Hillegom Inbraak benzinestation

De politie doet onderzoek naar de inbraak in een benzinestation aan de Bartenweg. Bij de inbraak is een nog onbekende hoeveelheid sigaretten en geld gestolen. De inbraak gebeurde tussen maandag 28 mei 20.15 uur en dinsdag 29 mei 05.50 uur. Van de dader(s) ontbreekt nog ieder spoor.

Oegstgeest Ongeval Rijksweg A44

Door onbekende oorzaak wist een 59 jarige automobilist uit Leiden maandagavond 28 mei rond 23.40 uur zijn auto op de Rijksweg A44 niet onder controle te houden en botste tegen de vangrail. Dit gebeurde op de rijbaan in de richting van Den Haag. Met onbekende verwondingen is de man overgebracht naar het LUMC. De politie verdenkt de man dat hij met te veel alcohol heeft gereden. Om dit te onderzoeken is van de man een bloedproef afgenomen. Tevens vorderde de politie het rijbewijs van hem in.

Leiden Aanhoudingen na mishandelingen

De politie heeft zaterdag 26 mei drie mannen van 23 (2) en 24 jaar uit respectievelijk Leiden, Vlissingen en Delft aangehouden op verdenking van mishandeling van een 21 jarige Leidenaar. Kennelijk was het gedrag van het slachtoffer in een eetgelegenheid aanleiding voor de mishandeling. Op de Breestraat ontstond vervolgens de ruzie waarbij er over en weer geslagen werd.

Een 16 jarige Leiderdorpse is in de nacht van vrijdag 25 op zaterdag 26 mei gewond geraakt nadat een 18 jarige plaatsgenoot een glas naar haar had gegooid. Het voorval gebeurde in een uitgaansgelegenheid aan de Lammermarkt. Het meisje had de jongen weggeduwd toen hij herhaaldelijk over haar hoofd streek. De jongen gooide hierop zijn cola over het meisje, waarna ook zij haar glas over hem heen leeggoot. De Leiderdorper gooide hierop zijn glas tegen het meisje. De verdachte werd ter plaatse aangehouden.

Zondagnacht 27 mei werd een 24 jarige Leidenaar aangehouden op verdenking van mishandeling van zijn 23 jarige ex-vriendin. De twee kwamen elkaar tegen in een uitgaansgelegenheid waarbij de ex-vriendin toestemde in een gesprek. De verdachte werd tijdens het gesprek boos en mishandelde vervolgens zijn vriendin. Hij werd door de portiers de zaak uitgezet. De vrouw werd voor behandeling aan verwondingen overgebracht naar het ziekenhuis. De verdachte werd later in de ochtend aangehouden.

Een 24 jarige Leidenaar is zondag 27 mei even voor 04.00 uur op de Korte Mare mishandeld door enkele jongeren. De Leidenaar was de groep voorbijgefietst en zag dat één van hen aan het wildplassen was. Kennelijk omdat hij keek werd hij aangesproken door een persoon uit de groep waarna hij terugfietste. De Leidenaar zag plotseling de groep van ongeveer zeven personen op zich afrennen en probeerde weg te komen met zijn fiets. Op dat moment voelde hij een klap op zijn hoofd en werd hij meerdere keren geslagen en geschopt. De Leidenaar raakte even bewusteloos en werd opgevangen door anderen die de mishandeling zagen. De groep is hierna weggegaan. Enkelen van hen stapten in een auto.

Leiden Verkeersongeval

Zondag 27 mei even voor 05.30 uur vond op de kruising Vondellaan/Plesmanlaan een aanrijding plaats tussen twee personenauto's waarbij één van de auto's tegen een paal reed. Twee inzittenden van deze auto, een 20 jarige bestuurster en een 17 jarige jongen uit Leiden, raakten bekneld. Zij werden door de brandweer uit de auto gehaald en werden met onbekend letsel overgebracht naar het LUMC. De andere bestuurder, een 25 jarige taxichauffeur, bleef ongedeerd.

Leiden Eenzijdig ongeval bromfietser

Een 59 jarige bromfietser uit Leiden is zaterdag 26 mei even voor 19.30 uur gewond geraakt toen hij de controle over zijn voertuig verloor. De man reed over het Valkenpad en begon te slingeren met zijn bromfiets. Vermoedelijk reed hij daarna tegen de stoep waarna hij ten val kwam. De Leidenaar werd ter plaatse gestabiliseerd en overgebracht naar het LUMC.

