Persberichten stad Utrecht, 10.15 uur

Utrecht, 29-05-2007

Hennepkwekerij ontmanteld

UTRECHT De politie heeft maandagavond in een woning aan de Nijeveldsingel een hennepkwekerij aangetroffen en ontmanteld. Twee personen werden aangehouden.

Bij de politie kwam omstreeks 23.55 uur een melding van een verdachte situatie binnen. Getuigen hadden twee personen met spullen zien slepen en dachten dat er sprake was van een inbraak. Ter plaatse troffen agenten twee verdachten aan. Het betrof een 48-jarige man uit Utrecht en zijn 25-jarige zoon eveneens uit Utrecht. Beiden hadden natte schoenen en kleding aan.

Onderzoek in de woning wees uit dat er een in werking zijnde hennepkwekerij in één van de vertrekken stond. Tijdens de fouillering werd een groot geld bedrag en verdovende middelen aangetroffen. Beiden mannen werden aangehouden en voor verhoor meegenomen naar het bureau.

Winkeldieven aangehouden

UTRECHT Maandagmiddag heeft de politie twee minderjarige jongens aangehouden voor het plegen van een diefstal.

Ropnd 16.30 uur zag de beveiliging dat twee jongens zich verdacht gedroegen. Uiteindelijk werd gezien dat het tweetal - 15 en 16 jaar oud en beiden uit Utrecht kleding meenamen zonder deze eerst af te rekenen. Buiten de winkel werden de jongens aangehouden en aan de inmiddels gewaarschuwde politie overgedragen.

Aanrijding

UTRECHT Op de Omloop vond maandagavond een ongeval plaats waarbij een vrouw gewond raakte.

De politie kreeg omstreeks 19.10 uur een melding dat een aanrijding had plaats gevonden ter hoogte van de Omloop. Ter plaatse troffen agenten een vrouw op de grond aan. De 33-jarige vrouw uit Utrecht verklaarde aangereden te zijn. Diverse getuigen verklaarde dat de vrouw gedronken had en uiteindelijk zelf gevallen was. Gezien de verwondingen van de vrouw werd een ambulance gebeld. Zij werd voor behandeling meegenomen naar het Ouderijnziekenhuis in Utrecht. De politie moest het toegestroomde publiek op afstand houden om de vrouw te kunnen helpen.

Straatroof

UTRECHT In het Park Oog in Al vond maandagavond een beroving plaats van een man. De man moest onder bedreiging van een mes zijn tas afgeven.

Een 36-jarige man uit Utrecht liep omstreeks 19.55 uur in de omgeving van het Park Oog en Al. Uit tegenovergestelde richting kwamen twee jongens lopen. Op het moment dat de jongens voorbij liepen grepen zij de tas van de man en wilde weglopen. De man hield zijn tas goed vast. Eén van de verdachten trok een mes en bedreigde de man hiermee.

Omdat de man zich niet gewonnen gaf en zijn tas vasthield, gaven de verdachten het op en renden weg. De politie is op zoek naar getuigen van deze beroving. Heeft u informatie, belt u dan met de politie van het bureau Marco Polo, tel. : 0900 88 44.