Politie Groningen

Dinsdag 29 mei 2007

Provincie Groningen, 29-05-2007

Wehe den Hoorn: gewond bij eenzijdig ongeval

Een 20-jarige automobilist uit Wehe den Hoorn is maandagmorgen gewond geraakt bij een eenzijdig ongeval in zijn woonplaats. De man reed over de Mernaweg toen hij de macht over het stuur verloor. De auto kwam in de berm terecht en kwam tegen een paal tot stilstand. De man is met een hoofdwond naar een ziekenhuis gebracht. De politie maakt een registratie van het ongeluk.

Leek: bromfietser onder invloed

De politie heeft maandagavond een 31-jarige bromfietser uit Marum bekeurd. De man en zijn 28-jarige passagier uit Tolbert reden zonder helm op de Euroweg in Leek. Uit een blaastest bleek dat de bestuurder ook had gedronken. Hij had ruim 1,15 promille alcohol in zijn bloed. De politie maakt proces-verbaal op.

Ter Apel: koperdieven aangehouden

De politie heeft maandagavond twee koperdieven aangehouden. Een 31-jarige man uit Ter Apel en een andere man (identiteit onbekend), waren die avond druk bezig leidingen van een waterzuiveringsinstallatie aan de Ruiten A Kanaal West in Ter Apel te demonteren. Een getuige zag de mannen en waarschuwde de politie. Agenten konden de twee op heterdaad aanhouden. De 31-jarige verdachte probeerde nog geboeid te ontsnappen, maar deze poging mislukte. Beide mannen zijn ingesloten.

Leek: militair gooit blikje tegen vrouw

De politie heeft maandagavond een 21-jarige militair uit de gemeente Leek aangehouden. De man gooide op de Dam in Leek een geopend blikje drinken naar een vrouw uit Oldekerk (leeftijd niet bekend). Het blikje raakte de vrouw in het gezicht en ze moest met een hoofdwond naar een dokterspost worden gebracht. De Koninklijke Marechaussee neemt het onderzoek naar de militair van de politie over.

Groningen: muziekevenement goed verlopen

Het muziekevenement Armada @ Groningen is maandagavond naar tevredenheid verlopen. Het evenement op de Grote Markt heeft naar schatting 10.000 bezoekers getrokken. In eerste instantie stonden hekken om het plein heen, om het publiek te scheiden van het passerende verkeer. Vanwege de grote drukte binnen de hekken heeft de politie aan het begin van de avond besloten de binnenstad te sluiten voor verkeer en de hekken weg te halen. Dit is verder probleemloos verlopen. Er zijn enkele bekeuringen uitgeschreven aan wildplassers. Mede dankzij de inzet van de politiepaarden en -honden deden zich verder nagenoeg geen incidenten voor.

Groningen: rijbewijs alcomobilist ingevorderd

De politie heeft maandagnacht op de Europaweg in Groningen een 44-jarige automobilist uit de gemeente Leek aangehouden. De man bleek bij controle onder invloed van 1,7 promille alcohol. Hierop is zijn rijbewijs ingevorderd. De politie maakt proces-verbaal op.

Groningen: jongens aangehouden voor vernieling

De politie heeft maandagmiddag twee 16-jarige jongens uit Groningen en Sappemeer aangehouden. Het tweetal had in de Lodewijkstraat in Groningen een spiegel van een geparkeerde auto vernield. Toen zij hierop werden aangesproken door de eigenaresse van de auto, ontstond onenigheid. De jongens uitten beledigingen en bedreigingen in de richting van de 54-jarige vrouw. Ook de gearriveerde politie kreeg diverse ongepaste bewoordingen naar het hoofd geslingerd. Hierop is het tweetal aangehouden en ingesloten voor nader onderzoek.