Leiden Bestuurder loopt na aanrijding weg

De politie is op zoek naar de bestuurder van een BMW die dinsdag 29 mei rond 03.50 uur is weggelopen nadat hij met vermoedelijk hoge snelheid op de kruising Kanaalweg met de Hoge Rijndijk tegen een ANWB-richtingspaal aanreed. De bestuurder werd niet meer aangetroffen, wel zijn drie inzittenden die gewond waren en waarvan één door de brandweer bevrijd moest worden. Het gaat hier om drie mannen van 20, 28 en 37 jaar waarvan de politie nog niet weet waar ze vandaan komen. De slachtoffers zijn met onbekende verwondingen overgebracht naar het Rijnland Ziekenhuis en het LUMC.

Roelofarendsveen Verdachten aangehouden voor diefstal vanuit jachthaven

De politie heeft maandag 28 mei rond 02.50 uur op de jachthaven de Noorderhem een 34 jarige man uit Delft en een 38 jarige man uit Den Haag aangehouden. Beiden worden er van verdacht dat zij daar een buitenboordmotor hadden gestolen van een aangemeerd schip en vanuit de woning van de beheerder van de jachthaven twee modelboten hadden gestolen. Mogelijk dat zij nog meer op hun kerfstok hebben. Dit wordt onderzocht. De verdachten zitten dan ook nog vast.

De politie kon tot de succesvolle aanhouding komen na een melding dat er door de twee vermoedelijk werd ingebroken. De politie trof op het parkeerterrein een auto aan met in de kofferbak een buitenboordmotor. Een korte zoekactie op de jachthaven leverde de twee verdachten op.

Nieuwkoop Aanhoudingen na mishandeling

De politie heeft in de vroege ochtend van zondag 27 mei drie Nieuwkopers van 15 en 19 (2) aangehouden op verdenking van mishandeling. Even voor 04.00 uur vond volgens een melder op de Dorpsstraat een vechtpartij plaats tussen ongeveer twintig personen. De politie heeft de verdachten op verschillende locaties aangehouden. De verdachten, twee aangevers en getuigen werden gehoord over de vechtpartij. Een van de 19 jarige verdachten werd later op de dag heengezonden. Hij bleek geen aandeel te hebben in de vechtpartij. Een vierde verdachte, een 21 jarige man uit Nieuwveen, meldde zich maandag 28 mei aan het bureau waar hij werd aangehouden. Een groepje van ongeveer zeven jongeren zou zich in een horecagelegenheid provocerend hebben gedragen. Vijf van hen zou korte tijd later de vechtpartij begonnen zijn.

Waddinxveen Vrouw valt van balkon

Een 83 jarige vrouw uit Waddinxveen is maandag 28 mei rond 07.50 uur van haar balkon op de 2e verdieping van haar flat aan de Prins Bernhardlaan gevallen. De vrouw is met meerdere verwondingen overgebracht naar het LUMC. Ter plaatse werd hulp verleend door personeel van ambulance en traumahelikopter. De toestand van de vrouw is stabiel.

Het vermoeden is dat de vrouw bij het schoonmaken van haar balkon de fatale val over de reling heeft gemaakt op het moment dat zij daar bezig was om spinnenraggen te verwijderen. Daarvoor gebruikte zij een huishoudtrap. Deze werd door de politie tegen de reling van het balkon gevonden.

Reeuwijk Inbraak in woning

De politie doet onderzoek naar de inbraak in een woning aan de Reewal. Tussen zaterdag 26 mei 11.00 uur en maandag 28 mei 16.50 uur werd daar na vernieling van een ruit, geld en een damesfiets gestolen. Van de dader(s) ontbreekt nog ieder spoor.

Lekkerkerk Diefstal bedrijfsauto

De politie is op zoek naar een witte Toyota Dyna bedrijfsauto. De auto van een inwoner uit Lekkerkerk werd tussen zondag 27 mei 23.00 uur en maandag 28 mei 12.00 uur gestolen vanaf de Voorstraat. Van de dader(s) ontbreekt nog ieder spoor. Het voertuig is opgenomen in het opsporingsregister.

