Gemeente Drechterland

29-5-2007

Nuttige eerste wijkwandeling

Dinsdagavond 22 mei was de eerste wijkwandeling, in Plan Oost in Hoogkarspel.
Een gezelschap van 11 personen, onder leiding van wethouder Te Grotenhuis, trok de wijk in om deze kritisch te bekijken. Is de wijk netjes, wordt het groen goed bijgehouden, is er overlast van bijvoorbeeld zwerfvuil, hoe is het gesteld met het straatmeubilair of het wegdek?

De eerste indruk was dat het er allemaal redelijk goed uitziet. Het groen, dat enkele jaren geleden is gerenoveerd, stond er mooi bij. Maar er waren ook minpuntjes.

Renovatie
Geconstateerd is dat niet alle speeltuinen er even goed uitzien. Het goede nieuws is dat de gemeente al bezig is met een onderhouds- en renovatieplan voor speelterreinen. Verder kwam het verkeer in de wijk ter sprake. In sommige straten wordt vaak te hard gereden, ondanks de âpunaisesâ in het wegdek. Ook parkeren er mensen op een manier die ergernis geeft: autoâs staan op de stoep of op een plek geparkeerd waardoor er amper nog een doorgang is. Wat als de brandweer er een keer langs moet?

Bootjes
Op sommige plekken laat de bestrating te wensen over: tegels zijn verzakt of ontbreken. Een terugkerend onderwerp zijn de bootjes die op het gras langs de sloot liggen. Na een actie van de gemeente waren ze vorig jaar verdwenen, maar nu komen ze langzaam maar zeker weer terug.

Actiepunten
Dit is een greep uit de zaken die zijn bekeken. Het college zal alle punten nog bespreken en vervolgens besluiten waarin actie wordt ondernomen. We houden u hiervan in deze rubriek op de hoogte. We zullen hier en op de website ook de volgende wandeling aankondigen. Houdt u onze publicaties dus in de gaten, want met wat meer bewoners krijgen we een goed en evenwichtig beeld van de wensen die leven.
---