Circuit Park Zandvoort


---

Aantrekkelijke mix uit toer- en formulewagens tijdens Pinksterraces Zandvoort

Foto: Chris Schotanus, Essay Produkties

Voor in totaal 8.500 bezoekers werden op Circuit Park Zandvoort de traditionele Pinksterraces verreden met een aantrekkelijke mix uit toerwagens en formulewagens.

De beide races in de Samsung BMW 130i Cup behoorden zonder meer tot de hoogtepunten van het evenement. In de eerste race zegevierde Bas Schothorst, in de uitermate spannende tweede wedstrijd ging de overwinning naar Jan-Joris Verheul, nadat Duncan Huisman als gevolg van een lekke rechter voorband was teruggevallen. Ricardo van der Ende en Tim Coronel eindigden in beide races respectievelijk op de plaatsen twee en drie.

In de Dunlop SportMaxx Clio Cup zegevierde op zaterdag in de 45 minuten lange race met verplichte pitstop de Duitse coureur Bastian Kolmsee voor Pim van Riet en Paul Vahstal. Op maandag ging de overwinning na een spannende race naar Hoevert Vos. Pim van Riet en Paul Vahstal eisten opnieuw de tweede en derde plek voor zich op.

De eerste race van de Formido Swift Cup werd gewonnen door Karel Verspaget voor Sandra Douma en Tim van Gog.

Foto: Chris Schotanus, Essay Produkties
De tweede wedstrijd vond in de regen plaats, hetgeen voor veel deelnemers in de instapklasse een nieuwe ervaring was. De lastige omstandigheden maakten zelfs een interventie van de safety-car noodzakelijk. De overwinning ging uiteindelijk naar de Duitser Steve Kirsch voor Tim van Gog en Martin van Rossen.

In de Formule Ford zegevierde de Noor Anders Krohn in de zaterdagsrace voor Henk Vuik en Simon Knap. Op maandag ging de overwinning naar Francesco Pastorelli, met Simon Knap en Rogier Jongejans op de plaatsen twee en drie.

Met 27 auto's was de Northern European Cup Formule Renalt 2.0 getalsmatig de sterkste klasse die tijdens het Pinksterweekend op Circuit Park Zandvoort aan de start verscheen. De Duitser Frank Kechele won de beide races. Best geklasseerde Nederlander in de eerste race was Nicky Catsburg op de zesde plaats. In de tweede wedstrijd was Dennis Retera eveneens als zesde de beste landgenoot.

Het damesduo Sandra van der Sloot en Sheila Verschuur won beide wedstrijden in de SEAT Cupra Cup. Op zaterdag was het team in de kleuren van de Koninklijke Landmacht het sterkst in de twee-uursrace, op maandag wonnen de beide dames de race over 40 minuten.