Gemeente Hilversum

Een duurzame pluim voor de gemeente Hilversum

25 mei 2007
De gemeente Hilversum heeft tijdens de Kennisdag Duurzaam Inkopen donderdag 24 mei 2007 de People, Planet Profit prijs gewonnen. Dit is een prijs voor rijksoverheden, provincies, gemeenten en waterschappen die het goede voorbeeld geven op het gebied van duurzaam inkopen.

Duurzaam Inkopen betekent dat er rekening gehouden wordt met het milieu en met de generaties die na ons komen.
Hilversum heeft de prijs gekregen omdat "ze al jaren kleine en ook steeds meer grote projecten uitvoert waarbij duurzaamheid een belangrijke rol speelt. Duurzaamheid is stevig verankerd in het inkoopbeleid. De gemeente betrekt bovendien zoveel mogelijk andere overheden en organisaties bij haar duurzaamheidsinitiatieven", aldus het juryrapport.

Hilversum koopt nu bijvoorbeeld 'groene stroom' in, samen met de regiogemeenten. Ook worden vijvers met duurzaam FSC-hardhout beschoeid en worden de verkeerslichten sinds 2006 uitgerust met energiezuinige LED2-lampen. Het streven is om in 2010 voor 50 % duurzaam in te kopen.

De prijs is een houten pluim en een beker. Dit is een bijzondere vetbol die in de winter gerecycled kan worden als vogelvoer.

Dinsdag 29 mei 2007 wordt de prijs in de hal van het raadhuis tentoongesteld.