Gemeente Alphen aan den Rijn


omleidingen

Tevredenheid over naleving omleidingen rond Station

Het verkeer houdt zich over het algemeen goed aan de omleidingsroute die rond het station geldt tijdens de werkzaamheden aan de Conradstraat en Prins Bernhardlaan. Dit komt door een scherpe controle van politie en het melden van incidenten door bewoners. Ondanks alle maatregelen is er toch nog sluipverkeer en blijkt dat automobilisten de fietstunnel bij de Baljuwstraat gebruiken. Door het melden van dit ongewenst gedrag kan de gemeente snel maatregelen nemen om de situatie zo veilig te houden.

Omleidingsroute
Het verkeer wordt omgeleid via de Azielaan en de Oranje Nassausingel. Bestemmingsverkeer voor de buurt Gouwsluis en de Stationsbuurt kan gebruik maken van de route Hoflaan, Prins Hendrikstraat, Nieuwedijk. Het is niet mogelijk vanaf de Conradstraat de Nieuwedijk op te rijden.

Evaluatie
Dinsdag 15 mei hebben politie en gemeente de situatie tot nu toe geëvalueerd. De politie vindt dat het verkeer zich over het algemeen goed aan de omleidingsroutes houdt. Toch melden politie en ook bewoners, dat nog veel sluipverkeer richting het centrum van de route Nieuwedijk, Prins Hendrikstraat, Hoflaan gebruik probeert te maken. De twee knelpunten Nieuwedijk en Julianastraat worden scherp gecontroleerd op foutief inrijden. Ook bij de Gaslaan is het toezicht verscherpt.

Nieuwedijk blijft gesloten voor inrijdend verkeer vanaf Conradstraat Tijdens overleg met bewoners is ter sprake gekomen of het mogelijk is de Nieuwedijk weer open te stellen voor inrijdend verkeer vanaf de Conradstraat. Politie en bewoners melden echter dat nog veel sluipverkeer van de route richting het centrum gebruik probeert te maken. Als de gemeente de Nieuwedijk open stelt, verwacht de gemeente een toename van onveilige situaties, met name verkeer, dat gaat keren bij de hoek Prins Hendrikstraat/Swaenswijckbrug of verkeer dat tegen de rijrichting in de Prins Hendrikstraat (stukje tussen Stationsstraat/Hoflaan) oprijdt.

Daarom wordt de huidige situatie voorlopig gehandhaafd. Zodra de geluidsschermen op de Conradstraat zijn vervangen, kan de Conradstraat weer gebruikt worden en zou de Nieuwedijk eventueel wel opengesteld kunnen worden. De gemeente verwacht dat het werk aan de geluidsschermen eind juni is afgerond. Op dat moment bekijkt de gemeente samen met de politie de situatie opnieuw.

Fietstunnel Baljuwstraat
Er zijn automobilisten die alle regels overtreden en gebruik maken van de fietstunnel bij de Baljuwstraat. Om dit verder te voorkomen, plaatst de gemeente bij de tunnel palen, die inrijden onmogelijk moet maken.

Aanpassingen aan de routes
Naar aanleiding van telefoontjes en emails van bewoners en andere belanghebbenden is er nog het een en ander aangepast (bijplaatsen van borden etc.), waardoor de route door de Stationsbuurt zo duidelijk en veilig mogelijk is gemaakt.
Met de aannemer en de brandweer vindt elke week overleg plaats om de beste route voor het werkverkeer en de brandweer te bepalen.

Bereikbaarheid bedrijven Stationsplein en taxis Hotel Golden Tulip, de Reizigerskiosk van NS, Fietspoint Oldenburger en Bloembinderij Ridderspoor zijn bereikbaar via de A.D. Sacharowlaan en het P+R terrein, dat tot eind juli 2007 is opengesteld. De Reizigerskiosk is gewoon in bedrijf.
De taxis kunt u vinden op het P+R terrein aan de Dwarsligger achter de bewaakte fietsenstalling.

Werkzaamheden Prins Bernhardlaan
De werkzaamheden aan de Prins Bernhardlaan verlopen voorspoedig en volgens planning. De gemeente gaat ervan uit dat de Prins Bernhardlaan eind juli 2007 weer opengesteld kan worden.

© Gemeente

Alphen aan den Rijn

Stadhuisplein 1

2405 SH Alphen aan den Rijn

Tel: 0900 - 481 11 11

Fax: (0172) 46 55 64

gemeente@alphenaandenrijn.nl

Postbus 13, 2400 AA

Alphen aan den Rijn