Gemeente Zaltbommel


Regeling voor budget promotie Zaltbommel

Het college van B&W heeft vorige week een regeling vastgesteld om eenmalig subsidie te kunnen verlenen aan activiteiten ter promotie van de gemeente. Voor het jaar 2007 heeft de gemeente hiervoor EUR 5.000 gereserveerd.

Het geld is bedoeld om op eenvoudige wijze en snel voor promotionele en culturele activiteiten eenmalig een subsidie te kunnen verlenen. De activiteiten moeten de naamsbekendheid van Zaltbommel vergroten of een in het oog springend cultureel karakter hebben. De subsidie bedraagt minimaal EUR 100 en maximaal EUR 3.500. Terugkerende activiteiten komen niet in aanmerking voor deze subsidie. "Met het geld willen we nieuwe initiatieven om Zaltbommel cultureel op de kaart te zetten een stimulans geven", aldus burgemeester Van den Bosch. Geplaatst op: 29 mei 2007
Scholen voor Duurzaamheid in Zaltbommel

De gemeente biedt het voortgezet onderwijs in Zaltbommel de mogelijkheid om in het schoolseizoen 2007 - 2008 mee te doen aan het project Scholen voor Duurzaamheid Gelderland. Scholen voor Duurzaamheid is een landelijk onderwijsprogramma gericht op natuur en milieu educatie.

Het projectteam Scholen voor Duurzaamheid Gelderland krijgt van de gemeente de opdracht om scholen in het Voortgezet Onderwijs actief te benaderen voor deelname aan het project. Het landelijke onderwijsprogramma wordt uitgevoerd door een team van natuur- en milieuorganisaties. Zij fungeren als tussenpersoon tussen de scholen en de gemeente . De centrale coördinatie is in handen van IVN Consulentschap Gelderland. Bij deelname aan het project stelt de gemeente geld en experts beschikbaar voor gericht contact met jongeren over bijvoorbeeld zwerfafval. Ook zorgt de gemeente voor materiaal en een afsluitend evenement. "Met deelname aan het project willen wij natuur en milieu educatie op het voorgezet onderwijs stimuleren", aldus wethouder Romp. "Leerlingen worden bewust gemaakt van de zwerafvalproblematiek of klimaatverandering en leren positief en oplossingsgericht naar het probleem te kijken".

Modules
De modules van het landelijke onderwijsprogramma worden door de provincie ontwikkeld. Er zijn voor de scholen van het Voortgezet Onderwijs in Gelderland twee modules ontwikkeld. In de module `Zwerfafval als uitglijder' gaan leerlingen oplossingen bedenken voor het probleem zwerfafval en werken aan een lokale opdracht die met zwerfafval te maken heeft. Deze module is in Gelderland al in het schooljaar 2006 - 2007 uitgevoerd. Vanwege het hoge animo wordt deze module komend schooljaar nog een keer aangeboden. In de module `Klimaat in de Toekomst' moeten de leerlingen een toekomst bedenken waarbij rekening is gehouden met klimaatverandering en een reductie van de uitstoot van broeikasgassen met 80%. Tijdens een Educatief Evenement presenteren de leerlingen hun toekomstbeeld aan diverse natuur- en milieuorganisaties. De scholen in Zaltbommel mogen zelf kiezen van welke module zij gebruik willen maken. Geplaatst op: 29 mei 2007