Gemeente Mook & Middelaar


Ter Sprake week 22 2007

Vaststelling Antennebeleid 2007 een kwestie van transparant communiceren

Burgemeester en wethouders van Mook en Middelaar maken bekend dat de gemeenteraad op 10 mei 2007 de beleidsnota Antennebeleid 2007, een kwestie van transparant communiceren heeft vastgesteld.

Naar aanleiding van recent wetenschappelijk onderzoek en recente jurisprudentie van de Afdeling bestuursrechtspraak van de Raad van State, moet de eerdere beleidslijn van onze gemeente gewijzigd te worden. De regering stelt zich namelijk op het standpunt dat er, voor wat betreft de gezondheidsrisicos, geen beoordelingsruimte toekomt aan de gemeentelijke overheden bij de afweging om het bestemmingsplan al dan niet te herzien dan wel vrijstelling daarop te verlenen. Het is ook niet mogelijk voor de gemeente om plaatsing van GSM/UMTS techniek in zijn algemeenheid te verbieden vanwege de mogelijkheden van operators om vergunningsvrij antenne-installaties van maximaal 5 meter te plaatsen op andere, al bestaande, bouwwerken. Er zijn hiervoor nog wel wat sturingsmogelijkheden, maar het geheel verbieden is niet mogelijk. De gemeente Mook en Middelaar heeft in de nieuwe beleidsnotitie Antennebeleid 2007, een kwestie van transparant communiceren geprobeerd om binnen de wettelijke mogelijkheden zoveel mogelijk tegemoet te komen aan de belangen van de inwoners. Hierbij streeft de gemeente ernaar om antenne-installaties zoveel mogelijk te positioneren aan de rand van woonkernen. Dit voorkomt een wildgroei aan vergunningsvrije antenne-installaties in onze dorpen.

Reactiemogelijkheden: Op grond van de Algemene wet bestuursrecht kan tegen de vastgestelde beleidsnota geen bezwaar of beroep worden ingesteld.

Nadere informatie: Bureau RIBM, tel. 024 696 91 40.

Terinzagelegging ontwerp-bestemmingsplan partiële thematische herziening woonbestemmingen

Burgemeester en wethouders van Mook en Middelaar maken bekend dat zij ter inzage hebben gelegd

het ontwerp-bestemmingsplan partiële thematische herziening woonbestemmingen

In dit ontwerp-bestemmingsplan wordt de bouw van gestapelde woningen in de kern van Mook expliciet uitgesloten op die locaties, waar deze nog niet zijn gerealiseerd.

Het ontwerp-bestemmingsplan voorziet niet in nieuwe ontwikkelingen.

Voor de herontwikkeling van het centrum van Mook (centrumplan) wordt een afzonderlijk planologisch traject gevolgd.

Inzageperiode: het ontwerp-bestemmingsplan ligt van woensdag 30 mei t/m dinsdag 10 juli 2007 ter inzage in het gemeentehuis (publieksbalie) gedurende openingstijden;

Reactiemogelijkheden: gedurende de inzageperiode kan eenieder schriftelijk of mondeling zienswijzen t.a.v. dit ontwerp inbrengen bij de raad van de gemeente Mook en Middelaar, postbus 200, 6585 ZK te Mook.

Nadere informatie: bureau Ruimtelijke inrichting, bouw- en milieuzaken (RIBM), tel. 024-6969177

..

Wet milieubeheer

Bekendmaking besluiten


1. Burgemeester en Wethouders van Mook en Middelaar maken bekend dat zij op grond van artikel 8.24 Wet milieubeheer hebben besloten om op verzoek van de vergunninghouder gewijzigde vergunningvoorschriften aan de milieuvergunning te verbinden voor het bedrijf Piton Polyester Bekledingspanelen op de locatie Bouwsteeg 4 te Middelaar. Eerder hebben wij in een publicatie bekendgemaakt dat het ontwerpbesluit, inhoudende het weigeren van het verzoek tot aanpassen van voorschrift D.2.6 behorend bij de milieuvergunning van 2 maart 2004, ter inzage is gelegd. Over het ontwerpbesluit zijn zienswijzen bij ons binnengekomen. De nu verleende vergunning wijkt af van het ontwerpbesluit. Er zijn aanvullende voorwaarden verbonden aan voornoemde vergunning. Die voorwaarden houden samengevat in dat de voorziening, zoals genoemd in voorschrift D.2.6. ter beperking van de kans op brandoverslag, niet hoeft te worden opgericht zolang er geen gebouw binnen 7,5 meter tot het bedrijfsgebouw van Piton is gebouwd of aangetoond kan worden dat een gebouw geen grotere stralingsbelasting kan ondervinden dan 15 kW/m2.


2. Burgemeester en Wethouders van Mook en Middelaar maken bekend dat zij een milieuvergunning hebben verleend aan Gebroeders Bus, Huissestraat 5 te Middelaar. Het gaat om een vergunning (ex. art. 8.1 lid 1b) voor het wijzigen van een inrichting zijnde een veehouderij op voornoemde locatie. Gelijktijdig zijn de voorschriften behorend bij de milieuvergunning van 10 juli 1990 gewijzigd op grond van artikel 8.22 en 8.23 van de Wet milieubeheer.
Eerder hebben wij in een publicatie bekendgemaakt dat de ontwerpvergunning ter inzage is gelegd. Over de ontwerpvergunning zijn geen zienswijzen bij ons binnengekomen. De nu verleende vergunning wijkt niet af van de ontwerpvergunning.

