zaak.
(07-083357)

voor nadere informatie:
centraal persloket communicatie
politie Gelderland-Midden
026 376 3053

---

Man aangehouden en rijbewijs kwijt na ongeval

Publicatiedatum: 29-5-2007 10:19:42

STROE - Een twintigjarige man uit Harskamp is maandagavond door de politie aangehouden na een eenzijdig ongeval in Stroe. Ook is zijn rijbewijs ingevorderd. De man reed omstreeks half elf over de Wolweg, komende uit de richting van Stroe. Op een gegeven moment had hij zijn voertuig niet meer onder controle en botste tegen een boom. Volgens eigen zeggen was de Harskamper aan het racen geweest. Ambulance personeel heeft de twintigjarige is ter plaatse onderzocht, maar hij heeft geen letsel aan het ongeval opgelopen. Hij is meegenomen naar het politiebureau waar hij nog vast zit. Door de verkeersongevallendienst is een onderzoek ingesteld. Volgens de politie had de man niet gedronken.
(07-083341)

voor nadere informatie:
centraal persloket communicatie
politie Gelderland-Midden
026 376 3053

---

Man aangehouden op verdenking huiselijk geweld

Publicatiedatum: 29-5-2007 10:19:24

VOORTHUIZEN - Een 29-jarige man uit Voorthuizen is maandagmiddag in zijn woonplaats door de politie aangehouden op verdenking van huiselijk geweld. De man zou omstreeks kwart over vijf op een camping in Voorthuizen zijn vriendin hebben geslagen en getrapt. De vrouw had daarbij enkele verwondingen opgelopen. De hulp van de politie werd door omstanders ingeroepen. De Voorthuizenaar is vervolgens door de politie aangehouden en meegenomen naar het politiebureau. De aanleiding tot het conflict is nog onduidelijk. De man zit nog vast voor nader onderzoek.
(07-083266)

voor nadere informatie:
centraal persloket communicatie
politie Gelderland-Midden
026 376 3053