Bodegraven Worsteling na botsing

De politie heeft met twee personen contact gehad over een worsteling die had plaatsgevonden op zaterdag 26 mei, rond 19.00 uur, op de Koninginneweg in Bodegraven. De twee mannen hadden met elkaar geworsteld waarbij in ieder geval een van hen gewond was geraakt. Een 41 jarige man uit Bodegraven stond met zijn auto op de Koninginneweg om te laden en te lossen toen een tweede bestuurder, een 29 jarige man uit Rotterdam, er met zijn auto langs wilde. De man uit Bodegraven zette zijn auto aan de kant, maar ondanks dat raakten de twee auto's elkaar waardoor er materiele schade ontstond. De man uit Bodegraven wilde de schade verhalen waarop er een worsteling ontstond. Hij kreeg daarbij een slag in zijn gezicht. Hij deed aangifte op het politiebureau. De andere man is weggereden, maar heeft later telefonisch contact opgenomen met de politie. Hij zal nog een verklaring op het politiebureau afleggen, waarop de politie het rapport op zal maken en het naar justitie zal sturen.

Boskoop Auto weg na inbraak

Bij een inbraak in een woning aan de Veldlaan is de auto die voor de woning stond weggenomen. De inbraak vond plaats op klaarlichte dag op vrijdag 25 mei. Via de voorzijde van de woning kwamen de inbreker(s) binnen. Met de sleutels die in de woning werden gevonden werd de auto weggenomen. De politie heeft de auto, een zilvergrijze Seat Arosa, internationaal laten signaleren. De technische

recherche doet onderzoek naar eventueel door de dader(s) achtergelaten sporen.

Op zaterdag 26 mei werd er (gepoogd) in te breken in twee woningen in Boskoop, in een woning aan de Voorofscheweg en het Julianaplein. Het lukte de inbreker(s) niet om de woning aan het Julianaplein binnen te dringen, maar wel om de woning aan de Voorofscheweg binnen te dringen. Het is nog onbekend wat eruit deze woning is weggenomen. Ook hier zal de technische recherche indien mogelijk onderzoek doen naar door de dader(s) achtergelaten sporen.

Gouda Inbraak in en diefstal uit woningen

De politie van Gouda doet onderzoek naar drie woninginbraken en een diefstal uit een woning Tussen zaterdag 26 op maandag 28 mei werd er ingebroken in een woning aan de Gaarderslag en gepoogd in te breken in een woning aan de Bloemendaalseweg en de IJssellaan. Bij een andere woning aan de IJssellaan werd na insluiping, wat kon door een niet afgesloten achterdeur, een tas gestolen. De technische recherche doet, indien er mogelijk sporen zijn achtergelaten, onderzoek.

Gouda Aanhouding na mishandeling

De politie heeft op zaterdag 26 mei, rond 05.35 uur, een 21 jarige man uit Gouda aangehouden op verdenking van het mishandelen van een 19 jarige man uit Gouda. De twee waren bekenden van elkaar en waren samen vanuit een uitgaansgelegenheid richting huis gegaan. Onderweg kregen zij woorden waarop de 21 jarige man de ander vermoedelijk tegen de enkel had geschopt. De 19 jarige Gouwenaar was ook gewond geraakt in zijn gezicht. Een getuige kon een signalement geven waarop de 21 jarige man werd aangehouden. De 19 jarige heeft aangifte gedaan van mishandeling.

Waddinxveen Aanhoudingen na vechtpartij

De politie heeft op vrijdag 25 mei, rond 18.10 uur, twee mannen aangehouden die betrokken waren bij een vechtpartij aan de Pater Jornaweg in Waddinxveen. De twee mannen, een 38 jarige man uit Waddinxveen en een 34 jarige man uit dezelfde woonplaats, hadden met elkaar gevochten. De aanleiding van de ruzie is nog niet helemaal duidelijk, de politie doet onderzoek. Een 51 jarige man uit Waddinxveen die de twee uit elkaar wilden halen deed aangifte omdat hij geraakt was waardoor hij gewond raakte aan zijn hoofd. Daarnaast maakte de politie nog eens drie aangiftes op omdat er door de 34 jarige verdachte gedreigd was met een steekwapen en meerdere personen had geslagen. De politie zet het onderzoek naar de mishandelingen en de bedreigingen voort.