Inzage

Voornoemde besluiten liggen met de aanvragen en andere stukken die op vergunningen betrekking hebben met ingang van 29 mei 2007 tot en met 10 juni 2007 gedurende de openingstijden ter inzage aan de publieksbalie van het gemeentehuis.

Beroep en voorlopige voorziening

Beroep tegen een besluit kan tot en met 10 juni 2007 worden ingesteld bij de Raad van State, Afdeling bestuursrechtspraak, Postbus 20019, 2500 EA Den Haag. Wanneer u beroep instelt blijft een beschikking van kracht, tenzij een voorlopige voorziening wordt aangevraagd bij de Voorzitter van de Raad van State, In beide gevallen is griffierecht verschuldigd.
Beroep kan worden ingesteld door:


· belanghebbenden die eerder zienswijzen hebben ingebracht tegen een ontwerpbesluit.


· belanghebbenden die zienswijzen hebben met betrekking tot de wijzigingen ten opzichte van het ontwerpbesluit.


· belanghebbenden die redelijkerwijs niet in staat waren hun zienswijzen in te brengen tegen een ontwerpbesluit.

Voor verdere informatie over beroepsprocedures kunt u terecht bij de Raad van State, tel. (070) 426 42 51, website www.raadvanstate.nl.

Mook, 29 mei 2007.

..

Evenementen

Galafeest Jachtslot De Mookerheide.

Burgemeester en wethouders maken bekend dat zij vergunning hebben verleend voor het plaatsen van een galatent op het terrein van Jachtslot De Mookerheide ten behoeve van een galafeest op 9 juni 2007. Daarnaast vindt er een diner en high tea plaats op respectievelijk 6 en 10 juni 2007. Het besluit is 25 mei 2007 verzonden.

Inzage: tot en met 6 juli 2007

Reactiemogelijkheden:


- bezwaarschrift aan burgemeester en wethouders tijdens de inzageperiode;


- voorlopige voorziening, na indiening bezwaarschrift bij Voorzieningenrechter te Roermond.

Nadere informatie: bureau Bestuurszaken, tel: 69 69 131

.

Griffier Johanna Prick en secretaris René Wiersema hebben de gemeente Mook en Middelaar verlaten. Graag bedanken zij langs deze weg alle mensen en organisaties in de Mook- en Middelaarse gemeenschap voor de goede samenwerking in de afgelopen drie jaren. Onderstaand een korte impressie van de afscheidsceremonie.

Tijdens een geanimeerde bijeenkomst in "het Zwaantje" hebben secretaris René Wiersema en griffier Johanna Prick beiden afscheid genomen van college, ambtenaren en van de raads- en commissieleden in de gemeente. De nestor van de raad, Ger Mulders, sprak woorden van lof en dank aan het adres van de beide functionarissen. In de korte periode van drie jaar is ook mede door hun inzet het nodige veranderd en verbeterd, zowel binnen het ambtelijk apparaat als in het functioneren van de politiek.

Wethouder Piet Martens sprak hen toe namens burgemeester Hanselaar, die door familieomstandigheden helaas niet aanwezig kon zijn. Hij had het vertrek van beiden liever niet zo snel gezien. Het licht in het gemeentehuis dat vaak nog tot laat in de avond brandde was voor hem een teken van de enorme werklust van de secretaris in de afgelopen drie jaar. Ook de meedenkende opstelling van de griffier zou hij node gaan missen.

Beide vertrekkende functionarissen ontvingen uit de handen van de wethouder een exemplaar van de eerste Maasduinenprent. Een handgedrukte zes kleuren houtsnede met als titel "De Ontmoeting", die ter gelegenheid van het eerste kunstweekend Maasduinen in 2006 is vervaardigd.

Na de wethouder nam Johanna Prick als griffier afscheid met een licht kritische noot aan het adres van de politiek. Zij spoorde de raad aan om vooral openlijk en kritisch in discussie te blijven met het bestuur van de gemeente, het college van burgemeester en wethouders. Ook vroeg zij de raad om toe te zien op goede voorwaarden voor de nog jonge functie van griffier. Voor een volwaardig funtionerende griffie is het volgens haar nodig dat er snel administratieve ondersteuning komt en dat ook op het vlak van de huisvesting snel iets gebeurt.

René Wiersema noemde de functie van gemeentesecretaris een prachtige hondenbaan die hij met veel plezier heeft uitgeoefend. De ruimte die hij kreeg om de vele problemen op te lossen heeft hij met beide handen aangegrepen en maximaal benut. Voor de toekomst adviseerde hij de raad om deze periode door te pakken op het dossier van herindeling. Naar zijn persoonlijke mening heeft de ambtelijke organisatie vooral continuïteit en kwaliteit nodig en dat kan alleen bij een grotere schaal. Het college riep hij op verder te werken aan de onderlinge synergie en gezamenlijke meerwaarde. De ambtelijke organisatie daagde hij uit om door te blijven gaan op de ingeslagen weg, met de blik naar buiten gericht.

René Wiersema, die als secretaris naar Gilze en Rijen gaat, is opgevolgd door Peter-Paul Moors, voorheen secretaris in Nieuw-Vossemeer, Thorn en Maarn. De nieuwe griffier, Felice van Hooff, is per 1 april a.s. aangetreden.