Albeda College wint prijs competentiegericht examineren

29.05.2007 / 10:34 / Rubriek: Informatief / Organisatie: Kwaliteitscentrum examinering

Kwaliteitscentrum examinering

KCE beloont Albeda College voor kwaliteit competentiegericht examineren

Het project .Proeve van bekwaamheid in het productiehuis. van het Albeda College en Jeugdtheater Hofplein uit Rotterdam heeft de Cees Datemaprijs 2007 gewonnen. Met deze onderscheiding beloont KCE projecten die de kwaliteit van competentiegerichte examinering in het middelbaar beroepsonderwijs verbeteren. De prijs werd donderdag 24 mei tijdens de KCE-conferentie .Koers op Kwaliteit. in het Scheepvaart en Transport College uitgereikt.

Het Albeda College en Jeugdtheater Hofplein startten de MBO Theaterschool in 2002. Doel van de school is mbo-deelnemers een bestaan in de theaterwereld te bieden. Er is een levensechte beroepspraktijk gecreëerd door het combineren van opleidingen, het werken in een authentieke theateromgeving en de samenwerking met toppers uit de theaterwereld. Vanaf dag één van hun opleiding zijn de leerlingen van de MBO Theaterschool onderdeel van de theaterwereld.

Uit het juryrapport
Het project .Proeven van bekwaamheid in het productiehuis. is een initiatief waarbij de grenzen tussen school en bedrijfsleven wegvallen. Het project laat zien dat er veel mogelijk is door samenwerking tussen beroepenveld en onderwijsinstelling. In het laatste jaar van de opleiding worden professionals uit de theaterwereld aangetrokken om de verschillende theaterproducties te beoordelen. Deelnemers zijn bezig met .het echte werk. en ontwikkelen zich tegelijkertijd tot volwassen beroepsbeoefenaars.

Naast het Albeda College waren Het samenwerkingsverband De groene standaard en Leerbedrijvencentrum Het Vakwerk genomineerd.

Missie KCE
KCE verschaft zekerheid over de waarde van mbo-diploma.s door de kwaliteit van examinering in het mbo te certificeren. Aan de hand van door de minister van Onderwijs, Cultuur en Wetenschap vastgestelde standaarden wordt de examenkwaliteit op mbo-instellingen onderzocht. Dit leidt tot een onafhankelijke verklaring omtrent de kwaliteit van het examen.

Einde persbericht